MANAFU*

Abonamente Evensys

Efectul unui meci asupra Capitalei

Poate sa imi spuna si mie cineva care traieste in strainatate sau a trait daca a vazut ori a auzit ca in ziua unui meci s-au inchis scolile din oras? Se pare ca pe 9 mai, in Bucuresti, scolile vor fi inchise din cauza sau datorita (depinde cum privesti) finalei Europa League de pe National Arena. Se vor inchide si strazi si se iau si alte masuri importante.

Numai in Bucuresti am vazut cum un concert poate bloca o zona, un cros poate paraliza circulatia in cateva sectoare si un meci poate inchide scolile pentru o zi. Am fost la un meci Inter – Barcelona la Milano acum doi ani si nu am simtit mare lucru in oras. Era oricum plin de turisti, iar dupa meci, am stat putin in trafic pana am iesit din zona stadionului. Atat.

Meciul de miercuri este un lucru bun pentru Bucuresti. Mii, poate zeci de mii de suporteri vor deveni turisti chiar si pentru o zi- doua, ceea ce ar trebui sa genereze niste venituri orasului. Este si un test pentru oficialitati si locuitori, care sper sa aiba efecte constructive in platformele electorale al candidatilor la Primarie. Orasul asta trebuie sa se reinventeze.

11 comentarii

  1. Blogatu says:

    E extrem de binevenit un astfel de meci pentru Bucuresti, insa scolile nu trebuiau inchise, parerea mea.

  2. O întrebare am. Unde vor merge o parte din elevii care nu trebuie să meargă la școală în ziua aia? Sunt convins că vor merge în cafenele și alte localuri. Să vedem atunci aglomerație.. 🙂

  3. Emil says:

    Nu este miercuri pe 9 mai? 🙂

  4. bobocx says:

    Eu stau in zona vatra luminoasa
    Tre’ sa ne luam toate masinile din parcare
    Pe o raza destul de mare
    Mi se pare aberant
    Aproape 3 zile nu am acces la parcare
    Sa nu mai zic ca sunt soferi care platesc parcare la adp – ii despagubeste cineva?

  5. Julie says:

    Da…Nefiind microbista, nu pot sa zic ca ma incanta enorm evenimentul. Cu atat mai mult cu cat inclusiv circulatia vad ca incepe sa fie restrictionata. Anyway…e bine ca e recunoscuta si tara noastra la nivel international, dar gestiunea…greu in Bucuresti

  6. Gabi says:

    Inchiderea scolilor am inteles ca-i doar o propunere, stati sa vedem daca se face. Bucurestiul nu-i obisnuit sa aiba un numar foarte mare de turisti intr-un timp scurt, mai ales in timpul saptamanii, si atunci e bine sa ia niste masuri ca sa nu fie aglomeratie.

    Pe de alta parte, la noi politia si jandarmeria fac exces de zel. Stati sa vedeti prin cate filtre si controale corporale vor trece cei care au treaba in zonele alea. Moscova inca e model pentru multi din administratie.

  7. Carmen Tanu says:

    Sa inteleg ca meciul de fotbal le aduce aceleasi beneficii elevilor ca si Summitul NATO din 2008 sau 2009, adică îi face oameni liberi pentru o zi sau două? Suuper!

  8. manu says:

    iunie 2006, Frankfurt am Main, meciuri de campionat mondial. Life as usual, doar program schimbat la mijloacele de transport in comun (circula mai des si/sau pana mai tarziu). Politie peste tot, asta e drept. Singura chestie stresanta – vuvuzelele (cine le-o fi inventat! :)).

  9. andressa says:

    Ca si @bobocx, si eu stau in Vatra Luminoasa si am primit notificare sa imi mut masina, desi am loc de parcare de la ADP. Intrebarea este: unde sa o mut?! :)) Unde se duc masinile cand se duc? Va dati seama cate masini trebuie mutate? O las peste noapte in parcare la mall? :)) Mi se pare atat de ridicol…

  10. gumball says:

    Meci nemeci eu zic sa va feriti …cica vine iar criza 🙂
    Si tind sa cred ca este adevarat… pt ca un amic cu salariu foarte bun, recent a vrut sa ia credit imobiliar de la o banca mare din ro si a fost refuzat…tin sa cred ca iar o sa fie probleme cu lichiditatile.

    http://www.linknews.ro/economie/2012-criza-financiara-la-control.html

Comentează