MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum arata viitorul aplicatiilor mobile?

Exista o aplicatie care iti da un mic reward daca iti pui telefonul pe silent cat timp esti la film. Avem nevoie de ea? Da! Nu! Exista multe aplicatii de genul acesta care incearca sa ne faca viata un pic mai buna, sa ne ajute, sa completeze diverse mici sau mari lipsuri. Dar le vom instala pe toate? Aici e problema.

Un studiu din US, din primavara, ne spunea ca americanul are in medie 41 de aplicatii instalate pe telefonul mobil. Un alt studiu, citat din amintiri, spunea ca de fapt noi folosim vreo 7 aplicatii in mod frecvent. La ultima numaratoare, aveam 92 de aplicatii in smartphone. Ma uit acum la el si apreciez ca nu folosesc intensiv mai mult de 10. Totusi, as putea zice ca intr-o luna folosesc maximum 20, cel putin o data.

Vom instala din ce in ce mai multe aplicatii? Sau se va inventa altceva? Ma gandesc la niste aplicatii temporare, care se instaleaza cand esti in anumite locuri si care se integreaza cu anumite functii de baza ale telefonului. Ori accesarea lor in cloud printr-un singur search. Sau altceva. Ce idei mai aveti?

3 comentarii

  1. Alina Floroi says:

    Ce spui tu la inceput seamana cu un sistem “gamified”, adica iti este recompensat comportamentul prin ceva virtual sau real cu un anumit scop. Dar ca sa functioneze aplicatia, dupa cum am aflat in cursul de Gamification de pe Coursera, recompensele interioare, de fun, de multumire sufleteasca trebuie sa se impleteasca bine cu cele externe – premii, bani, recunoastere sociala.
    Pana la urma minunea tehnologica pe care o realizeaza aplicatia e mai putin importanta decat ceea ce face ea pentru user. Asa ca eu una sunt pentru aplicatii cu sens.

  2. gamification ftw!

  3. claudiu says:

    Exista un filmulet, se numeste Sight, care ne arata foarte clar incotro ne indreptam. 🙂

Comentează