MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum controlam accesul copiilor la smartphones

Parintii stiu mai bine cat de usor manevreaza copiii de astazi telefoanele cu touchscreen si tabletele. Le adopta natural, de parca ar fi programati. Glumesc acum, fireste, insa din proprie experienta, stiu ce spun cand vorbesc de adoptia tehnologiei la cei mici.

Un studiu recent ne spune ca, in US, procentul copiilor cu varste intre 4 si 14 ani care folosesc tablete a crescut pana la 13% anul acesta. In 2011, procentul a fost de doar 3%. Probabil cifrele sunt sensibil mai mari cand vorbim de accesul micutilor la smartphones.

Pentru parintii posesori de telefoane cu Android, exista de astazi aplicatia Guardian, creata pentru a proteja copiii care folosesc telefoanele parintilor.

De exemplu, Guardian poate bloca anumite contacte pentru a preveni primirea unor mesaje nepotrivite varstei copiilor. Parintii pot stabili un interval specific de timp in care apelurile pot fi primite sau efectuate si aplicatiile pot fi accesate de catre copii. Accesul la Internetul pe mobil poate fi restrictionat in anumite perioade, cum ar fi in timpul scolii sau noaptea.

Aplicatia a fost lansata de Vodafone, insa poate fi utilizata pe telefonaele cu Android din orice retea.

Comentează