MANAFU*

Abonamente Evensys

China este acum o super-putere in online si mobile

In timp ce noi ne bucuram ca numarul utilizatorilor de Internet a mai crescut un pic, in China se intampla lucruri uimitoare in social & mobile media. Ne arata raportul de mai jos. Si mai mult decat atat, daca deviem putin si zabovim pe ganduri la cat de tanar e poporul chinez.

Desi penetrarea Internetului in medial rural este in crestere la noi, in China, 88% dintre sate au acces la conexiuni broadband. Ceea ce m-a facut sa las un pic raportul si sa ma intreb: Ce ne tine pe noi pe lor? Sa fie o lipsa de interes in anumite zone, sa fie mai batrana populatia de la tara (aici chiar nu stiu statistici), sa fie o lipsa de viziune in randul celor care conduc comunicatiile sau al companiilor? Voi ce credeti?

Si ca sa rasucesc cutitul in rana, la ei penetrarea social media este de 44% in randul populatiei. La noi, cu generozitate, ajunge la 35%… Cred ca imi fac cont pe Sina Weibo.

9 comentarii

  1. Cuibus says:

    canalizarea..drumurile..supravietuirea..suntem africa Europei ce mai. 25% au internet..ce pretentii sa avem sa fie internet si in mediul rural.

  2. ialomiteanul says:

    Sunt oameni care nu au ce sa puna pe masa si nu stiu in ce masura se gandesc aia la internet. Romania ar trebuii intai sa coboare din copac si mai apoi sa se gandeasca la tehnologie. Nu mai exista onoare, respect, nu mai exista nimic legat de moralitate in tara asta. Cat despre chinezi, stiu sigur ca au invatat din greseli. Ei stiu sa se ajute intre ei nu sa se urasca precum romanii. Degeaba avem resurse naturale, peisaje minunate daca nu stim sa le transformam in profit pentru o viata mai buna.

  3. Propaganda capitalista! 🙂 Iti dai seama cum ar fi piata de online daca nu ar exista The Great Firewall?

  4. Victor Kapra says:

    Am o carticica lui Mao in engleza. Cand e ziua ta? :)))))

  5. D-Petre says:

    E greu la noi cu internetul la sate pentru ca nu e suficient cablul ci mai trebuie si router ca sa ai wireless la WC-ul din fundul gradinii.

  6. Stefan says:

    Cred ca in cel mult 10-15 ani vom simti din ce in ce mai mult ce-nseamna China si e posibil chiar sa incepem sa ne raportam inclusiv la cultura lor de consum.

    Unii se cam pregatesc si pentru un astfel de scenariu:

    http://www.nytimes.com/2010/01/21/education/21chinese.html?em&_r=0

    PS: cand am vazut titlul, am crezut ca e iar ceva legat de Chinezu si ghidul lui (cel mai) complet despre facut bani din blogging.

  7. Pato Basil says:

    Cred ca ma apuc sa invat chineza… iti dai seama ce public generos as avea pe blog :)) daca as scrie in chineza?

  8. Stelian Dudaev says:

    Intreb si io, ca-s mai de la tara. Cum vine treaba asta cu 564 de milioane de internet users si 597 de milioane de users on top social network? Aia 33 de milioane in plus acceseaza social network-ul prin telepatie si interfata neuronala?

Comentează