MANAFU*

Abonamente Evensys

Am lansat Top Corporate Blogs 2013

top-corporate-blogs

Avem multe motive sa spunem ca blogosfera romaneasca este una dintre cele mai avansate din Europa (chiar din lume), insa nu ne putem lauda cu o zona puternica a blogurilor de companie. Desi exista in numar mare, putine sunt cele care apartin unor companii mari sau branduri recunoscute.

Cand Aqua Carpatica si-a lansat blogul la final de 2012, m-am gandit ca ar fi o buna idee sa pornim un fel de recensamant al blogurilor de companie si chiar sa le premiem pe cele mai reusite. Chinezu a pornit deja recensamantul, asa ca eu am decis sa ma ocup de premiere.

Lansez asadar acum prima editie a Top Corporate Blogs, o gala online ce isi doreste sa ii salute pe cei care aloca timp si resurse pentru a intretine un blog corporate. Includem aici atat blogurile de companie, cat si pe cele de produs / serviciu / brand.

CINE PARTICIPA?
Sunt multe bloguri de agentie (advertising, comunicare, digital) in Romania. Pe ele le tinem pentru un capitol viitor: “Top Agency Blogs”. Acum ne concentram atentia doar pe blogurile de companie. Astazi deschidem lista pentru nominalizari.

CAND SE DESFASOARA?
Perioada de nominalizari va dura pana la 1 martie. Va exista o preselectie care va tine cont de frecventa actualizarilor si design. Cu alte cuvinte, un blog facut pe WordPress, cu o tema neingrijita si actualizat foarte rar are putine sanse sa treaca de preselectie.

CINE JURIZEAZA?
Dupa nominalizari si eventuala preselectie, lista finala “Top Corporate Blogs” va fi alcatuita cu sprijinul unui grup de bloggeri cunoscuti si consultanti in social media. Numele lor vor fi anuntate in curand.

3 comentarii

  1. Cred ca problema la noi este ca in general companiile angajeaza un expert in PR pentru intretinerea blogului si pentru articole noi.

    Cred ca este o greseala. Numai o persoana din domeniu, care-si iubeste jobul poate sa scrie articole bune. Bineinteles, pe langa familiarizarea cu domeniul trebuie sa aiba si inclinatii catre PR si trebuie sa stie sa scrie. Aici poate ajuta un PR angajat.

    De-asta cred ca multe companii mici au bloguri ok. Pentru ca intr-o companie mica se gaseste cineva care sa faca asta din pasiune.

    Nu-mi vine in minte nici un blog corporate de companie mare 🙂 multi nici nu cred ca stiu ca asemenea bloguri exista.

  2. A stai ca m-am gandit la unul ok, dar este tot un brand mai mic. Bagam la nominalizare 🙂

  3. […] ştiţi şi, mai ales, să mergeţi la Manafu să daţi o mână de ajutor pentru a stabili Top Corporate Blogs 2013, prima […]

Comentează