MANAFU*

Abonamente Evensys

Facebook respecta programul vietilor noastre

Devine distractiv schimbul de replici intre mine si Bogdana. Ca sa fim intelesi de la inceput, o apreciez foarte mult si ii pretuiesc prietenia. Si nu e prima data cand in public intram in dezacord.

“Profilul nostru are garantat politica editoriala”
Nu, Bogdana, nu are! Dar ai dreptate cand spui ca ne “editam” vietile.

Si pentru ca tot am imprumutat termeni din jurnalism, trebuie sa mentionam ca editarea urmeaza si politica editoriala. Doar ca pe Facebook, nu e ca in presa.

De ce ne editam viata?
Ne editam viata, pentru ca asa am fost invatati, pentru ca asa face “turma” noastra.

Doar noi credem ca nu postam poze care ne pun intr-o lumina proasta. Si ca tot ce publicam e sublim. Dar ce cred ceilalti despre noi? Ei cum judeca aceste poze? Tu ai judecat oamenii dupa poze. Ce a urmat apoi? Unsubscribe.

O politica editoriala ar proteja cititorii / prietenii si ar cauta sa le ofere acele lucruri pe care ei le-ar aprecia. Iar noi nu ne gandim la asa ceva pe Facebook. Punem ce ne place, nu ce le place.

Care e programul vietii noastre?
Viata noastra are by default un program, nu o politica editoriala. De fapt, corect ar fi sa spunem ca suntem programati sa lucram de la 9 la 5, sa vopsim oua de Paste, sa facem brad de Craciun, sa mergem la mare vara, sa facem copii, sa ne luam masina mica, sa avem casa noastra etc. Asta facem noi, iar Facebook respecta programul.

Si eu “scrollez” zilnic printre borcane, voaluri, meniuri si palmieri. De doua zile insa ma tot uit la pozele de la o nunta. As vrea sa pun cateva pe Facebook. Pentru ca si eu fac parte din aceeasi “turma”. Si accept asta.

Bogdana, suntem prieteni inca dinainte sa existe Facebook, asa ca vom ramane si dupa ce nu va mai fi.

Comentează