MANAFU*

Abonamente Evensys

Romanii si increderea

Daca te-ar intreba cineva pe strada “Ai sau nu ai incredere in jurnalistii de la noi astazi?”, ce vei raspunde?…. OK, acum sa iti spun eu ce au raspuns oamenii cuprinsi intr-un studiu al Institutului Roman pentru Evaluare si Strategie – IRES:

Jurnalistii “castiga” din criza: 66% dintre cei chestionati declara ca tind sa aiba incredere in radio, 61% au incredere in televiziune, 51% tind sa aiba incredere in presa scrisa, iar 58% in mediul online.

In general, profesia de ziarist se bucura de simpatia romanilor: 53% dintre respondenti au încredere multa sau foarte multă in ea.

Ce alte profesii credeti ca “dau bine”? Cea de medic se bucura de un nivel mare de încredere: 69%. Majoritatea romanilor au incredere atat in profesia de muncitor (80%) cat si in cea de agricultor (82%).

E ceva ce nu se leaga aici fata de realitatea care ne inconjoara, nu?

6 comentarii

  1. Şerban says:

    Exact despre asta vorbeam azi cu o prietenă… Cum să ai încredere în mass-media când fiecare pupă un dos? E valabil şi în online, dar aici ai mai multe variante din care îţi poţi culege informaţiile.

    Eu nu mai am încredere în TV şi presa scrisă. Cred că cel mai bine îţi culegi informaţiile direct din stradă sau din Internet.

  2. Ce gluma buna treaba asta cu increderea. Nu am mai citit un ziar sau sa ma uit la o stire de aprox vreo 8 luni. De ce sa ma enervez, sa-mi urce tensiunea si glicemia din cauza minciunilor. Degeaba se chinuie angajatii (jurnalistii) sa aduca ceva reeal dse la fata locului daca nu sunt lasati sa-si faca treaba de catre patroni.
    Aici daca vreunul spune o prostie vin cu argumente la articolul lui, sa-i arat ca nu are dreptate.
    Incet dar sigur, raman f putini care mai cred in minciunile de la TV sau ziare.

  3. Razvan says:

    Eu am încredere în mircea badea și aștept ziua în care recunoaște că nu se pricepe la ceva și își cere scuze pt ceva…orice. Atâta incredere am în el. :))

  4. Ceva de genul acesta am gasit si la PaulStan. Vreau sa gasesc cat mai multe art pe subiectul asta. sa realizeze oamenii cat mai repede adevarul despre … ziare si TV.

  5. […] lor Subiecte: jurnalism ↓ Implică-te! ↓ Scria Cristi Manafu săptămâna trecută despre un studiu IRES care prezintă efectele crizei politice asupra încrederii în diverse instituții. Am găsit și […]

  6. conuenache says:

    pe partea politica sunt 2 feluri de relatari : pro si anti-basescu.

    doar Pro tv mi se pare ca nu are treaba nici cu unii , nici cu altii. restul sunt partizani pe fata.

Comentează