MANAFU*

Abonamente Evensys

Care sunt inovatiile din Romania in 2012?


Caut sa fac o lista cu acele idei, concepte, produse si servicii de la noi care ar putea intra intr-o lista a inovatiilor. Stiu ca “inovatie” e un cuvant pretentios, de aceea nu imi doresc sa gasesc acele minuni care au fost premiere mondiale, ci mai degraba idei care au marcat piata romaneasca.

De exemplu, Star Taxi, aplicatia de taxi pentru smartphones, ar intra in aceasta lista. La fel si Biblioteca Digitala lansata de Vodafone la metrou. Tastatura Staropramen e un exemplu foarte nisat, care insa se califica in aceasta compilatie.

Si pentru ca rezultatul acestui research va constitui un post pe blog scris cu ajutorul vostru, va rog sa imi lasati propunerile mai jos.

6 comentarii

 1. Alin says:

  Cristi eu am peste 100 de comenzi pe Star Taxi și încă nu am văzut unde e inovația ):-

 2. E vorba de inovatie in domeniul respectiv. Banner-ul web exista din ’94, insa din cand in cand apar formate inovative. Faptul ca ai 100 de comenzi imi spune ca apreciezi ceva ce nu exista acum 2 ani, nu?

 3. Am să bag și eu o inovație din afara domeniului IT: în vară am văzut niște copii cu tubermanul care, în loc să strice hârtie și să tăiem mai mulți copaci și să rămânem fără copaci și să murim sufocați, băgau pe țeavă pufuleți și trăgeau cu ei.

  Bonus: Dup-o rundă de airsoft de-ăsta copiii plecau fericiți la teme și câinii culegeau pufuleții de pe jos. Mâncare moca – se poate și la noi.

 4. Ergo says:

  @vikingul Eduard – si cat de departe puteau arunca pufuletii aia? ma gandesc ca nu se pot compara cu niste cornete care pot face si damage pana la urma :))

 5. […] Mi-am propus recent sa fac o lista a inovatiilor din Romania in 2012. Evident, nu e vorba de mari inventii, ci mai degraba de acele lucruri care ne-au facut viata mai usoara sau au venit cu un aer de schimbare in peisajul cotidian. Daca iti vine in minte ceva, te invit sa imi dai un raspuns aici. […]

 6. […] finalul cursei, șoferul Mondial-Marian Fieraru, chemat prin aplicația – minune, m-a făcut atent la pachetul uitat cumva pe bancheta din spate. M-am oprit din loc și-am deschis […]

Comentează