MANAFU*

Abonamente Evensys

Pune Google Glass pe lista cadourilor de Craciun!

O pereche de ochelari de soare costa in jur de 200 de euro. Una de firma, caci oricand poti opri la OMV pentru o pereche de 50 de lei. Ai plati insa 1.500 $ pentru ochelarii Google?

Google Glass au fost una dintre senzatiile anului trecut, cel putin pentru ca veneau cu o inovatie intr-o zona in care Apple nu lansase inca nimic. Public, fireste. Si au marcat primul pas avansat spre ceea ce va deveni un buzz word in scurt timp: wearable technology.

Pe scurt, acesti ochelari ai viitorul iti permit sa faci poze, sa filmezi, sa iti vezi mesajele din retelele sociale si tot felul de informatii prin augmented reality.

Activarea functiilor se face fie prin voce, fie prin un mic touchpad lateral. Se actualizeaza prin Wi-Fi, dar poare fi conectat prin Bluetooth la un smartphone Android ori un iPhone.

Lansarea pentru marele public este asteptata pe acest final de an, poate chiar in perioada cumparaturilor de Craciun. Ar fi un frumos cadou, un gadget dorit pentru ineditul situatiei, un trofeu tech tocmai bun pentru early adopters.

Cand Apple a lansat iPad, publicul nu avea nevoie de el. Eu nu il folosesc, desi detin primul model de cativa ani. Zace pe undeva prin casa. Tu te vezi folosind Google Glass?

The Verge are un amplu material despre prima experienta cu Google Glass.

9 comentarii

  1. Popp says:

    Este un device pe care îl visez de mulţi ani. Nefiind însă un early adopter, mă voi face cyborg la a doua generaţie. Dacă face tot ce zice… îşi merită banii.

  2. Alex says:

    Pai, dapa o astfel de prezentare din clip am o dorinta de a le incerca 🙂

  3. Petreanu says:

    Imi ploua-n gura cand vad promo-urile 🙂 Doua probleme: daca va merge si pentru ochelaristi ca mine si, doi, daca nu cumva o sa ametiim cu totii de la atatea filmari din unghi subiectiv ce vor fi urcate pe Youtube.

  4. Sorin says:

    Mi-ar plăcea și mie să-i încerc, dar nu să-i port mereu.

  5. O problema in .ro ar putea fi cat de disponibile si relevante vor fi serviciile Google in Romania (pentru ca aici l-am folosi in mare parte, totusi), nu de alta dar sunt multe initiative Google foarte bune in Vest dar care la noi scartaie pentru ca nu exista suficient de mult content (vezi Maps, Wallet si altele)

  6. Cred ca ar trebui sa ia in calcul blocarea anumitor functii in timp ce conduci.

  7. Mihaela RTV says:

    As vrea si eu sa ii incerc. Incep sa se inventeze chestii din ce in ce mai inovatoare, dupa parerea mea. Cred ca m-as simti ca intr-un joc cu ei. 😀

  8. Robert says:

    N-as plati atatia bani pentru o pereche de ochelari, chiar daca sunt ei dichisiti cu tot felul de smecherii. Prefer ochelarii clasici cu dioptrii, m-as digitiza prea mult cu astia de la G. !

Comentează