MANAFU*

Abonamente Evensys

Cand intram si noi in randul lumii?

La New York, o cursa de la aeroport pana in Manhattan costa 45 de dolari. E un pret fix. Cel putin asa am prins eu in urma cu 7 ani, cand am vizitat Big Apple. In Rodos, cand iesi din aeriport, vezi in statia de taxi un mare panou cu toate preturile pentru destinatiile principale. La fel gasesti in fiecare localitate unde exista o zona speciala pentru taxi.

In Bangkok, de la aeroport, plecai cu taxiul doar din anumite puncte, unde mereu cineva nota ce masina pleaca si unde. Mai mult, acel agent imi spunea si pretul inainte sa urc in masina. Poate nu eram de acord. La hotel, imi dadeau mereu un bilet cu numarul taxiului. “It’s for your safety!”, imi spunea portarul. Nu intelegeam eu cum ma poate apara o bucata de hartie, insa cred ca sistemul functiona cumva.

De ce – pentru numele lui Dumnezeu – nu se implementeaza la aeroport un sistem cu preturi fixe in functie de zonele principale din Bucuresti? E asa de greu? Sunt convins ca un model din cele intalnite de noi toti in alte tari ar repara din imaginea proasta pe care o avem in fata turistilor agresati de tot felul de indivizi dubiosi. Si probabil ar putea duce la evitarea unor tragedii.

7 comentarii

  1. felix says:

    Nu am mai postat pe blogul tau pana acuma desi il urmaresc de vreo 7-8 luni deja. Nu am stiut ca cei de afara au un sistem de genul iar la cate magarii se fac din acest “business” mi se pare cat se poate de logic si util pentru o persoana care viziteaza pentru prima data un oras necunoscut cat si pentru cei care il viziteaza de 2-3 ori pe an.
    Si o nota in aeroport ar fi “[aeroportul cutare] recomanda firma de taxi cutare”
    Mi se pare foarte genial un sistem de genu.

  2. Manuel says:

    Cineva de la aeroport ar trebui strans de gat.

  3. Juliana says:

    Ce s-a intamplat la aeroport este doar varful iceberg-ului .In Romania domneste dezordinea si legea se incalca in fiecare zi…politia e neputincioasa si viciata…in rest suntem optimisti

  4. […] articol în articol, am dat peste articolul lui Manafu, unde scrie despre prețurile la taxi practicate în alte țări. Ce-i drept, cam are […]

  5. Ciupercutza says:

    Nu numai la aeroport erau costurile afisate. Si in centrul orasului Rhodos, acolo unde se aflau o gramada de taxiuri, era un panou mare unde vedeai cat costa drumul din oras pana la statiunea unde doreai sa ajungi.
    Si mie mi s-a parut ingrozitor de civilizat 🙂 In plus toate taxiurile aveau aer conditionat si soferul purta camasa si pantaloni decenti, nu slapi, maieu si bermude slinoase …

    Sper ca v-ati simtit bine in Rhodos, mie mi-a placut mult acolo!

  6. dieta says:

    Amioprea daca te refereai la mine cu nerabdare si altele,sa stii ca nu-i cazul sa ma informezi,cunosc drumul care il am de parcurs,sacrificiile care le am de facut,m-am interesat destul de mult pana acum,chiar daca nu am la activ nici un fiv,stiu ca nu se poate rezolva intr-o saptamana si am nevoie de rezerve materiale serioase.Chiar ieri am inceput cu analizele si daca ar fi sa nu intru in program, eu fiv tot voi face in urmatoarele 2-3 luni.Pur si simplu era o remarca mesajul de mai sus,din care sa reiasa ca dupa atat timp de cand asteptam sa intram si noi in “randul lumii” ca alte tari,acum ca avem o sansa ,lucrurile tot se taraganeaza….Romania,repet dupa cum a afirmat ministrul sanatatii trebuiau sa se fi publicat normele metodologice,SOSI are dreptate,ar fi o scuza problemele astea cu spitalele,speram sa o depaseasca si sa se tina curand de promisiune.

  7. Ios says:

    Si daca se impune la noi 10 euro itzi convine.? Ca la americani. Ca de noi luam tot ce este mai bun de afara!! Si ce masinii aveau tot llogan……. De 4000 euro

Comentează