MANAFU*

Abonamente Evensys

Apple vs Samsung: runda a IV a

Cred ca Samsung nu se invata minte. Sau stie ceva ce noi nu stim. Altfel nu imi pot explica disperarea de a “lua fata” lansarii iPhone 5. Ultimul lor clip, desi funny, ma deranjeaza cu ceva. Inteleg umorul, inteleg promovarea, inteleg sa te iei de performantele competitiei, dar nu inteleg de ce te iei de clienti. Chiar nu vrei sa castigi cativa dintre ei? De ce semeni ura fata de un grup de oameni, oricat de indoctrinati ar fi ei, doar pentru ca sunt diferiti? Samsung ne spune practic “the consumer is stupid”, nu?

Sincer, prefer abordarea Nokia mult mai mult si ii apreciez pentru noua serie Lumia. Voi?

6 comentarii

  1. Gabi says:

    Nokia are o problema mare la nivel de soft. Devi noul Windows pare sa-l scoata de mizerie.
    Samsung actioneaza radical, la risc chiar, pe o piata haotica iar Steve nu mai e printre noi sa se impuna.
    Zic si io 🙂

  2. Gabi says:

    *Desi noul Windows pare sa-l scoata din mizerie.
    Sorry, de pe tel. e aiurea.

  3. Radu says:

    Mie mi se pare că reclama asta este FIX ca cea de anul trecut. Dacă aia putea părea cumva amuzantă, asta mi se pare deja fumată.

  4. Cante says:

    Ei, mie nu mi se pare ca cei de la Samsung spun ca ar fi idioti utilizatorii, poate doar mai putin informati si mult prea orbiti de graal-ul lor de la care asteapta minuni. E totusi hilar ca mii (sau zeci de mii) sa se incoloneze in fata magazinelor pentru a plati prea mult pentru un produs frumos si usor de folosit, mai potrivit pentru mama decat pentru mine… Si asta ca sa devina apoi captivi in lumea-magazin Apple. Incet-incet se contureaza un 1984 pe baza de adeziune si cu taxa de intrare, si culmea ironiei: chiar de la Apple, populat cu americani.

  5. Neydamn says:

    Părerea mea personală este următoarea. Steve Jobs a murit și odată cu el a murit și creativitatea din sânul companiei Apple. Singurul care mai împărtășea aceleași principii de rigurozitate în design, feeling și funcționalitate era sau este Jonathan Ive.
    Întrebarea mea este, de ce acest repaus? Mă așteptam ca iPhone-ul să fie revoluționar, inovativ și să ofere altceva pieței deja supra aglomerate. Dar Apple din punctul meu de vedere și-a pierdut traiectoria de succes și anume inovația. Iar asta s-a pierdut cu moartea lui Steve.

    Cât despre Lumia de la Nokia mă simt atras și aștept Lumia 920 ca să mi-l cumpăr. Este un telefon genial pentru productivitate și din câte am observat, MS nu acordă toată atenția productivități cu care ne-a obișnuit de-a lungul anilor și își îndreaptă atenția și spre prezent, dar și spre viitor, Social Media.

    Întrevăd în scurt timp, ca Nokia și Microsoft să ajungă din urmă iOS-ul și Android. Și de ce zic asta? Pentru că oferă ceea ce doar Samsung mai oferă din când în când utilizatorilor, bucuria de a ține în mână o inovație, nu un retuș!
    Ca un ps târziu, sunt de acord cu, Cante, cu ce spune în ultima parte. Total de acord.

  6. […] timp ce Samsung cauta tot felul de idei pentru a faulta lansarea iPhone, Nokia a gasit in UK o modalitate eleganta […]

Comentează