MANAFU*

Abonamente Evensys

Targul Blogosferei – o idee buna sau rea?

wall-street
Wall-Street.ro a dorit sa afle care sunt tendintele actuale in blogging la noi. Si le-a primit ieri de la un grup de oameni cu diverse experiente in blogosfera. Astazi, a publicat articolul aici. Va invit sa il cititi. Veti gasi cateva idei bune acolo.

Vreau sa pun aici acum una din ideile propuse ieri in discutie. Intrebat fiind “Ce va doriti sa se schimbe in blogosfera?”, am zis: “Nu ma gandesc la o schimbare, dar am o propunere, sa facem un targ al blogosferei, un loc unde sa se intalneasca cererea cu oferta – bloggerii si companiile interesate sa intre in contact cu ei, face-to-face, pentru a discuta potentiale contracte de colaborare”.

Revista Biz are deja o platforma de intalniri intre bloggerii cunoscuti si companiile interesate sa intre social media. Social Media Summer & Snow Camp si seria Social Media Summit exista deja de mai bine de doi ani. Eu am inclus anul trecut la Webstock si oportunitatea de blogger relations atat pentru bloggeri, cat si pentru companii.

Credeti ca un eveniment mare, cu toate nisele majore din blogosfera, ar fi interesant? Nu vorbim de vanzari si contracte. Nu inca. Vorbim de oportunitati de a cunoaste asteptarile ambelor parti, de a explora eventuale colaborari, de a avea un simt al business-ului cat mai realist.

14 comentarii

  1. Am zis si la intalnire: este o idee excelenta. Ma bag clar in aceasta isprava!

  2. vali says:

    mă aşteptam de la tine să temperezi ieşiri de genul “ştiu că nu ştiu să scriu în română, dar brandul contează” sau “eu nu cumpar nimic online, dar vreau să fac bani din online”.

  3. Haotik says:

    Sa-mi fac stand mare cu Haotik.ro, nici nu mai conteaza daca vand sau nu ceva, suna faina ideea :))

    “- Bine ati venit pe la standul nostru.”

    Dupa cum vezi eu deja sunt “acolo”.

  4. Fac parte din bloggerii mici. Necunoscuti, fara trafic masiv, care poate nu conteaza. Ar fi utila o astfel de intalnire in cazul in care s-ar pune accent maxim pe continut de calitate. Asa ar avea o sansa si cei mici poate. Daca se rezuma doar la cifre totul, nu merita deplasarea. Si acolo sus sunteti doar voi primii. Locuri meritate si muncite desigur. Doar ca in cazul asta nu vad utilitatea intalnirii. E mai simplu de organizat o conferinta doar cu o mica parte din bloggeri.
    Parerea mea

  5. Livia says:

    Este o idee faină. Aştept să fie pusă în aplicare! 🙂

  6. Interesanta ideea. Succes!

  7. Da e interesant dar facuta cu mare grija pentru ca Zoso are dreptate in ce spune. Sunt aici sa te ajut, stii deja 🙂

  8. Sarah says:

    Mai multa piscotareala pentru bloggeri. Exceptionala idee!

  9. O idee foarte buna, sunt curioasa cum va iesi si cum va fi primita.

  10. Sarah, nu cred ca ai inteles ideea.

  11. Lucica says:

    Nu este o idee rea! Chiar sunt curioasa cum ar arata pusa in practica :).

  12. D-Petre says:

    Exista platforme online care si-au propus sa faca vizibile atat cererea din partea companiilor cat si oferta din partea blogarilor asa ca nu prea inteleg cu ce ar ajuta un targ al blogosferei.
    Ca idee suna bine dar cred ca sunt prea mic si neinsemnat ca sa inteleg utilitatea practica a unui targ al blogosferei …

  13. […] organizată de cei de la wall-street.ro, a luat “naştere” o idee foarte faina. Manafu a propus organizarea unui “targ al blogosferei” – “un loc unde să se […]

  14. Cred că este o idee tare faină și ar prinde bine, mai ales dacă ar avea continuitate. Să nu fie doar o dată.
    Pentru D-Petre: cred că târgul este o propunere offline și de aici vine utilitatea: din interacționarea offline între bloggeri și agenții.

Comentează