MANAFU*

Abonamente Evensys

Sa ne recuperam optimismul care nu ne caracterizeaza

Aproape trei sferturi dintre romani considera ca economia romaneasca merge mai rau decat acum un an, arata un studiu GfK. In ciuda acestui fapt, romanii, alaturi de nemti si britanici, sunt europenii cu cele mai mari asteptari legate de imbunatatirea situatei economiei in urmatorul an. Disponibilitatea fata de cumparare ramane insa scazuta. Iata ce spune raportul GfK:

România: pesimism în ciuda cifrelor economice acceptabile
Anul acesta, se anticipează că produsul intern brut (PIB) al României va creşte cu 0,5 procente. Şomajul este scăzut, situându-se sub cinci procente. Economia şi moneda trebuie să se stabilizeze treptat. România este a doua cea mai săracă ţară din UE.

În perioada verii, preşedintele şi primul ministru s-au luptat pentru putere. Această luptă a culminat cu un referendum organizat pentru demiterea preşedintelui, invalidat din cauza numărului mic de votanţi. Aceste evenimente au afectat în mod clar starea de spirit a populaţiei. Gradul mic de încredere în elita politică deja existent a scăzut din nou.

Încrederea că politicienii vor stabiliza economia României şi o vor dirija spre creştere pe termen lung a scăzut.

În general, 73% din populaţie consideră că situaţia economică este mai rea decât acum un an.

Tags: , ,

3 comentarii

  1. Lady Shoes says:

    Din pacate economia, a scazut foarte mult in acest an si totodata, a scazut si puterea de cumparare. Aceasta situatie nu este doar la noi ci si in afara tarii. Multe tari se confrunta cu scaderea brusca a economiei, iar anul viitor 2013 nu ne va aduce prea mult. Previziunile ca economia isi va revenii sunt cam sumbre.

  2. radu says:

    asta cu “elita politica”… imi suna putin a oximoron, cel putin in varianta mioritica. 🙂

Comentează