MANAFU*

Abonamente Evensys

Am decis sa tin totul in Cloud

Am inceput sa folosesc Google Drive si Amazon Cloud Drive  in paralel Dropbox. Stiu, e mai bine sa iti tii totul intr-un singur loc, insa de dragul experimentului si a sustinerii acestor servicii, pentru o vreme, merg cu toate trei inainte. In plus, mi-am dat seama ca am trei tipuri de continut: “administrativ” (prezentari, documente etc), multimedia (foto, muzica etc) si “temporare” (tot ce pastrez pe calculator pentru scurt timp). Deci mi-am repartizat continutul pe cele trei servicii.

Avantajele stocarii documentelor in “cloud” sunt multiple. Pentru mine primul si cel mai important este accesul la fisiere oriunde as fi si pe orice calculator. Apoi sincronizarea lor intre terminalele folosite. Amazon si Google nefiind Apple friendly au un handicap la acest aspect. Google insa promite sa rezolve problema. Amazon se tine tare. Vrea doar pe Android. Un alt avantaj este cel al recuperarii fisierelor sterse, toate trei aplicatiile oferind – daca nu gresesc – optiunea recovery.

O vreme am incercat si CX.com. E destul de friendly si ofera 10GB gratuit. Utilizatorii de Windows au la dispozitie SkyDrive, iar cei de Mac au iCloud. Cititi un articole interesant despre principalele servicii aici.

Fac insa o data la cateva luni un back-up pe un hard extern. Cine stie cine mai cumpara Dropbox sau poate se inchide Google!?!

7 comentarii

  1. Vali says:

    Cea mai buna solutie e Pogoplug

  2. ciprian says:

    a fi intelept presupune sa nu ai toate oule intr-un singur cos. nu de alta, dar cine le numara poate sa ti le sparga 😉

  3. eugen plesa says:

    Din păcate iată ce spun termenii și condițiile Google Drive:
    When you upload or otherwise submit content to our Services, you give Google (and those we work with) a worldwide licence to use, host, store, reproduce, modify, create derivative works …

  4. Yeap, mare grija cu Google Drive si ce Termeni si conditii de utilizare bifam. Eu in general tin online doar materiale de lucru, informatii tot luate de pe net de care e posibil sa am nevoie, elemente legate de structura si dimensiunile componentelor pentru vreun site la care lucrez, in general date care nu prea au mare sens decat pentru mine. Pentru restul, tot laptop-ul e baza.

  5. Suciul E Viu says:

    io nu’s fanu’ acestei tehnologii… are foloasele ei, nu zic ba, dar nefoloasele sunt numeroasele de fapt… da’ de ce sa aiba ei acces la lucrurile mele personale? de ce as face asa ceva? nu zic ca nu voi folosi cloud sub nici o forma, insa in paranoia mea cred ac e doar un alt instrument de monitorizare. big brother > facebook > cloud 😉

  6. De ce nu scrii si despre http://www.Fastupload.ro?
    Despre Dropbox si Google au mai scris 1000 si toti aceleasi si aceleai informatii in loc sa promovati si serviciile romanesti.
    Prin Fastupload ai o multime de avantaje care nu le ai pe Dropbox si Google
    Scrie un Review despre Fastupload.ro si iti dau un cont SPATIU NELIMITAT cu un safe de 70GB.

    GRATIS SI NELIMITAT!

    Castigi:
    – spatiu nelimitat
    – viteza 1GBps daca ai e la ISP
    – Interfata in limba romana
    – O comunitatate de cateva zeci de mii utilizatori
    – Suport online si telefonic
    – Programel Fastuplaod
    – Cont FTP
    – Trimiti fisiere mari de pana la 10GB pe bucata 🙂

    da-mi un mail pe suport at fastupload punct ro

  7. Petru says:

    Stocarea pe Cloud are avantajele sale, insă nu il pot privi ca o solutie de back-up, mai ales pentru date importante.
    Dropbox si Drive le folosesc frecvent, insa doar ”temporar”, nu ca si back-up.

Comentează