MANAFU*

Abonamente Evensys

Cand jurnalistii se joaca usor cu vorbele

Ne-am obisunit sa zicem ca doar cei fara experienta vorbesc aiurea. Vechimea in orice domeniu e asociata cu un anumit grad de maturitate, cu o responsabilitate si mai ales cu o cunoastere a subiectului. De exemplu, in goana dupa senzational, un jurnalist fara experienta poate confunda o statie de metrou din Barcelona cu una din Bucuresti. De cealalta parte, un jurnalist cu experienta, cu ochiul format, poate schimba harta din biroul Guvernului.

Dar ce facem cand un jurnalist apreciat se joaca cu vorbele si, din ignoranta (probabil si din frustrare), emite judecati de valoare si scoate “din burta” teorii? Un jurnalist cu vechime are o anume greutate, oamenii il cred pe cuvant, iar cuvintele nu mai au nevoie de verificare. Totul e asa pentru ca zice el. Ce facem cand lucrurile nu sunt chiar asa? Ii dam peste nas, il facem de rusine sau il ignoram pur si simplu?

7 comentarii

  1. ion says:

    Nu numai în jurnalism se întâmplă aşa. Asta e mentalitatea

  2. Bogdana says:

    Putem incepe prin a pune link catre afirmatiile lui 🙂 ca sa alegem in cunostinta de cauza….

  3. Georgia Di says:

    Fara indoiala ca trebuie facut de rusine, iar daca are obrazul sa mai si raspunda .. dat si peste ochi :)) Problema e ca daca este ignorat, sunt o mana de cititori (sau poate mai multi), care in necunostinta de cauza, iau drept bune afirmatiile lui.

  4. Tocmai l-am dat ca exemplu pozitiv!

  5. Flori says:

    Nu este nimic mai grav decat sa nu iei atitudine. Nu este nevoie de jurnalisti care sa creeze confuzie in randul maselor deja ametite de politicieni si altele.

  6. Liza says:

    In articol de mai sus jurnalistul respectiv este Costin Rogozanu?

Comentează