MANAFU*

Abonamente Evensys

O saptamana cu iPhone 5

De mai bine de o saptamana, am devenit posesorul ultimului model iPhone. Am marele noroc ca ziua mea de nastere este foarte aproape de datele de lansare ale Apple. Nu am fost foarte entuziasmat la anuntarea sa, nu la fel de mult ca la 4S, model pe care l-am luat fara sa ma gandesc prea mult. Inca am convingerea ca a fost primul 4S comercializat la noi. Dar acum nu mai e motiv de lauda.

Generatiile 4 si 4S au adus cel mai bun design de telefon de la BlackBerry Bold si Nokia 6310 incoace. Parerea mea. iPhone 5 e o struto-camila si probabil va fi modelul de care ne vom aminti cel mai putin. Sper sa nu existe un iPhone 5S si sa avem parte de un nou iPhone pe bune.

Nu sunt genul care testeaza performantele telefoanelor si apoi face comparatii. Tratez fiecare gadget din perspectiva experientei personale. La urma urmei, despre asta este vorba, nu? Am deci un iPhone 5 de mai bine de o saptamana si mi-am facut o parere cat de cat despre el. Iata ce pot spune acum:

E foarte rapid. Poate acest lucru va conta pentru multi, poate acest aspect va “face diferenta” in viitor mai mult decat design-ul sau brand-ul. Vom vedea.

Nu este asa de usor pe cat am avut impresia la primul contact. Usor cat sa nu il simti in buzunar, vreau sa zic. Am momente cand sunt multumit de greutatea lui. Sunt insa si ocazii in care ma port cu mare grija cu el, pentru ca il gasesc un pic mai delicat.

Cel mai mult mi-a luat sa ma obisnuiesc cu lungimea lui. Cand ai deja cateva “automatisme” create de la versiunile anterioare, iti vine un pic greu la inceput sa il “butonezi” relaxat.

Sesizez upgrade-ul la camera foto si display, insa nu la modul decisiv, ca sa spun asa. iPhone 4S a fost foarte bun la aceste capitole. Bateria insa e punctul slab la telefonul meu. Un cunoscut s-a declarat multumit. Eu insa nu vad o imbunatatire fata de 4S.

Conectorul Lightning nu ma incanta deloc. Contribuie alaturi de rama si carcasa metalice la senzatia unui lucru delicat, fragil, pe care o ai in primele zile. Apropo de rama metalica. Neaparat sa va luati o husa, ceva de protectie. Se zgarie pe canturi relativ usor. Eu sunt patit.

Sfatul meu. Daca aveti deja modelul anterior, mai asteptati. Macar sa apara oferte de pret mai bune. Stiu pe cineva care a zis ca isi mai cumpara un 4S, ca e un clasic foarte bun.

1 comentariu

  1. mynsc says:

    4S e deja un “clasic”? Sheesh.

Comentează