MANAFU*

Abonamente Evensys

Romanii cumpara online mai multe haine

Afirmatia din titlu apartine celor de la 2Parale care au analizat cumparaturile facute prin sistemul lor de afiliere. Din experienta personala, daca ma uit la cumparaturile din ultima luna, 90% dintre ele au fost legate de obiecte de vestimentatie si accesorii.

Eu mi-as dori sa pot cumpara online din supermarket. As plati o taxa de livrare chiar decenta. Si nu as vrea livrare pe timpul zilei, ca tot nu sunt acasa, as prefera seara. Deci timpul de livrare ar fi mai redus daca ne gandim ca spre seara traficul scade in intensitate.

Amazon are de cativa ani serviciul Fresh. Merita urmarit. Iar in zona legume fructe, va recomand Cosul de legume. Cineva imi spunea ca la Cluj trimite taximetristul sa ii ia tigari, iar altcineva imi spune de un “serviciu” similar de “cumparaturi prin taxi”. Exista si in Bucuresti niste initiative, dar e ceva la ele care nu ma atrage. Voi testa unul de curiozitate in curand.

7 comentarii

  1. Tudor says:

    Stiu ca mai e mult pana departe in cazul Romaniei, dar vreau sa spun ca de cand am descoperit cumparaturile online la Tesco, prin supermarket nu am mai ajuns. Au toate produsele, cu descriere completa, organizate pe raioane, ca in supermarket. In plus, daca faci frecvent aceleasi cumparaturi (acelasi brand de apa minerala, aceleasi cereale etc) e foarte simplu sa te uiti in lista de produselor cumparate anterior si in 5 minute ai terminat. Alegi intervalul in care vrei sa-ti fie livrate si pentru 4 euro cumparaturile vin direct acasa.

  2. Asa baga cutitul in rana mai adanc! 🙂

  3. Morrison says:

    Eu imi cumpar 50% din toale online. Pacat ca nu din Romania 🙂

  4. raducu says:

    Cel putin avem comenzi online…este greu pana prinde lumea tupeu.

  5. marius says:

    Da, e genial sa iti vina cumparaturile saptamanalr acasa. Eu folosesc serviciul unei cunostiinte – pretul-mic.ro. Arunca un ochi, au preturi decente.
    Ps. Nu fac parte din echipa, nu incerc sa le fac reclama. Dar chiar mi se pare o idee foarte buna in conditiile in care termin cu serviciu numai dupa 9 seara.

  6. Monica says:

    Abia acum imi dau seama ca in Romania nu se poate cumpara online de la supermarket! in Mexic era chiar mai sigur sa cumperi asa odata ce stiai ce marci preferi, la ce complicat era sa mergi cu masina, sa parchezi, sa iti duci plasele la portbagaj. Capac la toate nu iti puneau fructe/legume stricate in plasa. In Roma, multe supermarket-uri au optiunea sa cumperi prin telefon(aici media de varsta e mult mai mare iar cei peste 70 de ani nu folosesc internetul)

  7. Arthur says:

    Metro are serviciul propriu de comanda online, dar e orientat spre firme, si lista de produse alimentare de ex. e firava ( http://www.metro.ro/shop/RO/OFFICE/ )
    In rest, sunt multe firme de livrari, care banuiesc ca lucreaza cu Metro, Selgros etc. (aici de exemplu scrie in clar: http://www.megamarket.ro/functionare.php ) Cam toate au situri greu de folosit, produsele au doar nume si greutatea, de multe ori nici macar poza. O sa incerc totusi unul, exact cum spuneai, de curiozitate. E posibil, dupa cum zice si Tudor, ca dupa aceea lucrurile sa fie mai simple.

Comentează