MANAFU*

Abonamente Evensys

Cine vrea sa testeze o pereche de blugi?

UPDATE: Selectia s-a incheiat.

Mi-am exprimat in public, deja de cateva ori, pasiunea pentru jeans. Ba chiar am pornit si un blog dedicat pe Tumblr, care pune mai mult accent pe continutul foto si pe stil. Eu il vad ca pe o resursa de idei pentru cei care includ blugii in garderoba lor in foarte multe ocazii. Despre pasiunea mea au auzit si cei de la ZorileStore.ro, care mi-au propus sa testez blugii de la Puma.

E cea mai inedita propunere de test pe care am primit-o pana acum… Ba nu, e a doua cea mai inedita. Prima a fost aceea de a testa un complex rezidential. Trebuia sa ma mut acolo o saptamana. Dar a ramas doar la stadiul de idee.

Revenind la blugi, am acceptat propunerea lor cu conditia de a mai include pe cineva la test. Asa ca vreau acum sa invit un cititor al blogului meu sa testeze o pereche si la final sa isi spuna parerea. Daca esti interesat, lasa-mi un comentariu in care sa imi spui cum ai testa tu aceasta pereche de blugi. O sa aleg cea mai interesanta propunere.

O sa “descalific” de la inceput posibilitatea de a-i purta timp de 6 luni inainte de prima spalare.

UPDATE: Ca tot a aparut o intrebare pe Twitter, spun si aici: Blugii raman la tester, fireste.
UPDATE 2: Invitatie nu e doar men only.

41 comentarii

  1. CristinaTM says:

    Ai permis de conducere de categoria A? Scoate-i la o plimbare cu motorul.

  2. NiceBlogger says:

    Chiar imi place ideea.. Nu inteleg ce se intelege prin “a testa” (adica daca trebuiesc purtati si apoi returnati) , dar as accepta propunerea daca cineva mi-ar propune sa testez.Pai in primul rand i-as testa in urmatoarele situatii/locatii : discoteca,club,la scoala,la volan,pe tren si poate chiar la un basket.Pana acum am rupt 2 perechi de blugi la basket, deci ar fi un lucru bun daca acea cusatura dintre picioare nu s-ar rupe. Pe langa toate astea i-as testa la repetitiile de la dansuri populare care sunt de-a dreptul infernale … In momentul de fata lucram la o suita de Maramures si una din Ardeal, dansuri care s-ar putea sa le testeze putin rezistenta atunci cand fac bataile.

  3. Bogdan Pater says:

    Eu i-as purta la 2-3 activitati cercetasesti – as vedea si gradul de confort, dar si elasticitatea / cum se comporta la miscari ciudate, rezistenta si reactia dupa spalari dese. Daca supravietuiesc au nota 10 de la mine. 😀

  4. Marius Sescu says:

    Eu i-aș purta zilnic timp de 2-3 săptămâni și i-aș spăla tot zilnic, iar după fiecare spălare le-aș face o poză, să văd diferențele.

    Apropo de spălat, pentru jeanși închiși la culoare o metodă mai sigură de curățare este să îi pui câteva ore în frigider. Nu am testat-o încă, dar un amic cică așa îi curăță dacă nu sunt f murdari.

  5. Persinaru says:

    Eu vreau sa ii testez pe bicicleta. Ar trebui sa fie mai inalti la spate, destul de flexibili la genunchi, dar nu largi si sa arate bine indoiti pe piciorul drept, unde e lantul 🙂 ar mai trebuie sa aiba cusaturi bune intre picioare, ca sa reziste pe sa.

  6. Curatarea aia e pentru a ucide bacterii si alte chestii care prind viata de la purtatul indelungat. http://drdenimjeans.blogspot.com/2011/08/day-169-after-freezer.html

  7. Îmi place la nebunie ideea și era de așteptat ca un magazin online să facă acest pas. Sunt un fan al ținutelor puse la punct și port atât haine de gală cât și blugi, treninguri sau ținute mai light.

    Cum aș testa eu blugii: Ei bine, am o pereche de papuci nike de o culoare stridentă iar când ies undeva încălțat cu acea pereche de papuci, ochii oamenilor pe care îi întâlnesc cad treptat de la față la brâu iar apoi la papuci fiindcă e un verde care sare în ochi. Totuși întâlnesc aceste priviri “de analiză” și când sunt îmbrăcat în general, ba chiar am și prieteni care mă întreabă de unde am cumpărat diverse piese vestimentare.

    În primul rând i-aș purta în cadrul mai multor evenimente (fiindcă blugii merg pe orice, nu ?), în club, la restaurant, la plimbare prin oraș, la școală și în cadrul unei activități de muncă. Aș întreba prietenii pe care îi cunosc ca fiind mari amatori de haine de calitate, ce părere au despre perechea de blugi alături de restul pieselor vestimentare pe care le port în acel moment.

    E de punctat cât de confortabili sunt, cât de bine arată și cum se încadrează în ‘puzzle-ul vestimentar’ pe care ni-l formăm în fiecare zi (după caz, din păcate cunosc mulți bărbați care se îmbracă cu ce apucă).

    PS: Ca bonus aș merge în discotecă și aș dansa energic pentru a le testa rezistența (pot face șpargatul aproape complet :-D).

  8. Neydamn says:

    As fi curios sa testez blugii in situatii extreme. Si cand ma refer la extrem, ma gandesc la o situatie gen, urmarit de caini, tavalit pe jos, luptat cu ei, sau la ceva mai romantic, cum ar fi o noapte intr-o padure, pe luna plina cu fata in poala stand pe un musuroi de furnici. Atunci as vedea rezistanta la astfel de situatii. Pot sa spun ca am avut o pereche de blugi care, atunci cand m-am pus deasupra unei fete nu au rezistat tensiunii si s-au rupt de la genunchi.

    Asa ca o foarte buna pereche de blugi te poate mentine pe drumul cel bun.

    P.S : Tin sa spun ca situatiile de mai sus au fost testate de mine si sunt cat se poate de reale si posibile! 😀 :))

  9. NiceBlogger says:

    Tipa ce a zis ? :)) Nu te-a intrebat daca asa e modelul ?

  10. Incerc sa imi imaginez cum te-ai pus deasupra de s-au rupt blugii…

  11. nina says:

    Ai nevoie de un tester baiat, sau se poate sa fie și fata?
    Am vazut ca au niste blugi faini de damă (mă refer la astia ) care merg purtați oricând, de la o petrecere cu bloggeri, până la o excursie pe munte. Eu am fost acolo și in pantofi de lac (nu aveau toc, dar erau pantofi), așa ca in blugi as fi exact din poveste.
    Oricum, altceva voiam să zic, eu as testa o pereche de blugi in orice imprejurare, deoarece sunt intre două greutati (una desprecarenuvreausămiamintesc și una ideală la care încă n-am ajuns) așa că mi-ar fi mare folos o pereche nouă care, fie vorba intre noi, ar merge perfect cu ghetele Puma cu care mă mândresc.
    So, au voie si fetele să participe?

  12. Neydamn says:

    Tipa avea o cuvertura mai speciala, ca un abraziv si cand m-am rezemat cu genunchiul de margine pentru a ma pune peste ea, am alunecat si a fost ca si cum mi s-a lipit partea de sus ( a genunchiului ) de cuvertura ei si cealalta, apasata fiind de genunchi, a impins inspre jos si de aici reactia blugului datorata suprasolicitarii intense si frictiunii intre bucatica de blug si cuvertura :))

  13. Eu vreau sa ii testez in orice club din centrul vechi. Sunt curios cum se va impregna mirosul de tutun in ei.

  14. Da, e deschis si pentru fete!

  15. Claudia says:

    I-as purta la dus 🙂 Prima spalare a blugilor (a celor rigizi in general) e indicat sa fie cu ei pe tine pentru a se “forma” pe corpul tau

  16. Marius Sescu says:

    Ok, Claudia ne-a dat sah mat. Dacă pune și poze din timpul testării eu propun să îi dăm ei blugii.

  17. Diana says:

    Eu i-as testa la jogging si la street dance, doua activitatii pe care le practic. La street dace am fost odata in blugi si nu a fost foarte confortabil, asa ca mi-ar placea sa gasesc o pereche confortabila care sa reziste la 2h de dans fara sa ma simt ciudat.

  18. Diana says:

    *activitati 🙂

  19. Eu as vrea sa vad cat de repede se rod intre picioare.
    Chiar daca pare amuzant, nu reusesc sa trec de cateva luni de purtat intensiv.

  20. Cristina says:

    Eu i-as testa la biciclit prin parc si in club. Plus ca imi gasesc greu o pereche de blugi comozi care sa nu imi jeneze operatia…

  21. NiceBlogger says:

    Deci, cine ia blugii ? 😀

  22. Oo…pai ce i-as mai testa! incep dimineata cu alergat dupa Mihai prin casa si pregatit papa…dupa care in parc, alergat pe iarba (sa vedem daca vor iesi petele!), sarit dupa minge, carat tricicleta, aplecat de cel putin 20 de ori dupa o minge cazuta pe undeva sau vreo suzeta aruncata. Ramanem cu blugii si continuam ziua..Mihai se catara pe biblioteca, sa vad daca reusesc sa am suficienta flexibilitate sa ma misc cu acesti blugi si sa il iau pe sus de pe rafturi si sa il pun jos…..si imediat sa alerg dupa el ca a vazut un ursulet pe canapea. Pe la ora 18:00 mergem la cumparaturi, asa ca ii asortam la o tinuta casual. Mihai mai nou e pasionat de nasturi si de curele, de cate ori ma imbrac cu blugi imi tine el cureaua si se joaca cu ea pana o pun. Bineinteles testeaza nasturii cu dintisorii lui care inca mai apar.Si daca o sa le faca si “mai, mai” cu manutele lui mici, inseamna ca textura materialului e de nota 10….ii plac niste pantaloni de catifea pe care ii port uneori . Deci…noi vom fi doua persoane la testare, eu si piticul meu de 1 an si 5 luni.

  23. …si am uitat finalul, seara….scoatem din buzunare suzete, pietricele, servetele…si ii bagam la un program inteligent de 30 de minute la masina de spalat cu detergent bio….mmm…merita si ei un pic de spa la ceas de seara. A doua zi , dupa ce se usuca, ii asteapta o noua zi de alergat :).

  24. Cornel says:

    Pentru mine blugii sunt echipament de lucru.Nu,nu sunt fermier,lucrez intr-o fabrica de incaltaminte,dar pantalonul ce il port trebuie sa fie rezintent si la murdarie si la caldura si la frecat,au multe de suportat.Marturie o stau zecile de perechi aruncate la ghena.Cel mai mult m-au tinut 2 luni tot niste blugi de marca,nu dau nume n-are rost.Astia o sa tina??????

  25. Cornel says:

    Scuze….. rezistent se scrie corect.Mea culpa!

  26. BANATEANU says:

    daca ar fi albi, i-as lua la sensation pe 21 aprilie la un maraton de cel mai bun trance

  27. acsel says:

    Eu i-as testa normal, pentru ca nimeni nu isi cumpara blugi in ideea ca se lupta cu caini sau trebue sa supravietuiasca zile in padure.

    I-as testa sa vad cat de versatili sunt din punct de vedere vestimentar, cu cat de multe haine i-as putea asorta.

  28. Georgiana says:

    Interesant! As testa o pereche de blugi Puma lejeri la serviciu, la activitatile eco la care particip frecvent, la plimbare si in vacanta, mai ales ca acum vine vara si este foarte important sa nu te coci in blugi, sa te simti bine si plin de energie. Testul va avea loc in mare parte in Arges 🙂

  29. Brindusa says:

    Eu cred ca o pereche de blugi buni trebuie sa ii porti asorta in orice ocazie.

    Am avut cateva pe care ii purtam la birou cu balerini si tricou, apoi ii purtam cu o pereche de pantofi cu toc si o camasa/bluzita mai eleganta si treceam foarte bine intr-un club sau cu adidasi si hanorac in concediu.

    Daca nu-s prespalati, fara brizbizuri si de o culoare normala ar fi pe drumul cel bun spre o nota de calificare de la mine .

    So, who’s the lucky other tester?

  30. BP says:

    Am citit articolul tau si am zis ca nu particip pt ca nu as avea sanse cu toate ca sunt inebunit dupa blugi spre disperarea sotiei care ar vrea sa mai port si alte tipuri de pantaloni.
    Dar dupa ce am intrat pe site http://www.zorilestore.ro si am vizionat colectia de blugi am zis ca nu am ce pierde.
    De testat ce pot sa zic. O sa-i testez in conditiii de uzura normala (la servici) dar ii voi supune si la alte teste dificile avand in vedere ca de la servici aterizez direct in parc unde ma asteapta cateva ore de alergat dupa fetita mea :))

  31. Alex says:

    Si mie imi place ideea. I-as testa si eu la modul sa vad cum ma simt in ei dupa ce-i port o zi intreaga si cand alerg, dar mai mult m-ar interesa sa vad ce spun altii despre ei: daca arata ok, daca imi stau bine etc.

  32. Eu as cauta un baiat de 10-12 anisori care sa-i testeze. Acolo e o adevarata proba de anduranta. Fotbal, tavalit, sarit, tobogane, leagane, alergat. Daca rezista dupa toate astea, spalat si a doua zi de la capat. Din pacate, nu am copii, asa ca… succesuri la testuri. 🙂

  33. Simona says:

    Pentru mine, o pereche de blugi ar trebui sa-mi ofere flexibilitate in miscare. Daca rezista la o sedinta de pilates fara sa se rupa si imi permit sa fac toate miscarile, au trecut testul.

  34. Razvan says:

    In primul rand as testa rezistenta culorii prin spalari repetate la temperaturi diferite si frecatul blugilor cu diferite materiale de culoare alba pentru a vedea daca poti sa “patezi” si alte haine.
    In al doilea rand as testa cusaturile de la buzunare si dintre picioare (mi-am rupt 2 perechi de blugi in ultimele 6 luni incercand sa ies din masina sarind peste schimbatorul de viteze).
    In al treilea rand as testa rezistenta lor la micsorare daca sunt spalati in mod repetat la temperaturi crescute… Deh, se mai intampla sa-i speli la masina si la 90%.
    In al patrulea rand as testa daca iau forma genunchilor… purtati semi-uzi cu apa calda timp de 20 – 30 de minute, ca si cum te-ar fi prin ploaia pe strada si esti la o intalnire.
    In al cincilea rand, as testa rezistenta lor la agatat/zgariat cu diferite obiecte, crengi, gard etc. Poate pun si un disc abraziv pe flex sa vad cat rezista 😀

    Conform unui studiu PriceWaterHouse facut in Anglia acum vreo 3 ani daca imi aduc bine aminte, o pereche ieftina de blugi rezista mai bine decat una scumpa. Ar fi interesant de testat comparativ cu o marca de 50 de lei.

  35. MS says:

    Da. De 2 ani am un online shop specializat in jeans. Premium Brands. Toti consulantii nostri de social media imi spun in permanenta ca una din metodele de succes de promovare a siteului sunt bloggeri. ok, cei buni, cei mai buni. Dar nu am inteles niciodata cum va putea un blogger sa-mi promoveze siteul. Acum am inteles si mi s-a reconfirmat faptul ca nu este un mod de promovare. Ce se va intampla daca jeansii testati de tine nu se vor ridica la asteptarile tale? Vei scrie negativ? Sau vei ascunde adevarul? Si daca vei scrie adevarul… pacat de un shop tare dar cu produse ‘low’. In spatele unui shop de jeans se ascunde o munca imensa si cu o multime de cunostinte despre jeansi: materiale, washings, fittings, detalii… fara de care un online shop nu ar avea valoare…care nu se valorizeaza prin acest test. Totusi, have lots of fun by wearing!!!

  36. andressa says:

    Vreau si eu! 🙂 Eu pot sa-i port mult fara sa-i spal, cred ca asa trebuie facut cu blugii pentru a lua forma corpului.

  37. Raspunsul il vei afla doar facand un test. Da un produs la test si spune: daca iti place, scrii. Daca nu iti place, nu scrii. Il trimiti inapoi si noi iti dam un altul fara nicio obligatie.

    Altfel, in industria auto exista teste si cu masini foarte tari, si cu masini ieftine. Important e sa intelegi produsul.

  38. NiceBlogger says:

    Tare curios sunt sa aflu cine ia blugii…defapt, nerabdator ;)) .

  39. FaraNume says:

    e foarte simplu sa testezi blugii… ii tii cam 1 saptamana[dupa nu mai are relevanta testul], purtandu-i zilnic, indiferent de vreme. apoi ii speli, si ii iei pe tine IMEDIAT cum se usuca[daca se poate un pic umezi la maneci :P]. e important sa pui ceva mai putin balsam , sa iasa mai scortosi. Asa iti dai seama de calitatea materialului. In general, in prima saptamana [4-7 zile] blugi se formeaza dupa talia si pulpele tale [dupa caz, nu pentru cei care folosesc curea]. dupa spalare blugii se “strang”. Daca imediat dupa spalare [primele 2 zile] se lasa la aceeasi “marime” (pentru purtator se numeste acelasi confort) inseamna ca sunt de calitate. majoritatea blugilor luati din dragonul rosu raman si cate 3-4 zile scortosi in general jos la tiv.
    nu luam blugii dupa cat de repede se rup sau alte cele. ci dupa cat de confortabili sunt.

  40. Iulian Sirbu says:

    Eu vreau sa-i testez numai daca vin la pachet cu o pereche de papuci brazilieni 😉

Comentează