MANAFU*

Abonamente Evensys

Apple vs Samsung: runda a II a

Toata lumea a auzit ca Apple a castigat procesul cu Samsung, punand producatorul coreean la coltul rusinii si golindu-i visteria de 1 miliard de dolari. Mai putini au auzit ca in august, Samsung Galaxy S III a intrecut in vanzari iPhone 4S in US.

Se pare insa ca Robert Scoble a avut un pic dreptate cand a spus: I think this is actually a sizable win for Samsung. Why? It only cost $1 billion to become the #2 most profitable mobile company.

Samsung a avut si inca are nevoie sa isi intareasca brand-ul, sa ii faca o imagine cat mai buna, sa ii creasca valoarea. Produsele sunt bune, brand-ul are nevoie de mai multa puterinta. Si reuseste sa avanseze gratie performantelor avute de diviziile de Mobile si TV.

“Coreeanul” a mizat foarte mult pe numele Galaxy. La un mic research am gasit 126 de modele cu acest nume. Mai mult, producatorul a anuntat si o camera foto sub acelasi nume. Ar putea trece cu el si la alte produse, nu? Tocmai pentru ca se bucura de o imagine buna.

Samsung tocmai a anuntat ca a depasit pragul de 20 de milioane de exemplare vandute pentru modelul Galaxy S III. Nu mai tin minte cate luni au trecut de la lansare, insa este un adevarat record, sustinut si de o campanie agresiva. Analistii se asteapta insa ca Apple sa vanda in prima saptamana 10 milioane de iPhone 5.

Pierde deci Samsung meciul cu Apple?

14 comentarii

  1. […] Manafu preia o informatie aparuta in presa internationala si ne spune ca Samsung Galaxy S III a depasit, in […]

  2. Cuibus says:

    Never, apple e in deriva, specialistii toti au plecat di companie doar ciurucurile au mai ramas.

  3. Dan says:

    Cele 20 de milioane s-au vandut in 100 de zile de la lansarea modelului Galaxy S III. Spre comparatie, in cele 92 de zile ale trimestrului 2 Apple a vandut 26 milioane de iPhone.

  4. Dan says:

    Rectificare, trimestrul 2 are 91 de zile, trimestrul 3 are 92 de zile 🙂

  5. […] de discuție de dezvoltare de afaceri. De ce să mai investesc în R&D?Link pe subiect: Cristi Manafu.Un tabloid generează o știre de genul materialului despre Cabral și o grămadă sar să o […]

  6. gaben.ro says:

    vanzarila apple au scazut pentru ca toata lumea asteapta iPhone 5. asta e singurul motiv.

  7. raducu says:

    Mizez pe Samsung pentru ca au s.o. android.

  8. Şerban says:

    Rămân fidel HTC datorită HTC Sense care se mişcă mult mai bine faţă de TouchWiz-ul de la Samsung.

    Apple va avea mereu ceva de comentat împotriva concurenţei, pentru că nu sunt în stare să câştige clienţi prin tehnologie inteligentă. Pe sistemul „dacă voi nu ne vreţi, noi vă vrem!”.

  9. cireasa says:

    1. iese iphone5. normal ca scad vanzarile de 4s; mare rahat ca a vandut s3 mai multe in august
    2. partea care o sa fie mai dureroasa pentru samsung urmeaza in decembrie: ce device-uri or sa fie blocate la vanzare in urma procesului castigat de apple. plus ca, va trebui sa faca modificari in linia de produse pentru a evita alte device-uri blocate.

    altfel, e ușor sa dai o stire fara context.

  10. cireasa says:

    @serban
    baiatule, du-te frumos pe youtube și uita-te la clipul de anuntare al primului iphone. dupa care discutam inovatii și tehnologie inteligenta.
    sa vezi cum face sala “wow” la pinch to zoom, rubber scroll-ul e “wow”, comparatii cu htc-urile de atunci … e frumos sa vorbesti din auzite, nu?

  11. Normal că Apple va pierde mult mai mult teren, după care în timp va pierde Samsung şi tot aşa.
    Noi consumatorii suntem spectatorii şi avem într-un fel numai de câşstigat.

    Acuma eu zic că ipad mini e ultima carte din mânecă, iar dacă iPhone 5 dezamăgeşte ….încet, încet, vor pierde foarte mult!

    Eu zic că Samsung bate şi Apple rămâne în timp de nişă!

  12. Serban says:

    @cireasa Aș discuta cu tine pe tema asta, dacă nu ai fi atât de îndoctrinat. E de înțeles… Drogul Apple face victime.

  13. CM says:

    Mi se pare interesanta discutia asta despre stirile scoase din context. Pana la urma insa, stirile raman stiri, iar contextul e mama analizelor.

    Acum nici analizele foarte bine facute nu mai sunt ce au fost. Am tot vazut in ultimii ani diverse rasturnari de situatii.

    Zic sa ramanem optimisti pentru Samsung, iar Apple sa vina cu ceva pe masura S III.

Comentează