MANAFU*

Abonamente Evensys

Tjobs.ro se pregateste sa devina un start-up global

Calin-Stefanescu

Tjobs.ro este un bun model de start-up de succes. A inceput pe piata locala, a devenit lider in recrutarea pentru strainatate, si-a pus la punct un sistem riguros de management al activitatii, a primit o finantare, are planuri de extindere si se bucura de apreciere in competitii.

In acest moment, Tjobs.ro este printre finalistii premiilor Europas. Este de altfel, singurul start-up din Romania care a ajuns pe shortlist. La 3 categorii chiar. M-am bucurat sa aflu acest lucru de la Calin Stefanescu, CEO-ul Tjobs.ro, pe care l-am invitat sa imi raspunda la cateva intrebari.

In urma cu doi ani, anuntati o finantare de 500.000 euro. Cum v-a ajutat in acel moment acea infuzie de capital?
Finantarea primita in urma participarii la VentureConnect ne-a oferit, pe langa infuzia de capital, accesul la experienta, know-how-ul si relatiile de business ale investitorilor. Am avut oportunitatea de a cunoaste un nou mediu de business si am participat la diferite event-uri internationale dedicate companiilor tinere care inoveaza domeniul lor de activitate. Capitalul pus la dispozitia companiei ne-a ajutat sa dezvoltam modelul nostru de business si sa punem in practica ideile care stau la baza modelului nostru.

Cum v-ati dezvoltat de atunci?
De la acel moment si pana acum, compania a avut o evolutie accelerata. Am marit echipa, care acum se ridica la 40 de oameni, si am deschis noi piete. Avem birouri in Anglia, Franta si Germania (TjobsRecruit.com) si am lansat platforma Tjobs in Ungaria, Tjobs.hu.

Am devenit tot mai vizibili in mediul de business european prin participarea la Web Summit-ul din Dublin (unde am si castigat premiul categoriei Mobile, sponsorizata de Microsoft), la Pioneers Festival Viena, la White Bull Barcelona, culminand cu participarea si nominalizarile la premiile Europas.

Sunteti nominalizati la Europas, cum ati ajuns pe shortlist?
Nominalizarile la Europas sunt o consecinta a participarilor la event-urile anterioare si a vizibilitatii dobandite datorita acestor participari. In general, criteriile urmarite sunt: modelul de business, scalabilitatea acestuia, performantele companiei si uzabilitatea produsului sau serviciului.

Si ce reprezinta aceste nominalizari pentru voi?
Aceste nominalizari sunt foarte importante pentru cresterea vizibilitatii companiei la nivel international, scopul nostru fiind de a activa la nivel global. Participarea la acest event inseamna oportunitatea de a cunoaste oameni noi si este un pas premergator noii investitii.

Cele trei categorii la care compania Tjobs a fost nominalizata sunt: People’s Choice Award, Top 10 Middleweight Startup si Top 10 Best Central and East European Startup. Cursa pentru People’s Choice Award am incheiat-o in Top 10. Celelalte doua categorii, Top 10 Middleweight Startup si Top 10 Best Central and East European Startup, isi vor alege castigatorii in urma deciziei juriului, printre ai carui membri se numara Jawed Karim (fondatorul YouTube), Troy Carter (investitor si manager al artistei Lady Gaga) si Roxanne Varza, (reprezentanta companiei Microsoft).

Ce va propuneti in viitorul apropiat cu Tjobs?
Going global. Vrem sa multimplicam platforma Tjobs in toata Europa Centrala si de Est, si sa deschidem noi birouri in vestul Europei. Vrem sa facilitam mobilitatea fortei de munca la nivel European in urmatori ani.

5 comentarii

  1. Surfer says:

    Cam asta inseamna sa fi norocos. Adica mi se pare ca esti norocos sa primesti o astfel de sustinere pe nisa pe care mai exista alte sute sau mii de proiecte identice.

    Le urez succes si in acelasi timp ii rog sa nu uite de unde au plecat, sa sprijine si ei pe altii cand va fi cazul !

  2. Cuibus says:

    Niste penali care profita de “prostime”..in mult etari se ofera niste joburi cu un salar sub minimul pe economie in mediul privat sau de stat. Este hotie pe fata.
    Dau doar un exemplu in Suedia e salarul min pe economie 3700-3900 euro pe privat..si ei ofera joburi de 750-900 euro..sclavie cu romani neinformati. Si culmea si la ei pe site apar informatii de genul..

  3. Nu te pune nimeni sa te arunci la joburi prost platite. Prostia cea mai mare e ca multi sunt in stare sa faca orice pentru nimica. De aceea unii profita de acest aspect.

  4. […] ştiri pe scurt: Google a lansat aplicaţia de Google+ pentru iOS, tjobs.ro se pregăteşte să devină un start-up global, Cătălin Dobre e jurat la Clio Awards 2013, Facebook permite apeluri gratuite […]

  5. bo$$ says:

    Imi place ca mereu apar comentariile cocalare de la looserii care nu au reusit sa faca un astfel de business. E noroc, e pentru prostime. Scuze ca sa denigreze succesul altcuiva. Patetic.

Comentează