MANAFU*

Abonamente Evensys

Sa spunem lucrurilor pe nume

dreamstime_s_7564190

Luni seara, am participat la o seara studenteasca pe teme de comunicare (online si offline), organizata de Sorin Tudor. Alaturi de oameni de marketing, PR si bloggeri am vorbit audientei despre ce facem noi si mai ales despre ce ar urma ei sa faca. Discutia a devenit la un moment dat foarte sincera, la modul ca fiecare om din panel a inceput sa povesteasca cat este de greu in blogging, in PR, in social media.

Atmosfera a devenit un pic sumbra la un moment dat si nu era din cauza luminii precare sau a fumului de tigara. Chiar cineva a exclamat din public: Dar de ce nu spuneti ceva si despre lucrurile frumoase din PR?!

Exista multe conferinte si intalniri studentesti in care oameni din agentii si companii vorbesc despre cat de frumos este in PR, marketing, advertising si online. Participantii afiseaza un zambet larg de satisfactie si viseaza la carierele celor cu microfonul in mana. Sunt foarte putine evenimente spre deloc in care se vorbeste pe bune despre cum se incepe o cariera in acele domenii.

Nimeni nu a intrat in PR mergand la intalniri cu jurnalistii sau aproband cate un comunicat pe luna. Exista o munca de jos si in relatiile publice ca in orice domeniu. Sunt lucruri mai putin creative care trebuie facute. De acolo se incepe in PR. De la “implicuiri”, lipit etichete, dus bannere si monitorizari interminabile.

Si inca un lucru pe care l-am spus luni seara: Daca vrei sa vezi la ce esti bun in PR, ce ti se potriveste si daca vrei sa acumulezi experienta, mergi in agentie, nu la client.

Au mai scris despre eveniment Ruxandra si Piticu.

© Uros Kovandzic | Dreamstime.com

5 comentarii

  1. ruxa says:

    funny e ca, din ce am scris, pare ca piticu si cu mine am fost la doua evenimente diferite :))

  2. Piticu e mai pozitiv de felul lui.

  3. Aida says:

    Persoana care a insistat (pe buna dreptate) sa se spuna ca PR-ul inseamna si multa implinire si bucurie de a munci este Anca Petrescu Popa. Nu stiu cat de firesc este sa fac precizarea aceasta, dar sunt sigura ca e bine sa identificam cat mai multi din oamenii care chiar cred in ceea ce fac.

  4. […] Au mai scris Ruxa, Cristi Manafu, Cristi Dorombach (care, într-un mod ciudat, este exagerat de optimist.) O să revin cu un articol […]

  5. […] “Există multe conferințe și întâlniri studentești în care oameni din agenții și companii vorbesc despre cât de frumos este în PR, marketing, advertising și online. Participanții afișează un zambet larg de satisfacție și visează la carierele celor cu microfonul în mână. Sunt foarte puține evenimente spre deloc în care se vorbește pe bune despre cum se începe o cariera în acele domenii.” (Cristian Manafu) […]

Comentează