MANAFU*

Abonamente Evensys

O idee frumoasa despre carduri

Ieri dimineata, inainte sa descopar frauda de pe cardul meu, aveam intr-un tab deschis un interesant studiu de caz despre… un sistem inedit de plata cu cardul. Voiam sa il impartasesc pe blog si sa povestesc cum m-ar fi ajutat pe mine in urma cu 4 ani, cand nu am avut cash pentru bacsis la o cafenea. In cadrul unui experiment MasterCard, m-am angajat atunci ca timp de o luna sa platesc totul doar cu cardul. Si nici comeseanul meu nu avea bani la el.

Nu obisnuiesc sa povestesc pe blog lucrurile mai putin placute. Am scris aseara postul despre frauda mai degraba pentru a atrage atentia celor care citesc acest blog. Nu e niciodata tarziu sa iei cateva masuri de siguranta. Iar experienta personala a unui cunoscut poate fi motivanta.

Revenind la gadget-ul aratat mai sus, DipJar iti ofera posibilitatea sa lasi bacsis direct de pe card. Frumos desenat, recipientul este dotat cu un cititor de carduri, care te anunta cand ai fost debitat cu 1$, suma pentru care in US nu ai nevoie de PIN. Daca vrei sa lasi un bacsis mai mare, introduci cardul de mai multe ori.

L-as folosi dupa incidentul de ieri? Fara retinere. Chiar cred in platile online si in cele cu cardul si imi doresc sa evoluam cat mai repede in directia aceasta.

3 comentarii

  1. Alex says:

    Sau, daca vrei neaparat sa lasi bacsis si nu ai cash, se mai practica sa-i spui persoanei care-ti incaseaza sa mai treaca o cola, o chifla, o guma Turbo etc.

  2. Sorana Savu says:

    Vazut, placut!

  3. Diana says:

    Well, nu stiu de unde iti iei informațiile, dar trebuie sa te contrazic puțin. Sorry!:) Chiar aseară am făcut o tranzacție de 98 centi, de pe un debit card al BofA, si a trebuit sa pun pinul. Pe credit card nu pui PIN-ul, așa ca… Cât despre tips, e cam așa( dacă plătești cu același card): plătești consumatia, si chelnerul iti aduce cardul si nota de plata. Tips-ul se lăsa atunci. In statement La început iti apare doar consumatia, si tips-ul e pending. Depinde de restaurant in cât timp iau si tips-ul. Intr-un final apare ca o singura tranzacție: consumatie plus tips. Dacă preferi tips-ul cash, scrii pe check ca e cash si gata.
    Am citit si celălalt post, cu furtul de pe card. Sincer îmi pare rău, si sper ca hotii sa infunde puscaria. Ce fel de card a fost, credit sau debit? Banca ce are de zis despre asta?
    Ca un fapt divers, la ultima vizita in România, banca mea( un credit union) mi-a spus ca nu voi putea folosi cardul de debit. M-am revoltat puțin, dar nu am avut ce face. România era pe lista lor neagră, din păcate. Asta a fost acum vreo 5 ani, posibil ca între timp lucrurile sa se fi schimbat.

Comentează