MANAFU*

Abonamente Evensys

Bucuresti, ce rau esti!?

Infograficul realizat de Metropotam m-a cam pus un pic pe ganduri: 13% dintre infractiunile din toata tara se petrec in Capitala, unde anul trecut au fost ridicate 1.343 de arme. Exista si cateva “cifre de bine”: au scazut infractiunile si furturile de masini. Mi-ar placea sa vad o comparatie cu alte cateva orase din zona. Dincolo de pericole, infograficul ne spune – ceea ce simtim deja in fiecare zi – ca Bucuresti e un oras supraaglomerat: locul 6 ca densitate de locuitori in UE, a 4-a retea de transport urban din Europa. (via)

7 comentarii

  1. Interesanta diferenta dintre numarul furturilor comise si numarul persoanelor cercetate.

  2. Popp says:

    @Tudor: De principiu, celor prinsi li se pun in carca si furturile cu autor neidentificat. Si se mai echilibreaza situatia.
    Interesant (si trist) este faptul ca micile talharii sunt trecute la capitolul “gainarii” si cel mai adesea tratate superficial. In realitate aceste gainarii sunt cele care ne afecteaza pe noi, muritorii de rand. Aceste gainarii sunt cele care dau neincrederea in Politie la nivel societal.

  3. Dupa toate datele de mai sus, dragi bucuresteni sa fiti atenti oriunde a-ti merge, ca inca avem o groaza de infractori/ talhari.

  4. Mihai says:

    Locul 4 la transport urban ? Cred ca undeva s-a strecurat o greseala.

  5. Dan says:

    1) Tinand cont ca 10% din populatia tarii locuieste in Bucuresti, procentul de 13% de infractiuni petrecute in Bucuresti nu inseamna nimic. Se pastreaza proportiile
    2) Nici eu nu inteleg de unde au scos statistica cu transportul urban care ar fi pe locul 4 in europa. Am fost in cel putin 4 orase europene (Paris, Londra, Barcelona si Madrid) cu un transport mult mai dezvoltat decat in Bucuresti.

  6. Unii ar zice ca bucurestenii sunt mai cu mot… Altfel ar fi interesant cati bucuresteni comit infractiuni in afara capitalei. 🙂

  7. dragos says:

    datele sunt obtinute de la politia capitalei

Comentează