MANAFU*

Abonamente Evensys

Avem o comunitate de “mommy bloggers”?

Avem o comunitate de bloguri tech destul de puternica, avem una de food blogging foarte numeroasa, avem o blogosfera feminina activa. Cum stam insa cu segmentul numit “mommy bloggers”?. In alte parti, in special in US, fenomenul – caci da, vorbim de un adevarat fenomen – al mamicilor active in social media este mult discutat si analizat. Exista cercetari serioase, exista multe evenimente, iar brand-urile iau foarte in serios influenta “mommy bloggers”.

Nielsen a dat publicitatii acum zece zile un studiu despre American Moms. Vedeti un infografic reprezentativ la finalul postului.

Cu intrebarea din titlu, dar mai ales vazand implicarea multor parinti in social media, am lansat ideea unui eveniment special: Social Media for Parents. Lucram inca la detalii, data va fi cel mai probabil 29 iunie, insa pana atunci, avem un sondaj la care invit mamicile active in social media sa participe:

Completeaza Romanian Mommy Bloggers Survey!

Invitatii la eveniment pot fi solicitate aici. Va fi un eveniment gratuit.

18 comentarii

  1. Pyrro says:

    Si totusi daca se cheama sm for parents 🙂 doar mamele sunt parinti?
    🙂 Sunt bloguri scrise doar de tati 🙂 … cupluri etc
    Asta deja e discriminare :))

  2. noi studiem fenomenul mommy bloggers, insa vom avea la event parinti activi in SM. mommy bloggers e focusul pentru prima editie. poate anul viitor facem daddy bloggers.

  3. anda_elena says:

    Eu am blog cu de toate dar, de cand am devenit mama, a aparut o noua sectiune, intitulata Scoala parintilor. Acolo adun de toate, utile si de bun simt, idei si descoperiri, chestii dragalase, dar si greseli uriase si des intalnite ale unor adulti.

  4. Savoir Vivre says:

    Am completat! Mă bucură inițiativa. 🙂

  5. Pyrro says:

    Nu ma refeream sa se faca super nisare 🙂 Intrebarea mea era daca tot se numeste Sm for parents, de ce nu se studiaza intregul fenomen.
    – Mame cu blog,
    – Tati,
    – Cupluri
    – Parinti care scriu in numele copilului … etc 🙂

  6. Flo says:

    eu scriu pe gradinitavirtuala.ro
    se incadreaza?:)

  7. Nu ar fi mai relevant sa incadrati nisarea dupa target (blog PENTRU parinti/copii), in loc de autor (blog scris de parinti)? Cred ca sunt foarte multe mamici care nu scriu din perspectiva de mamica.

  8. gadjodillo says:

    cred că, dincolo de dorinţele noastre de a include diverse tipuri de parenting-parenthood, mommy bloggers e un fenomen. citiţi ozzy.ro ca să înţelegeţi.
    eu am avut, în ultimele luni de sarcină şi primul an de viaţă al copilului, un blog de mamă. era o chestie cu totul particulară şi înţeleg că e o categorie în sine şi un fenomen în sine, e itinerariul parcurs de la femeie la mamă. tatăl nu are aceeaşi abordare, blogul de familie (cum era gramo) e altceva.
    pe al meu l-am închis pentru că devenise prea personal, iar eu încerc să mă ţin oarecum ‘anonimă’.

  9. O sa facem toate sondajele din lume daca vedem ca avem o comunitate!

  10. Multumesc de recomandare! Poate duci mai departe si sondajul nostru.

  11. Am primit multe incurajari si intrebari, ceea ce imi spune ca suntem pe drumul cel bun. Pana sa ne dam seama ce (ni) se intampla in zona dedicata parintilor in social media, luati acest demers ca pe un episod pilot si dati mai departe sondajul despre mommy bloggers. Avem timp dupa pilot sa gandim si razgandim alte idei. Mersi!

  12. […] Cristian Manafu, unul dintre cei mai cunoscuti bloggeri si oameni de social media de la noi, si organizator de evenimente in acelasi timp, anunta in luna iunie va avea loc prima conferinta “Social media for parents”. Puteti solicita o invitatie completand un formular si trebuie sa stiti ca participarea este gratuita, singura conditie fiind aceea de a fi parinti activi in social media. […]

  13. Ziborianul says:

    In reteaua Zibo.ro (retea de socializare pentru parinti si copii), 85% dintre utilizatori (un pic peste 18.000!) sunt mame; 77% dintre acestea au varste cuprinse intre 25-45 ani.
    Daca va ajuta, putem lansa sondajul si pe Zibo.ro (minim 300 de raspunsuri).
    Ideea evenimetului este una excelenta. Felicitari.

  14. Noi incurajam pe toata lumea sa il dea mai departe. Rezultatele vor fi publice oricum.

  15. […] Manafu nu se potolește. Încearcă orice zonă care poate trezi un oareșcare interes. A ajuns acum la chestiunea părinților online și începe (firesc, zic) cu jumătatea din categorie care e […]

  16. […] Manafu nu e convins că segmentul acestaeste dezvoltat la noi, noi zicem că suntem pe drumul cel bun, că forumurile au fost date de câțiva ani uitării și că ne cam place să citim tot felul de experiențe personale, recomandări și tot felul de alte subiecte pe teme conexe. […]

  17. mihaibuninet says:

    Despre bunineti ,ce ar fi daca ai scrie?Nu ai auzit de ei?Intreaba-l pe Chinezu,ca el ne cunoaste de aprox un an.Daca vrei mai multe detalii iti pot da.De ce va uitati doar la cei din vest si ce se face in tara nu va intereseaza?

  18. […] Avem o comunitate de “mommy bloggers”? […]

Comentează