MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum folosesc romanii telefoanele inteligente

Cea mai mare parte a detinatorilor de smartphones (79%) utilizeaza terminalul mobil pentru a verifica e-mail-ul, fie ca este vorba de cel personal sau cel de serviciu, arata un studiu al GfK.

In jur de doua treimi folosesc smartphone-ul pentru a vizita diferite comunitati online si retele sociale sau ca pe o agenda pentru programari. Un procent semnificativ (47%) declara ca obisnuieste sa faca fotografii si sa posteze informatii in social media, dar exista si tendinta de a cauta informatii pe internet direct in magazin, atunci cand se afla la cumparaturi, despre produsele pe care intentioneaza sa le achizitioneze (41%). Celor mai tineri le place sa gaseasca in orice moment un loc de distractie in oras (32% dintre utilizatori).

Cele mai folosite tipuri de aplicatii
Numarul mediu de aplicatii descarcate este de 22, jumatate dintre aplicatiile pe care le descarca le si pastreaza si aproape o treime sunt folosite zilnic (4 aplicatii).

In mod obisnuit, detinatorii de smartphone-uri din Romania utilizeaza:
1. Email/ Chat/ Instant Messenger (76%)
2. Muzica/ Radio (60%)
3. Retele sociale/ Bloguri (57%)
4. Jocuri/ Petrecerea timpului liber (54%)
5. Stiri/ Meteo (49%)

Studiul GfK, desfasurat in aprilie 2012, pe 513 utilizatori adulti de smartphone cu varsta cuprinsa intre 18 si 55 de ani.

Comentează