MANAFU*

Abonamente Evensys

Campania electorala iti arata cu cine esti prieten pe Facebook

Oamenii sunt iritati deja de “atata Nicusor Dan pe Facebook”. Abia asteapta sa treaca alegerile. Ma tem insa ca urmeaza pentru ei doua zile grele. Acum se intensifica promovarea in campania electorala.

Ma uitam la cateva reactii, unele venind chiar de la persoane oarecum apropiate, si ma gandeam ca in acest moment Nicusor Dan testeaza relatiile de prietenie pe care le avem pe Facebook. Daca un “prieten” te exaspereaza cu ceva, cu orice, care e limita ta de suportabilitate? Si ce faci cand nu mai poti? Dar ai putea intelege de ce mai multi “prieteni” sustin ceva? Nu vorbesc de FarmVille, CityVille… Vorbesc despre ceva in care ei cred.

Incerc sa imi dau seama acum daca e mai usor sa dai “accept friend request” sau sa te arati exasperat pe wall.

Si inca un test de prietenie, bine, nu chiar de prietenie, dar intelegeti voi. Un ad pe Facebook al lui Sorin Oprescu imi spune: “Prietenii tăi îl susțin deja pe Sorin Oprescu pentru un București așa cum îți dorești!”. Pana in acest moment, niciun prieten de pe Facebook nu a dat “Like”.

10 comentarii

  1. Eu as vota “coasa”… de ce nu se aleg primarii pe baza de interviu, ca in cazul unui job?! Ar fi mai eficient astfel…

  2. al_core says:

    tu nu întotdeauna te implici în campanii electorale, dar și când o faci… scrii mai multe articole decât despre conferințe, traininguri și alte proiecte personale!
    ceea ce aprob pozitiv. 🙂

  3. Bogdan says:

    Sau iti arata cit de superficiale sunt relatiile cu “friends”.. Nu ?

  4. Am văzut oameni pe Facebook care dau “unfriend” celor care susţin prea gălăgios un candidat sau altul. Până la urmă fiecare face ce vrea cu contul lui dar şi aici se vede că un număr mic de Friends adevăraţi (adică persoane pe care le cunoşti şi oim viată offline) face FB un serviciu folositor.

  5. trebuia sa pui tu punctul pe F!?! 🙂

  6. Bogdana says:

    Eu am dat erase la ad-ul ala, si cand m-au pus sa bifez de ce vreau sa il sterg am bifat ca e misleading :)))

  7. Ionut Serbu says:

    Campania electorala in online iti arata ce putin conteaza online-ul in lupta politica. Excludem membrii de partid, simpatizantii, voluntarii. Ce a mai ramas – sectorul de nehotarati? OK… probabil totul tine de cercul in care te invarti. Marile PR-ite si marii oameni de media nu dau accept la oricine si este normal. Atunci cum pot influenta, prin bloguri? Imi amintesc de graficul legat de studii.. Ma lungesc si ce vreau cu adevarata sa spun este: INTELEG CA OAMENII S-AU SATURAT DE POLITICA, nu trebuie acuzati

  8. sorin says:

    Pt mine băiatul e gluma nasoală…Umor de partid verdecăliu… cum cred ei că bucureştenii nu s-ar prinde că acest puştan este PDL zi night&day? sau nu mă prind eu daca asta e o glumă sau strategie electorală. numai daca te uit pe site-ul lui (vezi domne facut de volutinari) vezi ca ala costa o caruta de bani. adică omul şi-a făcut campanie din donaţii şi are hectare de afişe. că eu nu pot să mă plimb liniştit nici în herăstrau ca mă urmăresc nicuşorii. şi toate astea din donaţii?

  9. alina says:

    Adevarat..
    Inca o data ni se demonstreaza ce gen de prietenii avem online…sau mai bine zis, nu avem.
    De aceea, trebuie sa mergem clar pe ideea ca fiecare place si voteaza pe cine vrea. Dar, ne place sa ne judecam…
    Eu nu am sa votez Nicusor Dan, dar nici nu dau in cap nimanui care va face asta.:)

  10. Bogdan says:

    Indiferenta e o binecuvantare cand vine vorba de politica, nu zic ca nu trebuie sa ai o optiune de genul asta dar de aici si pana la a fi voluntar mi se pare mult prea mult. Iar pe Facebook chiar mi se pare o fortare a notei de a face campanie electorala, si cei care procedeaza astfel nu prea au sanse mari de izbanda…

Comentează