MANAFU*

Abonamente Evensys

Vodafone a lansat reteaua 4G LTE in Romania

Cand am anuntat ca lansarea retelelor 4G LTE in Romania, lumea nu s-a aratat foarte incantata. Astazi insa, intr-un demo live facut de Vodafone, am vazut ce inseamna acea “viteza mai mare” pe care toti stiu ca o vor primi dar inca nu ii dau greutate. Am vazut cum un clip de 60MB a fost incarcat in 20 de secunde. Am vazut un video-call intre Vodafone Experience Store si biroul operatorului din Brasov, redat in HD si fara delay. Am vazut un clip HD redat de pe YouTube fara cusur. Ma gandesc ca in 2 ani, televiziunile ar putea renunta la masinile din teren, iar reporterii vor transmite cu telefonul mobil la o super-calitate.

Reteaua 4G Vodafone acopera acum 10 orase importante din Romania: Arad, Bacau, Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Galati si Timisoara. In urmatoarele luni, Vodafone va facilita testarea tehnologiei 4G, la viteze de pana la 75 Mbps, in 17 magazine Vodafone. Operatorul va lansa serviciile comerciale 4G, la viteze de pana la 100 Mbps, la inceputul anului 2013.

Romania este a patra tara din grupul Vodafone in care au inceput testele cu reteaua 4G. Este chiar o performanta, tinand cont ca vorbim de a doua cea mai mare retea de telefonie mobila din lume.

7 comentarii

  1. florin says:

    eu nu te contrazic..dar totusi…60GB in 20s…zic sa mai taiem putin

  2. florin, am facut eu o eroare. am corectat. dar chiar si in varianta corecta, tot e bine, nu?

  3. florin says:

    Sa zicem doar ca nu e wow. Cu ceva “noroc” atingi viteza asta si in reteaua de 43.

  4. am terminat cu “norocul” cand a “murit” dial-up-ul. atunci era nevoie de mult noroc.

  5. Bogdan says:

    Vodafone e mereu cu un pas inaintea celorlalti…. Bravo lor.

  6. vipe says:

    Dar ce facem cu traficul? Nu este cam scump? Cand va fi nelimitat,viteza va avea un sens?

  7. Sofia says:

    Si uite asa sporeste numarul antenelor GSM de pe blocuri sau din apopierea blocurilor.

Comentează