MANAFU*

Abonamente Evensys

Doua aplicatii de bine

prim-ajutor-salvamont

Ma bucur sa vad cum multe idei de bine isi gasesc implementari si in zona aplicatiilor mobile. Contribuie la cresterea ecosistemului si ofera noi interfete pentru comunicarea intre cauze si publicurile interesate. Cele mai noi doua idei vin de la Crucea Rosie si Salvamont.

Prim Ajutor
Agentia Medic One a dezvoltat pentru Crucea Rosie o aplicatie de prim ajutor pe telefonul mobil, ce cuprinde informatii despre cele mai frecvente cazuri de accidente si mai ales instructiuni pas cu pas, menite sa ajute efectiv in momentul in care salvatorul ofera primul ajutor intr-o situatie de criza. Apreciez si implicarea real,- hypermarket, companie care doneaza 2 euro catre Crucea Rosie Romana pentru fiecare descarcare a aplicatiei. Bani stransi vor fi folositi pentru a sprijini infiintarea Punctelor de Prim Ajutor in zonele izolate ale tarii.

O puteti descarca de aici pentru iOS.

Salvamont
Dupa ce in ianuarie am facut cunostinta cu versiunea Android a aplicatiei dezvoltate de Vodafone pentru Salvamont, acum a venit randul variantei pentru iOS. Aplicatia ajuta echipele Salvamont sa localizeze mai usor turistii care se aventureaza pe traseele montane. In plus, turistii au la dispozitie informatii despre 30 de partii de schi noi si 50 de trasee montane din muntii Semenic, Retezat, Gutai, Feleac si muntii Gilaului. Mai mult, in aplicatie exista posibilitatea de a localiza cabanele aflate pe o raza de 10 km.

Apropo, in prima luna de la lansare, aplicatia a avut peste 15.000 de descarcari pe Android.

O puteti descarca de aici.

Comentează