MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum va evolua relatia dintre telefoanele mobile si retelele sociale? (Part 2)

Daca Facebook nu se inchide pana in 2020, atunci cu siguranta vor aparea masuri de siguranta, o eticheta impusa pentru folosirea retelelor sociale in diverse locuri. Nu credeti? The Atlantic vede un trend viitor in blocarea semnalului telefoanelor mobile pentru a avea momente de socializare reale, neintrerupte de verificari, apeluri razlete sau notificari din retelele sociale. Daca acum e un must sa ai free wi-fi in baruri si restaurante, chiar si pe terase, in viitor vom asista probabil la fenomenul invers. Localuri de diverse feluri vor avea pe geamul de la intrare, alaturi de “No Smoking“, semnul pentru “No Smartphoning“.

Eram la concertul Linkin Park si ma uitam in jurul meu. Oamenii filmau cu telefonul, scriau pe terminalul mobil, il scoteau periodic din buzunar si verificau ceva, orice. Si eu printre ei. Mi-am dat seama ca pierdem din frumusetea spectacolului, ca nu mai reusim sa traim momentul, fiind mai preocupati de socializare online sau de sharing.

In viitor, lumea divertismentului fie se va adapta acestui “viciu” (Opriti muzica! 5 minute de socializare si sharing!), fie vom adopta o eticheta sa ne va fi impusa. “La concertul U2, din august 2016, semnalul telefoanelor mobile va fi blocat, pe National Arena, la cererea muzicienilor”, asa ar suna o stire din singurul cotidian national.

6 comentarii

  1. Flo says:

    true story…modul de socializare s-a schimbat considerabil de cand cu retelele sociale + smartphonuri…eu mi-am scos de curand netul de pe telefon, iar cand stau acasa dupa-amiaza fac eforturi disperate sa nu mai intru pe laptop…ne trebuie o cura de dezintoxicare 😀

  2. bogdanlebu says:

    vine u2 in 2016?! 🙂

  3. Flori says:

    Din fericire, inca nu fac parte din aceasta categorie. Iesirele in oras, concerte, orice tip de eveniment de acest gen exclude conectarea la internet. Oricat de pasionat ai fi de mediul online, trebuie sa existe o limita undeva. Trebuie sa te mai bucuri si de celelalte lucruri.

  4. Cine ma cunoaste spune ca sunt dependent de laptop, si cam asa e. Dar cum spune vorba “ma tratez”. Si eu ca si Flo incerc sa reduc timpul petrecut la calculator si pe Internet si sa trasez o limita cat mai clara: laptop-ul pentru munca, timpul liber – offline. Nu e usor mai ales cand lucrez in mediul asta si tot parca te-ai mai uita pe niste site-uri sau blog-uri sa vezi ce s-a mai scris, sa nu ramai in urma cu noutatile:) dar trebuie, stand toata ziua online pierdem foarte multe lucrurie frumoase din lumea reala.

  5. CostinC.info says:

    Sunt mai dependent de pc decât de telefon…

  6. Adrian says:

    Lucrez 9 ore la pc. Dupa 9 ore cand ies afara am senzatia ca sunt high. Nu vreau nici macar sa mai vad un film acasa pe pc sau sa vorbesc la telefon. Cand termin programul imi doresc numai sa stau afara in aer liber cu prietenii.

Comentează