MANAFU*

Abonamente Evensys

Cand am uitat sa fim buni?

Organizatorii Summer Well au luat cea mai buna decizie pentru toata lumea, mai putin pentru ei. Organizatorii vor pierde bani si acel mojo care face din acest festival de muzica mai deosebit un nou punct de atractie pentru “Bucurestiul de Vara”, un alt eveniment asteptat an de an etc.

Putini apreciaza faptul ca un organizator a hotarat sa protejeze publicul, trupele si sponsorii, chiar daca decizia inseamna pierdere de bani si credibilitate pentru editia de anul viitor.

Suntem cu totii perfecti. Suntem mai precisi decat ceasurile elvetiene si mai punctuali decat trenurile japoneze. Si din desavarsirea noastra trebuie sa ii “lapidam” pe organizatori…

In timp ce noi ne dam cu parerea despre Summer Well, comunitatea greaca din Londra deruleaza o campanie pentru sustinerea tarii lor de origine. Da, s-a terminat Olimpiada, iar englezii ar putea sa isi vada de treburile lor acum. In schimb, ei strang bani pentru greci, mizand pe spiritul olimpic care a cuprins Londra in aceasta vara.

Toi cei care au asteptat Summer Well, toti cei care au apreciat numele invitate, toti cei care stiu ca la festival, pe langa muzica, conteaza si locul, toti cei care inteleg ca uneori mai si ploua (destul de nasol), toti cei care isi (mai) doresc astfel de evenimente ar putea renunta la banii pentru ziua a doua. E cel mai frumos gest de apreciere si bunatate pentru o idee frumoasa. Si pentru cei care au pus publicul inaintea profitului.

4 comentarii

  1. NetuLiber says:

    In pretul biletului se regasesc toate costurile festivalului. Plus un profit frumos. De ce ar renunta cineva la banii platiti? Si daca eu sunt dispus sa renunt la acei bani, sunt si eu buni cu mine si imi deconteaza taxiul? Pentru ca un anunt pe fb nu e de ajuns ca sa afle toata lumea. Ca sa nu mai spun ca toate costurile vor fi acoperite din asigurare. Asta daca au vrut sa fie ca englezii. Daca au procedat romaneste cu “nu ne tb asigurare, mai castigam niste bani” sa se invete minte

  2. raluca says:

    Cristi, sunt de acord cu tine. dar ploaia nu a fost singurul lucru deplasat din acest festival, plus ca se stia de o saptamana ca va ploua in week-end. Sincer, sonorizarea a fost foarte proasta, au fost doar 2 ghisee pentru jetoane iar cozi destul de mari. Sa ajungi acolo presupune un oarecare efort si a fost o lipsa de respect fata de public, chiar si modul cum a fost comunicata anularea zilei a doua.

    iar principiul acesta, hai sa inchidem ochii si sa ne facem ca totul a fost ok, nu prea functioneaza. Data viitoare o sa se intample la fel si o sa o tratam ca pe o normalitate!

  3. Netu’,

    Inteleg perfect ce spui si probabil as fi si eu furios in locul tau. E normal sa iti doresti banii inapoi. Eu daca aveam bilete, nu ii ceream. Pur si simplu cred ca au avut un mare ghinion.

    Sa nu uitam ca in alte tari, mult mai evoluate in evenimente si orice, au cazut tribune si au fost victime. La noi a plouat mai rau decat ar fi crezut cineva si ca o masura de siguranta, au anulat concertele. Cred ca au fost intelepti.

    Pretul biletelor include o marja a organizatorului, dar comparand preturile biletelor de la noi cu cele de afara, eu zic ca profitul nu e atat de mare. Sa nu uitam ca lumea nu mai vine la concerte (sunt foarte multe acum), iar artistii nu au preturi diferentiate, ca suntem noi din Romania.

  4. raluca,

    nu te pot contrazice, nu am fost acolo. invitatia mea nu era pentru a inchide ochii, ci pentru a fi buni.

    cati oare au scris un mail organizatorilor pentru a semnala nereguli sau a propune idei de imbunatatire?

    cei mai multi se multumesc sa defuleze pe facebook, asta ma doare. asa a fost si la alegeri, si la referendum…

    cunosc un personaj care stie el totul mai bine si mereu e nemultumit sau arata cu degetul. e baiat destept, plimbat, vizitat, mancat, baut si culturalizat. dar isi iroseste energia si mintea prin a fi negativ.

    ma tem ca tindem sa devenim ca el. si e pacat.

    dar iti dau dreptate.

Comentează