MANAFU*

Abonamente Evensys

Prea multe iPhone?

Suntem 4 oameni pe randul din mijloc intr-un avion. Trei au iPhone, al patrulea are doar iPad. E inca prea mic pentru un telefon, dar tableta e a lui. Pe randul alaturat, o adolescenta de 12 ani “butoneaza” tot un iPhone.

Pe scarile unei clinici medicale, doua asistente isi limpezesc ochii in ecranele unor iPhone. E adevarat ca una are “doar” un 3GS.

Sunt in vacanta. Baiatul de la chioscul cu prosoape are iPhone. Un pic mai incolo de piscina, la cafeneaua cu wifi, fiecare din cele 5 mese ocupate are o persoana care priveste atenta la un iPhone. Am intalnit mai multi romani la hotel, intre ei si o familie tipica (sot, sotie, adolescent). Toti trei au iPhone.

In primavara, in Bangkok, am vazut peste tot numai iPhone. La fel la Londra acum un an si jumatate. Creatia Apple are toate sansele sa devina telefonul oficial in Rusia. Deja iPad e un must-have. Fiecare familie de rusi intalnita in vacanta acum are by default doua tablete.

In trimestrul II al acestui an, Apple a vandut la nivel global 26 de milioane de iPhone. O performanta facuta cu un singur model. Unii spun ca au inceput sa scada vanzarile. Lumea asteapta iPhone 5. Probabil si acest model va stabili un record in vanzari.

Nu stiu un alt gadget care sa fi prins atat de bine la nivel mondial. Stiti voi? Insa cred ca e deja prea mult. Sunt prea multe iPhone. Sper ca undeva, cineva gandeste un nou smartphone. Urmatorul telefon revolutionar. Ar fi si timpul, nu? Gasca de early adopters si techies are nevoie de o noua jucarie.

Inchei cu o veste trista. Un tanar chinez si-a vandut un rinichi pentru a cumpara un iPhone si un iPad.

9 comentarii

  1. Phidas says:

    Adica, prea multe iPhone-uri?

  2. Rezist fără… rezist fără… dar nu pentru mult tim 🙂

  3. aHUIBAN says:

    Da, ai putea spune ca “toti” au 🙂 Pe de alta parte, la cat de comun pare a fi, tot atrage atentia si se diferentiaza in raport cu alte telefoane.

    Legat de “invazia” iPad si cat de “mainstream” a devenit device-ul, mai ales in familiile americanilor, sa povestesc intamplarea cu o familie de americani care calatoreau dinspre Chicago la Londra. Timp de aproape 10 ore cat a durat zborul, parintii au stat unul langa altul cu iPad-urile in mana iar copiii pe doua scaune in spate. Unul avea cam 4 si altul cam 7 ani. Pe tot parcursul zborului, nu s-au ridicat pentru ei absolut deloc, nici sa ii ajute cand se servea mancare, nici cand adormeau cu gaturile strambe pe scaun… ma uitam la ei si ma minunam!

  4. Alex says:

    Curios nevoie mare sunt sa vad cam cum ar arata urmatoarea generatie de smartphone-uri. Poate ochelarii de la google?

  5. Deci care-s mai valabile ?
    Sau depinde pt ce le folosesti mai mult ?

  6. Este doar o problemă de perspectivă… În jurul meu în familie și între prieteni am doar Samsung și HTC. Un singur iPhone la Dana care e foarte nemulțumită de el și ne roagă mereu să o ajutăm cu mp3-urile, documentele și clipurile Flash.

  7. iPodul ar fi un alt asemenea device.

    iPhone va deveni telefonul, asa cum iPod-ul a devenit music playerul. Este evident pt cei cu viziune de multi ani, iar pt ceilalti va deveni evident cand se va intampla.

    Cel mai probabil iPad-ul va deveni tableta, si orice vor continua sa construiasca, va acapara acel segment de piata. Mie unul mi se pare firesc sa fie asa, ca utilizator de Apple si de branduri concurente.

  8. […] iei iPhone, dacă nu stai 24/7 pe facebook? Simplu: pentru că îți place și ți-l permiți. E plină lumea de iPhone-uri, pentru că sunt cool (da, știu, dar aici chiar se potrivește)! Pentru că toți își doresc […]

Comentează