MANAFU*

Abonamente Evensys

De ce voi vota cu Nicusor Dan pentru Primaria Capitalei

Simona Tache mi-a “suflat” titlul si ideea postului. De fapt, daca stau bine sa ma gandesc, un post ” De ce o sa…” este mai mult decat normal in contextul unui blog care nu scrie despre politica. Am refuzat in ultimii nu-stiu-cati ani orice interactiune cu lumea politica, de la campanii la consultanta sau orice alta “oportunitate”. De ce scriu insa acum si de ce il sustin pe Nicusor Dan?

Il sustin pentru ca e un chip nou, e un om nou, e altceva decat am vazut in ultimii 20+ ani, pentru ca suntem din aceeasi generatie.

Il sustin pentru ca e un om al Internetului, pentru ca si-a castigat candidatura pe Facebook, pe bloguri, in online.

Il sustin pentru ca e un om educat, ca are scoala lumii bune, o lume din care am incercat – cat am putut – sa fac parte in ultimii 14 ani, o lume pe care o merita toti bucurestenii.

Il sustin mai ales pentru ca vrea sa salveze Bucurestiul, iar ceva in mine striga mereu: “Sa salveze cineva Bucurestiul!!!!”

Il sustin pentru ca este un challenger, pentru ca nu are puterea financiara, sustinerea de partid sau acoperirea media a altora sau can-can appeal.

Il sustin pentru ca inca nu mi-am pierdut speranta pentru un oras european.

Il sustin pentru ca lui pot sa ii bat obrazul daca in 4 ani nu reuseste sa dea o fata Capitalei.

Il sustin pentru ca este candidatul celor care nu mai merg la vot, care s-au saturat de politica. Avem nevoie de cineva care sa ne scoata de la calculator, din Centrul Vechi, din case si din mall-uri.

Nicusor Dan nu e politician. Nu inca. E activistul din grupul nostru de prieteni de pe Facebook, dintre cunostintele cunostintelor noastre, care a ales sa ne reprezinte. Putem sa avem incredere in el? Suntem atat de inteligenti incat sa nu cedam “spagii politice” si sa vedem cu ochii nostri si sa apasam cu optimism stampila de vot. Si mai ales sa invatam sa ne pese din nou, sa avem incredere.

Mergeti la vot! Votati cu incredere!

81 comentarii

  1. Bbcversus says:

    Da, si eu o sa merg la vot sa il votez! Este altfel, de incredere, si, cel mai important si-a castigat voturile de candidatura de la noi!

  2. nea'Mielu says:

    nu era mai bun gog? zic, numa’.

  3. loopoo says:

    Cu siguranţă îl voi vota! Şi, la fel de sigur, voi scrie şi eu un îndemn similar. bravo!

  4. dracula says:

    Sper ca stiti ca Nicusor e un securist cu interese sioniste implantat in Romania din anul 2008 pentru a putea realiza un program de urbanizare a Bucurestiului prin firme exclusiv israeliene .. exemplele curg garla dar se pare ca nu se gaseste nimeni sa le observe pentru ca lumea nu prea intelege care e treaba cu sionismu si cu evreii …

    Sa va explic … evreii aia OK au construit in Bucuresti in perioada interbelica foarte multe cladiri, apartamente, case si obiective de interes public … cei care se numesc sionisti sunt cei care au comandat Holocaustul si sunt gresit numiti evrei pentru ca de fapt ei prin anul 1000 au incercuit Ierusalimul si au paganizat acest popor cu scopul de al distruge, evident … nu iau acuma in calcul motivele lor pentru ca implica prea multa filozofie si puteti citi si singuri pe net, dar am sa iau in considerare MOTIVATIILE CANDIDATULUI NICUSOR DAN privind aceste obiective din cladirile istorice din Bucuresti

    In primul rand EL A FOST IMPOTRIVA monumentului destinat victimelor Holocaustului in Romania numai pentru ca organele abilitate sa poate interveni in planul de constructie … cei care au trecut pe acolo isi dau seama si singuri ca acest monument ESTE O RUSINE NATIONALA pentru ca este construi de sionisti .. deci motivul pentru care Nicusor s-a implicat a fost pur si simplu de injosire a unui monument destinat adevaratelor victime resusind astfel sa schimbe nu numai constructorul dar si designul initial.

    Apoi urmeaza povestea cu blocul de la fostul teatrul Excelsior … se pare ca firma israeliena Ashtrom dorea cu tot dinadinsul sa construiasca pe locul ala iar Nicusor era exact impotriva acestui lucru iar rezultatul este ca Ashtrom A CONSTRUIT in Piata Revolutiei un bloc de 11 ETAJE reconstruind intradevar teatrul dar numai pentru a schimba architectura originala a teatrului … deci se pare ca unde Nicusor apare si sinonistii au de lucru …

    Mai departe firma israeliana Neocity group care are un spate puternic in Israel si sustine de data asta programele lui Nicusor pentru reabilitare pentru ca deja Securitatea a avut contracte puternice cu aceasta firma prin banca israeliana LEUMI BANK si care a facut deja MALL-URI in Constanta si acum vrea sa se ocupe de REABILITAREA ISTORICA propusa de Nicusor Dan !!!

    Apropo de reabilitare ati auzit zilele trecute de scandalul cu avocata Lucia Chereches care cere daune … pai are perfecta dreptate dar nici nu o sa banuiti de ce .. acel “monument” este o copie a gradini din palatul Versailles si el nu are ce cauta in Bucuresti sa va spun de ce … sionistii sunt recunoscuti pentru fanatismul lor ezoteric in ceea ce priveste Kabbalah care este transformata intr-un fel de geometrie “sacra” aplicata in architectura pentru obiectivele lor din ORASUL BUCURESTI … deci cladirea este un obiectiv al lojei masonice din epoca interbelica de aceea NICUSOR DAN ESTE ATAT DE INTERESAT DE ACEASTA LOCATIE …

    In final as vrea sa va aduc la cunostinta ca vorbele lui sunt absolut goale nu are nici o pregatire in nici un domeniu, olimpicii la matematica pe vremea lui Ceausescu era copiii de securisti, nu m-ar mira sa nu aiba habar de matematica … el dispune de masina media a SECURITATII care este un mecanism fantastic de eficient si care are implicatii in toate sferele din Romania … ce va cer este sa judecati cum anume v-a face el ceea ce promite pentru ca ingineri si architecti deja nu vad cu ochi buni promisiunile lui … macar in al 12 ceas sa stati sa analizati de ce va aruncati asa cu capu inainte si care sunt sforile cu care el ajunga la fiecare din Dvs … pentru ca Securitatea stie ca lipsa unui model de politician naste in sufletul oamenilor speranta iar aici este exact cartea pe care el o joaca … in final va recomand sa votati IDEII NU OAMENI dar acele ideii pe care specialistii le discuta nu pe cele care le discuta politicienii …

  5. Lu says:

    Excelent!
    Il votăm pe Nicuşor pentru că e ca noi, ba nu, e mai bun ca noi, cum observa Cosmin Alexandru.
    Tuturor cârcotaşilor le spun un singur lucru: “sportul” practicat de Nicuşor şi de oamenii din Salvati Bucurestiul nu e activitate de recreere: a da in judecata rechini imobiliari de dragul patrimoniului implica riscuri, şi anume riscuri personale:

    http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-12321401-avocata-lucia-chereches-cere-asociatiei-salvati-bucurestiul-daune-600-000-euro-deoarece-ong-impiedicat-demoleze-doua-imobile-kiseleff.htm

    De asta, intre altele, l-aş vrea pe Nicuşor la Primărie: pentru ca interesul public să fie apărat de primărie, nu de particulari şi ONG-uri.

  6. Elena says:

    Va câștiga numai dacă ne scoatem (toți noi, cei care nu mergem la vot de obicei, sictiriți de gargara politică) capul din monitoare. Mă bucur mult că îl susții. Sper să ieșim la vot, noi, ăștia!

  7. jez says:

    Avem nevoie de cineva care sa ne scoata de la calculator, din Centrul Vechi, din case si din mall-uri – pe asta nu prea am inteles-o, poate detaliezi….

  8. Octavian says:

    Nimic nu spune “Sa salveze cineva Bucurestiul!!!!” ca un Union Jack pe sapca

  9. Bbcversus says:

    @dracula Lasa-ne cu dinastea pls! Ai vreo idee mai buna in prezent pentru primarul bucurestilor din cei candidati? Nu-mi zice, tu o sa votezi cu doctorul asa e?

  10. Andrei-student says:

    @dracula: Ești penibil, postacule! Tu ești din ăla de faci reclamă la RMGC pe site-uri ecologiste, zicând că ecologiștii sunt securiști. Postacule!

    E penibil să zici că Nicușor Dan nu știe matematică după ce a luat aur la internaționale, a fost selectat de Ambasada Franței pentru bursă la Paris și și-a luat doctoratul tot acolo.

    Mă întreb dacă numele firmelor pomenite în spam chiar există sau au fost inventate.

    Bine, toți postacii RMGC, PDL-USL(aceeași mizerie) sunt penibili. Nimic nou.

  11. Blue says:

    Dar de ce ii poti bate doar lui obrazul dupa 4 ani de frecat duda? De ce nu aduni niste cojones sa le bati si celorlalti? De ce nu te duci la Oprescu sa il scuipi in ochi pentru ca nu si-a tinut promisiunile? Schimbarea incepe cu tine, nu cu Fat Frumos care vine dinspre apus pe un cal cu aripi.

  12. ilinca says:

    excelent, evident ca si eu votez cu Nicusor Dan. Toate punctele din blog sunt perfect valabile. Si lui @dracula: perfect comentariu ca sa se vada imbecilitatea oponentilor cu vechile lor strategii comuniste (vezi procesele lui Stalin) a la Vadim Tudor de defaimare. O sa-l folosesc pt. citate.”securist cu interese sioniste implantat in Romania din anul 2008″ – ce tare , si eu am venit in 2007, poate ca de asta dunt si eu securista implantata de interese sioniste. Nici nu stie ce inseamna sionismul. Daca continiu comentariul ajunge la culmile aberatiei. Sper ca nu sunt multi imbecili ca dracula, sau multi care sa-l creada. Astea sunt genul de comentarii care vin din sursa Romania Mare, adica nostalgicii lui ceasca.

  13. Jardin says:

    DA, Nicusor Dan pentru Bucuresti!

    @Dracula: esti paranoic, iti lipsesc cateva rotite la creier pentru ca practic nu iti functioneaza, ai probleme grave de postac frustrat si esti o mizerie pt Bucuresti! Sper ca locuiesti aici si nu la 2 m sub pamant :))

  14. alex says:

    De ce nu votez cu Nicusor Dan.

    Simplu, pentru ca nu il vad sustinand interesele mele pentru Bucuresti. Nu ma intereseaza ca e din acceasi generatie cu mine; nu ma intereseaza ca are candidatura castigata pe Internet; nu ma intereseaza ca e educat ori ba.

    Ce ma intereseaza este sa aiba habar de management, sa stie sa conduca un proiect, sa stie sa motiveze oamenii, si sa vina cu un plan coerent si constructiv la adresa Bucurestiului. Nu am vazut nimic din toate astea.

    Nicusor Dan nu a aratat altceva decat ca stie sa puna bete-n roate oricarui proiect de modernizare, sub pretentia de a “salva” Bucurestiul; dar nu a venit cu o propunere coerenta in loc. Domnul Dan de asemenea nu adreseaza corect doua din cele mai presante (pentru mine) puncte: curatenia si cainii.
    Nu vreau cotete (padocuri?) pline de caini langa fiecare bloc. Vreau sa traiesc intr-un oras curat, modern, verde, si domnul Dan nu are niciun plan pentru niciuna din problemele astea.

    Nu o sa votez pe simpatii, pe Like-uri pe Facebook, pe “renovarea” clasei politice. O sa votez pe programe prezentate, si capabilitatile alesilor de a le duce la indeplinire.

  15. Lu says:

    @ Dracula:
    Ce iei?

  16. mijan says:

    ce iei ca vrem si noi, nu de alta

  17. Alex,

    Stiu ca degeaba iti raspund, dar aia cu managementul nu mai tine demult. Managementul de companie, de spital, de nava, de ce vrei tu nu are legatura cu managementul unui oras. Bucurestiul are nevoie de un primar cu vointa, nu unul care sa ne spuna ca e un manager bun. Iar Nicusor Dan a demonstrat ca are vointa fara a fi primar.

    Si eu vreau sa traiesc intr-un oras verde, curat si fara caini. Nu cred insa in vorbele celor care spun ca vor face asta. Pur si simplu nu ii cred. Aliniaza toti candidatii la primarie si o sa radem impreuna. Sunt candidati mai buni la sectoare.

    Te rog sa imi spui cum poti sa verifici tu viabilitatea programelor si capabilitatea celorlalti candidati. In tara asta nu s-a votat niciodata pe ce spui tu! Din pacate.

  18. Ariel says:

    Doar mie mi se pare ca vad foarte multi postaci acum… sau?

  19. vlad says:

    @ Blue, nu exista flegme destule pentru toti care le merita si nici macar nu-i asta calea spre a bate obrazul cuiva, ma indoiesc ca la tine in pantaloni s-a rasturnat caruta cu cojones, oricum esti probabil un international necunoscut…sunt de acord cu tine ca schimbarea incepe cu fiecare in parte si in persoana lui Nicusor Dan nu vede nimeni nici un fat frumos care vine dinspre apus pe un cal cu aripi…

  20. Omu' liliac says:

    @Alex
    Ok, ai dreptate, asteapta-l pe prigoana sa-ti faca curatenie in bucuresti! Uiti ce program interesant avea videanju?! Singurul lucru pe care il castigi cu ND este 0.5% speranta ca se va fura mai putin si se va INCERCA o imbunatatire si transparentizare a serviciilor primariei; ceea ce este mare lucru comparativ cu restul candidatilor demagogi! Parerea mea, hâc!

  21. Claudiu says:

    Eu am sa-l votez pe Nicusor Dan pentru ca am incredere in el! Am incredere in proiectele lui si in planurile lui de viitor pentru Bucuresti. Il votez pentru ca m-am saturat sa vad aceeasi Marie cu alta palarie. Aceiasi politicieni misei care-si urmeaza numai interesele proprii.

  22. ilinca says:

    perfect, voteaza pe programe prezentate, lasa simpatiile. Care sunt programele prezentate intr-adevar serioase: Oprescu nu are program, Prigoana baga tare cu aspiratoarele si transportul gratuit, hai sa vedem… ca daca chiar esti asa de buna credinta cum zici, si numai judecand dupa programe nu-l alegi pe Nicusor, nu mai cred ca nu ai un interes ascuns. Asa ca slabeste-ne cu pseudo-argumentele ca nu le mai crede nimeni pe astea, ca nu e manager (cand a facut o scoala de la zero) ca pune bete in roate ( se opune impotriva ilegalitatii) ori esti deja spalat pe creier si consideri in regula sa ai primari si politicieni care pot face ilegalitati si nu se duc la parnaie, perfect spirit mafiot, respect fata de nasul clanului; felicitari, dar te-am depasit.

  23. alex says:

    Ii judec studiind ce propun, ce fezabilitate au proiectele propuse, si ce istoric personal au. Imi folosesc judecata.

    Cu totii au vointa. De exemplu, Prigoana: are o afacere privata, si demonstrat deja capacitati manageriale. O fi pe furt, o fi pe contracte preferentiale, nu stiu, dar a demonstrat ca poate sa conduca cat de cat. Dar bazaconiile pe care le sustine cu transportul gratuit ii demoleaza credibilitatea. La Poteras, in sectorul 6: sectorul, in zona mea, e relativ ingrijit, dar plin de caini. Nu-l cred capabil sa rezolve problema cainilor, ca ar fi facut-o pana acum. Si as putea continua.

    Ce ma uimeste este ca-mi spui ca in Romania nu s-a votat asa cum zic eu. Si ca din cauza asta nici n-ar trebui sa incercam. Eu nu sunt de acord cu asta.

    Ceea ce va propun e sa iesiti un pic din amorteala si sa va folositi creierele, puneti intrebari candidatilor, si cereti-le socoteala; incetati, va implor, sa votati pe simpatii, ca are unul cont de Facebook mai rosu, sau ca afisele de pe strada sunt in verde de care-mi place mie.

    Cereti programe, cereti credibilitate, analizati pentru voi, si votati cum credeti mai bine, dar renuntati la simpatii.

  24. Alex says:

    :)))))

  25. Alex,

    Cum spuneam. Nu mai pot sa am incredere in promisiuni, dar imi acord increderea unui om. Iar dintre toti candidatii mie Nicusor Dan mi se pare cel mai credibil.

  26. MS says:

    DRACULA PROSTU’ CATELU’ NOSTRU , HAHAHA

  27. TheForm says:

    Al distruge, Al Bano, Al Hilal…

    votam ideii, votam viziunii, votam corectitudinii, votam si integritatii

    Mie clar, toti oamenii obsedati de conspirati sunt agramatii.

  28. johnny says:

    Votati George Becali!

  29. afi says:

    dar e suficient un om? in primarie exista un consiliu parca, ce voteaza proiectele etc… va fi el sustinut de acesta? va putea rezista acolo? va fi lasat sa faca ceva, asa cum doreste?

  30. Andrei says:

    Pe mine nici nu ma intereseaza foarte mult programul lui Nicusor Dan. Eu il votez pentru ceea ce a facut si pentru ca nu e un politician/afacerist/interesat, adica n-are interese sa fie primar, ceea ce se vede si dupa bugetul (f mic) pe care il are pentru campanie. Cu cat afisu e mai mare, cu atat are in spate mai multe interese si promisiuni de respectat catre altii. 😉

  31. Madsnick says:

    ok. o sa il votez si pe asta. mai aveti si alte sugestii. pana acum, se pare ca o sa votez 3 candidati la alegerilea astea.

  32. Andrei says:

    Citez si eu din ceea ce a scris un utilizator pe pagina lui Nicusor Dan. Sper sa ajute: “Exista masuri pe care primarul le poate lua fara consiliu: ruperea retelelor de influenta, prin aducerea de oameni noi in posturile cheie (primarul general are in subordine aproape toti angajatii primariei – 1200, fata de 2 angajati cat are consiliul); listarea proprietatilor primariei, pentru a putea determina veniturile; transparentizarea veniturilor si cheltuielilor primariei, prin publicare pe site; stabilirea unui pret corect pentru contractele publice (consiliul aproba proiectele, restul e responsabilitatea primarului).

    Pe de alta parte, consiliul este cel care aproba proiectele – pentru a putea construi ceva nou, ar avea nevoie de aprobarea acestuia. Insa si aici se pot face lucruri: presiune asupra consilierilor prin desecretizarea votului – vot electronic, astfel incat oricine isi doreste sa poata afla cum a votat fiecare consilier. Aici, ND ar avea si avantajul sustinatorilor – majoritatea politicienilor fac parte din tagma oportunistilor care fac niste lucruri pentru ca le e usor, prin relatii si toleranta societatii. Pentru ND, chiar ar exista o presiune, si chiar ar da roade.”

  33. mada says:

    @Alex, draga postacule
    1. Prigoana – promite transport gratuit. Cum? Da afara 12.000 de oameni, care NU vor mai plati impozite, sanatate,pensii etc,DAR vor primi de la mine si de la tine ajutor de somaj. Bun manager! Inca 4-5.000 de someri se aduna de la salubritate, ca in loc de maturi sa cumpere “aspiratoare”.

    2. Despre autstrazile si gondolele suspedate pe are le viseaza oprescu sint deja de rasul lumii.

    3.zici ca Nicusor Dan nu e manager si nu stie sa motiveze oamenii? Baga un ‘search” pe Google si o sa afli ca a infiintat si condus Scoala Superioara de Matematica (echivalentul celei de la Paris, care este echivalentul acultatii de matematica), a strans bani din donatii pentru asta, a adus cei mai buni profesori din strainatate si scoala acorda burse. Cum nu esti tare in mate, nu stii .Patru ani a condus aceasta institutie de invatamant , ale carei diplome sint recunoscute in toata Europa.

    4. NU stie sa motiveze oamenii?? Campania lui Nicusor se face cu NUMAI cu voluntari, care dau din timpul lor ca sa faca afise, tricouri, sa imparta pliante, au adunat semnaturi (55.000). Si sint studenti ( din tara si de afara), lectori, asistenti si profesori universitari, sociologi, scriitori, oameni din PR, oameni de toate varstele si de toate profesiile care si-au suflecat manecile si s-au pus pe treaba.

    Nu ma astept sa stii cine e dl Perjovschi, nici N.C.Munteanu, nici Mircea Kivu, nici Andrei Plesu, nici Andrei.Pippidi, nici Simona Tache dar ei il voteaza pe Nicusor Dan. Si noi.

    Asa ca nu te mai osteni sa postezi prostii. Nici cu netul in fata nu ai verificat vreo informatie asa ca lasa-ne.

    NOI meritam mai mult decat un gunoier sau un fals doctor (sper sa nu te opereze Oprescu, ca nu te mai scoli de pe masa)

    Domnule Manafu, felicitari!

  34. mada says:

    @afli – de undeva trebuie inceput. Si daca nu le spunem NU acum, nu le mai punem niciodata.Daca aratam ca se poate vor avea si altii curajul sa faca ceva. Eu il admir pe Nicusor pentru batallia asta si mi-ar fi rusine sa nu fac un lucru simplu – sa ma duc si sa pun stampila pe un buletin de vot.Atit.

  35. dracula says:

    bai fraerilor obtuzi … voi nu stiti dar aceasi masina a securitatii a fost implicata si in 2000 la alegeri cu basescu si uite ce am ajuns dupa 12 ani … cand zic habar nu aveti chiar asa este nu este o figura de stil pe care o flutur cum fluturati voi despre Nicusor chestii care ma umfla rasu cand aud ce va PROMITE … ARE VREUNUL DIN VOI CURAJUL SA-L INTREBE CUM ANUME va face el ce promite pentru ca nu are nici o baza seriosa iar povestile despre ceilalti candidati si caiini din Buc le stim si noi de 30 ani … sunteti masa de manevra cu tot cu campania lui care foloseste AFISE PLAGIATE DE LA FORMATII DE MUZICA STRAINE … cand dracu credeti voi ca RAGE AGAINST THE MACHINE ar fi dat vreodata acordul ca un POLITICIAN CHIAR SI INDEPENDENT sa le foloseasca poza din album ??? CAND VREODATA O SA INTELEGETI ca caiinii trebuie tratati cu dragoste nu cu ura ?!!?!! … CAND VREODATA O SA INTELEGETI CA sunteti, ati fost si o sa mai fiti manipulati pentru ca asta se face in politica de 5000 de ani … BUNA DIMINEATA IN PLM DE GUSTERI FLAUSATI CE SUNTETI …

  36. Bbcversus says:

    Dracula mai are putin si explodeaza :))

  37. Salut Alex,

    Tu spui: “O sa votez pe programe prezentate, si capabilitatile alesilor de a le duce la indeplinire.”

    1. Poți sa ne dai un nume? 🙂
    Hai sa încercam sa fim direcți, sa facem politica cu susținătorii la vedere, eu unul m-am saturat sa ne tot “ghicim” unul altuia “preferatul”, de parca asta ar fi miza.

    2. Si în plus de asta, ne mai ascundem și în spatele unor pseudonime.
    Dacă NOI nu suntem transparenți, cum am putea sa le cerem asta, celor pe care ii susținem!?

    Nu ne-ar strica putina demnitate!
    Dacă reușim sa facem astea doua lucruri, veți observa cum vor dispărea (în buna măsura) insultele și discuțiile sterile… și abia atunci noi – romanii – vom putea ” sa facem politica”, cu adevarat. Pana atunci, nu facem altceva decât sa ne vărsam frustrările, de care cu toții suntem suprasaturați.

    PS:
    Nu am fost niciodată într-o cabina de vot!
    Nu am susținut niciodată pe nimeni!
    Azi, îl susțin pe Nicușor Dan!
    Nu ma interesează câte voturi primește, nu ma interesează sondajele!

    Mulțumesc,

  38. Luca says:

    Voteaza cu Oprescu si cu realizarile lui atunci:
    – nu a accesat in 4 ani fonduri europene;
    -”performanta” unica, Bucurestiul a fost retrogradat sub nivelul Romaniei;
    – demolari abuzive de cladiri istorice;
    – este vinovat direct de moartea celor 6 bebelusi de la Giulesti. A cerut trecerea celor 18 spitale in subordinea Primariei si nu a facut nici o analiza pe teren a acestora. Umbla ca tembelul pe santierele de constructii, imitandul pe Ceausescu in vizitele de lucru. Un primar nespecialist nu are ce cauta in santier.
    – a pierdut Circuitul de Formula 3 in jurul Parlamentului in 2009. Santaj nereusit;
    – Sediul Primariei se putea consolida antiseismic, fara mutarea salariatilor, Prin metoda prof.ing. E Iordachescu ( cel ce ne-a translatat atatea biserici), se actioneaza numai asupra bazei in subsol.
    – Mutare fara licitatie de inchiriere, pe bani grei, de 3 ori mai multi;
    – Ceasuri elvetiene , in final cu custodie, de 4 ori mai scumpe
    – Chiosciuri ciudate, de 5 ori mai scumpe;
    – Semafoare inteligente de 3 ori;
    – Ghivece stradale, de 7 ori;
    – borduri suprapuse
    – dale cauciucate pe trotuare
    – parcari foste Daly abandonate
    – reasfaltari pe artere impecabile ( acum recent Calea Grivitei)
    – Podul Basarab se termina cu 12 luni mai repede daca nu sicana Oprescu pe constructor, sistand lucrarea
    – si-a afundat mainile in buzunar cand a inceput sa fie intonat imnul national.
    ” … adaugati si voi

  39. andrei says:

    http://b365.realitatea.net/news/interviu-nicusor-dan/

    De ce NU votez cu Nicusor Dan:

    “Prin regulament de urbanism se va prevedea că numai funcțiunile acestea pot să existe pe aceste terenuri, iar prin parteneriat public-privat se va încuraja construirea de spații private pentru business. Prin bani europeni și bani publici ai primăriei trebuie să se mai construiască funcțiuni universitare și campusuri.”

    “Dacă vorbim de piețe trebuie să reobținem piețele așa cum erau ele în 1990. Acum mare parte dintre ele au fost fie vândute, fie concensionate, iar atunci a crescut foarte mult prețul de tarabă. Primăria trebuie să ajungă din nou în posesia lor, prețul de tarabă să fie mic, iar cu ajutorul poliției locale să înlăturăm intermediarii.”

    Nu pot pune stampila pe un candidat care doar redirectioneaza resursele catre cine crede el ca este mai bine. Nu mi se pare corect si normal ca altcineva sa decida ce sa faca cu banii din impozitele pe care le platesc.

    Nu voi vota nici cu ND nici cu alt candidat. Niciunul nu reprezinta dreptul fundamental al oricarui cetatean si individ: LIBERTATEA !

  40. Bbcversus says:

    Macar sa te duci sa strici votul, sa nu voteze altii in locul tau… Sper ca aceasta responsabilitate de a-ti exercita dreptul la vot o ai, daca nu esti de acord cu nici un candidat!

  41. Abur says:

    Salut,
    uite, eu intru in parerea ta, sunt de acord ca suntem manipulati.
    Acum, da-mi ceva dovezi, detalii, nu stiu, hartii semnate, fa-ma sa inteleg si sa cred cu adevarat ca Dan Nicusor e agent infiltrat de evreii care vor sa distruga evreii si pe toti oamenii din lume, inclusiv Bucurestiul. Te rog…

  42. andrei says:

    Le-as ura eu de sanatate pe buletin 😉
    Din pacate insa, nu sunt in tara pentru moment si nu voi putea vota.

  43. […] importanți au fost plătiți ca să scrie texte pro-Nicușor Dan. Citiți textul scris de Manafu aici: este un text clasic de campanie, plin de sloganuri – și se încheie cu textul ”mergeți […]

  44. Chiar ma bucur cand vad ca exista si hateri. Insemna ca Nicusor Dan este bagat in seama.

    Eu il votez, precum si inca vreo 40 de vecini din bloc pe care i-am convins.
    Plus inca vreo 500-1000 care au primit fliere si cu care am vorbit pe strada cu ei.

    Este tanar, lupta pentru a avea un bucuresti european, si doreste acelasi lucru pe care il vreau si eu, o transparenta in cheltuirea bugetului 🙂

    Deci Hai la Vot.

    Fun fact.
    Fratele meu o sa mearga la vot de dimineata, si dupa-amiaza are avion.
    Sora mea este insarcinata in luna 8 si merge la vot.
    O prietena merge la vot si dupa pleaca in Moldova.

  45. Alex says:

    Mama, dar si-a luat toata blogosfera de partea lui?! Good job!

  46. Coisor Dan says:

    O intrebare esentiala pentru presedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul, unde aveti pe siteul oficial la asociatiei Raportul anual privind situatia financiara a organizatiei pe care o conduceti, pe fiecare an in parte din 2008 pana in 2011? A doua intrebare un aveti afisate informatiile despre bugetul pentru 2012?

  47. […] Un articol scris de Manafu ; nu-mi dau seama daca e platit sau nu, dar asa pare; uneori nici nu conteaza efectiv cum e, […]

  48. Pasajul Basarab Bucureşti…
    Costurile realizării pasajului au fost estimate iniţial la 60 de milioane euro, ulterior au urcat la 210 milioane euro, iar în final au ajuns în 2011 la 255 de milioane de euro

    Stadionul Arena Naţională…
    Iniţial avea bugetul de 119 milioane de euro, la finalizare costurile erau la 213 milioane de euro.

  49. Știu ca în Romania sunt putini primari cu adevarat independenți.

    In primul rând, un independent se bazează și pe votanți/susținătorii lui și după ce ajunge primar.

    Nu este ca și în cazul politicienilor (susținuți de partide) când presiunile se fac doar intre partide și votanții stau de o parte, în restul mandatului. Pe principiul am votat, gata peste 4 ani ma mai “implic”.

    Nu, deloc.
    Dacă în București ajunge un primar independent, înseamnă ca majoritatea Bucureștenilor, ei votanții, și-au schimbat mentalitatea de grup, cumva.
    Si atunci când ii sunt blocate proiectele, susținători (societatea civila) fac presiuni (proteste de strada) de câte ori e nevoie.

    Uita-te la voluntarii care îl susțin (echipa) pe Nicușor Dan și apoi uita-te la angajații (partide politice) care ii “susțin” pe ceilalți.

    E o diferență mare de “calitate” intre echipele de campanie.
    Calitatea… și mult mai important scopul lor.
    Independentul vrea sa schimbe ceva, ceilalți vor sa mai facă un ban prin niște afaceri de carton!

    Nicușor Dan strânge bani (a zis ca 60.000E ii ajung) din donații, pe care nu este nevoit sa ii returneze niciodată, nici dacă câștigă 🙂

    Iar ceilalți stâng banii de la partidele politice (și “afaceriștii de carton” din spatele lor) și nu câteva mii de euro… ci milioane… zeci de milioane.
    Bannerele pe care le vedem noi în oraș, broșurile cu CD (de la Negoiță, de ex) apoi spoturile de la TV, sunt pe bani grei, foarte grei… cineva “investește” serios și vrea banii înzeciți (cel putin 10x pentru ca e risc mare) după campaniile electorale 🙂

  50. In al 2-lea rând!

    Cum as putea sa am încredere într-un mafiot (ca altfel nu știu cum sa îl numesc atât tip cât el reprezinta interesul unor mafioți ) ca va face ceva pentru mine, omul de rând (mai mult decât niște proiecte populiste, gen Pasajul Basarab și stadioane de fotbal, deșii noi nu avem fotbaliști de nivelul acela, si dam banii pe prostii în loc sa facem canalizare, de ex) când el mafiotul după ce ajunge la putere trebuie sa întoarcă profituri de sute de milioane/miliarde de euro, pentru afaceriștii care l-au “susținut” financiar în campanie?

    Mi-e clar ca eu voi fi lăsat la coada și ca nu îmi va rezolva nici o problema din comunitatea mea (strada/cartier) . E clar ca ma voi lupta cu maidanezi, e clar ca voi avea trotuarele ocupate de mașini. E clar ca nu va ridica mașinile abandonate în oraș ci din contra pe alea de la care se pot stoarce banii multi (100E+) ca sa ți-o primești înapoi… e clar ca…. ma opresc… ca sa nu o iau cu capul 🙂

Comentează