MANAFU*

Abonamente Evensys

5 noutati de la Facebook pentru administratorii paginilor de brand

Daca intrarea Facebook pe bursa i-a nemultumit pe multi investitori, noutatile retelei din ultima saptamana ar trebui sa ii bucure pe administratorii paginilor de brand. Iata ce merita retinut:

Pages Manager App – Administratorii paginilor de brand aveau frustrarea ca nu le puteau accesa si atunci cand erau in miscare, de pe mobil. De doua saptamani, au la dispozitie o aplicatie speciala pentru iPhone. Arata precum aplicatia clasica mobile, dar se concentreaza mai mult pe partea de actualizare si gestionare a paginilor.

Admin Roles – Multe pagini sunt administrate de o serie persoane si fiecare, adesea, joaca un anumit rol in gestionarea prezentei pe Facebook. De acum inainte, pot fi oferite roluri diferite administratorilor: Manager, Content Creator, Moderator, Advertiser, Insights Analyst.

Promoted Posts – Se stie ca posturile de pe Wall ajung doar la o parte din fanii paginilor (se pare ca doar la 16% dintre ei). Acum Facebook ofera posibilitatea de a ajunge in News Feed la si mai multi fani. Pe bani insa.

Scheduled Posts – Pana acum administratorii paginilor foloseau servicii externe pentru programarea apritiei unor posturi. Eu utilizez, de exemplu, HootSuite, iar intr-o vreme am testat si Ping.fm. Noua functie oferita de Facebook iti permite sa scrii atat “in viitor”, cat si “la trecut”.

Mobile Sponsored Stories – In acest moment, 1/2 utlizatori de Facebook acceseaza reteaua de pe telefonul mobil. Facebook avea nevoie deci sa duca publicitatea si pe terminalele mobile si o face de astazi prin intermediul Sponsored Stories.

Se vede din ce in ce mai mult cum Facebook face pasi mari catre companii. Ramane de vazut ce efect vor avea unele schimbari in dinamica si obiceiurile utilizatorilor. Vor pierde fani, de exemplu, multe pagini “din cauza” Promoted Posts?

Sursa Foto: Flickr

4 comentarii

  1. Cristina says:

    functia care stabileste roluri pentru persoanele care administreaza o pagina poate sa si limiteze persoanele cotate ca si content creator, de exemplu, la a introduce doar continut? Sau este doar pur descriptiv?

  2. gabi says:

    nu sunt sigur 100% dar cu un Ad Block scapi de toate “promoted posts”… oricum de
    ad- uri scapi sigur daca ai activat Ad block-ul

  3. Radu says:

    Din păcate, Facebook Pages Manager nu este disponibil decât pe App Store-ul de US. Probabil o să îl putem folosi și noi în viitorul apropiat.

  4. Nu am incercat sa il descarc, recunosc. Evident va fi disponibil worldwide curand.

Comentează