MANAFU*

Abonamente Evensys

Cat de puternica e televiziunea in Romania

Romania detine primul loc intre tarile din Europa in privinta consumului de programe de televiziune, romanii uitandu-se la televizor, in medie, timp de 5 ore şi 30 de minute pe zi, conform unui studiu al institutului francez Médiamétrie, citat de Mediafax. La nivel international, telespectatorii se uita la televizor, in medie, 3 ore şi 17 minute pe zi.

Privind aceste cifre, ma intreb: Cand mai avem timp de Facebook? (si de alte lucruri). Raspunsul sta probabil in multitasking. Un studiu Daedalus din 2011, spunea ca 40% dintre utilizatorii de Internet din Romania se uita la televizor in timp ce navigheaza online. Posibil ca acest procent sa fie mai mare astazi.

Sa ne intoarcem la TV si sa ne amintim ca un studiu al Discovery spunea in urma cu un an ca 90% din romani considera ca televiziunea ii ajuta sa fie la curent cu stirile.

Am spus si cu alte ocazii, televiziunea va fi marele castigator in toata aceasta ascensiune a Internetului. Fenomenul “Second Screen” se amplifica pe alte piete si este posibil sa il vedem in curand si la noi.

6 comentarii

  1. Serban says:

    Interesant de aflat ar fi ce posturi sunt urmărite de români. Acolo vezi adevărata importanță a televiziunii și cât de informați sunt (sau nu) românii…

  2. Ciudat acest studiu mai ales pentru ca foarte multi dintre cei pe care ii cunosc in mediul online spun ca nu prea au mai deschis televizorul de mult.

  3. E prea mult televizor. Mai multa carte, mai multa munca si un strop cat o galeata de perseverenta. Asta avem nevoie.

  4. andrei says:

    televiziunea este ceva la care asisti pasiv pentru a deprinde ceva , in timp insusi folosirea internetului este solicitanta pentru subiecti

  5. Ciudat rezultatul studiului. Dintre persoanele pe care le cunosc cam 90% se uită doar la știri maxim jumătate de oră pe seară iar restul au renunțat total la televizor (nici nu mai au în casă) informându-se doar online.
    Oricum, televiziunea nu ne poate ține la curent cu orice fel de informații, dar bineînțeles, depinde de fiecare cât de informat își dorește să fie și ce tip de informații preferă. 🙂

  6. Daniel says:

    Studiul sigur e facut pentru pensionari sau persoane care au depasit pragul varstei de 50 ani.
    Cine se mai uita la TV in afara de pensionari ?
    Cunosc multe persoane care pur si simplu lasa tv-ul deschis cu orele doar pentru zgomot. Chiar daca sunt 5.5 ore/persoana asta nu inseamna ca sunt atenti la filme, emisiuni, talk show-uri…
    Pun pariu ca este facut doar pentru a atrage advertiseri.

Comentează