MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum ar fi sa deschid un magazin online pe blog?

Zoso se gandeste la noi modalitati de monetizare a blogului. A deschis chiar o lista. Am gasit acolo cateva idei bune, care pot fi preluate cu succes si de alte bloguri.

Cred ca donatiile prin PayPal sunt o forma de apreciere simpla si onesta. Wikipedia este cel mai bun exemplu care imi vine in minte acum. Donezi o suma pentru a pastra vie sursa de informatii.

Un banner afisat timp de o zi contra unei sume de 50 de euro poate fi o idee buna pentru cei care vor sa isi faca reclama pe un blog cu trafic mare, dar au un buget foarte mic.

O alta solutie ar fi publicarea unor guest posts din partea unor specialisti sau antreprenori, care vor sa aiba o expunere pe un anumit subiect si nu au inca o platforma (blog, site, Facebook etc) cu foarte multi vizitatori. Ar costa mult (timp si alte resurse) sa isi creasca o prezenta online. Aceasta ar fi o optiune de moment buna.

Monetizarea prin e-commerce?
Acum cateva luni, vorbeam cu amicul Razvan de o idee. “Cum ar fi sa imi fac un magazin online pe blog?”, il intrebam eu. Pentru anumite produse, pentru un anumit public, o platforma de e-commerce simpla si-ar putea gasi loc pe blog.

Ideea nu e noua, fireste, si are diverse ramificatii si reminiscente. Acum cativa ani, daca nu gresesc, Financial Times isi deschidea un magazin online. La o cautare rapida am gasit astazi doar sectiunea Club Privilege. Dar nu asta conteaza.

Multe bloguri au apelat la affiliate marketing de ceva vreme. Zoso chiar, Sebi, Radu sunt doar cateva nume care imi vin in minte. Radu, de exemplu, a publicat ieri un post cu o serie de oferte eMag. Insa eu ma gandesc la altceva.

Exista deja doua idei care pot servi drept model. TinyPay, un site de “personal e-commerce” si Genstock, o platforma de magazine cu comision din vanzari. Vad asadar o sectiune inclusa in blog care sa mixeze ce fac cele doua servicii alaturi de affiliate marketing. Ce ziceti?

23 comentarii

  1. nwradu says:

    Aia cu ofertele eMAG a mers si cand urma sa donez toti banii stransi catre UNICEF. A mers in sensul ca multi cititori au descoperit prin mine cateva oferte bune si le-au cumparat; poate altfel nu le-ar fi observat in ditamai newsletterul eMAG.

    Am decis sa continui treaba.

  2. Suna foarte bine ideea unui magazin virtual pe blog. Multe idei pot fi valorificate, iar pentru ca tu calatoresti foarte mult ar merge si o chestie gen http://pleasebringme.com/ . Poti aduce din calatoriile tale cravate, ceasuri si alte accesorii. In orice caz, cred ca profilul magazinului ar fi undeva in jurul postarilor tale de pe Pinterest (asa mi-ar placea mie sa fie).

  3. Mi-ai suflat postul cu PleaseBringMe! 🙂

  4. Liviu Taloi says:

    Cristi, poti sa afli despre cum sa-ti faci un magazin online si aici: http://cumimifacmagazinonline.ro

    Daca pui intrebarea, am sa fiu onorat sa-ti raspund.. si daca nu ai timp, o pun eu, raspund, apoi pun si aici pe postul asta.

    E o continuare foarte naturala a ceea ce face un blogger in general, recomanda chestii, propune, se implica in comunitatea de care apartine si pe care si-o creaza. E ceva natural zic eu, si solutii tehnice sunt mute.

  5. […] 2012 in Alegerea platformei, Realizarea site-ului | fara comentarii Intrebare preluata de aici: https://www.manafu.ro/2012/09/cum-ar-fi-sa-deschid-un-magazin-online-pe-blog/ Monetizarea prin e-commerce? Acum cateva luni, vorbeam cu amicul Razvan de o idee. “Cum ar fi sa […]

  6. Popp says:

    Asta vine bine în continuarea lui Cât ai fi dispus să plătești pentru un serviciu… și Gadget of desire. Uneori as fi tentat sa achizitionez un gadget pe care il prezinți, dar mi-e peste mână să fac căutări ulterioare. Pe de altă parte, dacă la sfârșitul postului ai pune: Ți-l aduc la xx Lei… Tot nu aș cumpăra, dar zic și eu. :))

  7. Liviu Taloi says:

    Am raspuns si aici: http://cumimifacmagazinonline.ro/cum-ar-fi-sa-deschid-un-magazin-online-pe-blog.html

    Pentru bloggerii care au in jur o comunitate fidela, care citesc si reactioneaza la posturile autorului, solutia imlementarii unui magazin online in paginile blogului poate fi o alta sursa de monetizare a blogului. Cel mai usor este sa faci recomandari si pe acele linkuri sa pui cod de afiliat, insa am vazut multe bloguri ce au magazin online propriu, ce comercializeaza produse specfice, complementare daca vreti cu informatiile ce se vehiculeaza pe blog. Poti vinde informatie, ebook-uri, carti la amazon cu specific de comunicare sau marketing online ca si produse fizice. Tehnic sunt deja suficiente module de wordpress ce se preteaza la o clasificare/grupare a produselor pe categorii si care vin cu un cos de cumparaturi (shopping cart). Se implementeza relativ usor singura parte dificila este setarea unui procesator de plati, caci daca vei vinde produse digitale sau informatie vei vrea sigur sa ai plata cu cardu de blog. Solutiile existente acum pe worpress trebuie adaptate sa accepte tehnic un procesator de plati din .ro. Din punctul meu de vedere este insa o solutie onorabila de a creste veniturile pe un blog cu un public fidel unei idei sau unei persoane.

  8. al_core says:

    o idee care, la o analiză sumară, ar putea merge: o copie/clonă la tine pe site a ceva de genul ghelir.ro sau un parteneriat cu un astfel de site. pentru tipul de produse care’i interesează pe cititorii tăi.

  9. cartus says:

    Profitshare merge cand oamenii inteleg ce inseamna asta. Multi se feresc sa dea click pe linkuri de parca ar da bani din buzunarul propriu. Paypal reuseste cam la 2-3 % din unici, estimez eu, deci oarecum profitabil daca ai ca zoso 9000 de unici pe zi. Conditia este ca acei 2-3% sa aibe si cont de paypal.

  10. […] Zoso se gandeste la noi modalitati de monetizare a blogului. A deschis chiar o lista. Am gasit acolo cateva idei bune, care pot fi preluate cu succes si de (Cum ar fi sa deschid un magazin online pe blog?  […]

  11. Un magazin online asociat blogului ar merge, nu vad de ce. Farmecul cred insa ca sta in respectarea caracterului de personal al blogului, adica sa vinzi produse care au legatura cu ce scrii pe blog si cu tine si hobby-urile tale. Atat timp cat magazinul e legat de blog sau e integrat in blog, clar produsele de acolo au gajul personal, cine cumpara, cumpara de la Manafu. Deci un magazin online cu produse sau servicii pentru care gajul tau are greutate, ar merge foarte bine.

  12. Cred ce cel mai potrivit ar fi ca produsele care se vand pe bloguri sa vina si o serie de amanunte pe care nu le gasesti oriunde, sau le gasesti in 10 surse, eventual si teste pe produsul respectiv.

    EX Pentru un blog ce are ca principal domeniu de discutie zona IT sa prezinte produse spre vanzare din zona IT, cu teste facute chiar de el, cu pareri Pro si Contra despre produs, consultanta etc.

  13. nu, imi plac doar lectiile offline.

  14. Marius C. says:

    As merge pe chestii care nu sunt direct comerciale. De exemplu, as accepta doar plata pentru campanii de toate felurile (exclus la produse/servicii comerciale).
    De exemplu, campanii legate de donatii sange, modernizari spitale, etc.

  15. cotos says:

    Avand in vedere ca la noi comertul online e in continua crestere , nu cred ca o idee tocmai rea…La inceput e posibil sa nu ai prea multi clienti, dar cu timpul nu vad dc nu ar merge..

  16. Multumesc pentru feedback. Intrebarea din titlu ar fi fost de fapt: Ai vrea sa iti deschizi un magazin pe blogul tau? Dar cum si eu m-am gandit… O sa vad ce variante sunt. Nu sunt convins ca am timp sa ma ocup, dar macar vad care e cea mai buna varianta. Asa ca daca mai vrea cineva, sa imi lase un mesaj. Poate ne facem mai multi!

  17. Teo says:

    Salut,

    Cred că cel mai frumos ar fi să vinzi la prețuri simbolice (sau nu), cu scopuri caritabile (sau nu) lucruri pe care le-ai folosit deja și care te-au ajutat într-o anumită măsură și lucruri care nu se găsesc pe toate drumurile. Alt tip de lucruri pe care le-ai putea vinde ar fi rezultatele unor proiecte speciale, cum ar fi exemplul lui Sebastian Bârgău cu harta României (cea ștampilată la fiecare consiliu județean) 🙂

    Altfel să vinzi produse care se găsesc oriunde și la îndemnâna oricui nu cred că ar fi ceva deosebit 🙂

  18. teo, e o idee foarte buna!

  19. weasel says:

    Poate la inceput suna bine sa-ti deschizi magazin online pe blog, dar nu stiu daca te-ai gandit la toate aspectele:
    – cautarea si stabilirea unor relatii cu furnizori si aprovizionarea cu marfa
    – depozitarea marfii
    – ambalarea si livrarea produselor
    – contabilitatea aferenta: realizarea notelor de intrare-receptie, facturilor
    – customer support pre-vanzare (intrebari tehnice, info stoc, etc.) si post-vanzare (nu mi-a ajuns comanda, mi s-a stricat produsul, etc.)

    Asta doar dpdv logistic. Cat despre realizarea site-ului si promovarea lui, vorbim de o alta serie de probleme.

    Administratul (cu succes) al unui magazin online e dificil si iti ocupa foarte mult timp. Daca chiar vrei sa faci, trebuie ori sa te ocupi personal si sa te tii de treaba, ori sa ai o persoana dedicata subiectului si direct interesata sa mearga treaba.

  20. Foxcrawl says:

    Mda,,,magazin online pe blog merge excelent cu 2 conditii: sa ai trafic si (ideal) sa corespunda profilului blogului…adica nu vinzi haine pe news blog, etc:). bafta oricum in business

  21. Alex Marias says:

    Celor care vand online si trimit colete Ramburs, le recomand Baza Nationala a Clientilor Neseriosi, http://www.ClientiNeseriosi.ro , unde se poate verifica fiecare client nou, se pot adauga cei care nu ridica coletele ramburs si se poate recupera Paguba taxa de transport Tur-Retur, caci multi de obicei accepta sa o plateasca ca sa fie scosi ….

    Firmele de telefonie Mobila au Preventel, iar bancile au Biroul de Credit, baze nationale de date cu clientii care au dat tepe in domeniul lor, era nevoie si de o Baza Nationala de date cu teparii Magazinelor Online care nu ridica coletele…

  22. multumim Alex Marias pentru sugestie. chiar este o solutie buna mai ales pentru cei care au luat tepe cu magazine online. o alta idee are fi sa dai comanda de pe site`uri care promoveaza produse prin afiliere cu magazine online foarte cunoscute.

  23. Alexandru says:

    Un magazin online decent incepe de la 200 de euro si poate costa chiar si 5000 de euro in functie de cat de mult vrei sa fie customizat ca si aspect sau ce functii sunt integrate. Un magazin online foarte bine optimizat pentru toate dispozitivele si cu o sumedenie de functii de marketing este cel de la http://www.growmit.ro . Eu am lucrat cu ei pentru diverse proiecte si sunt foarte multumit de serviciile pe care le ofera.

Comentează