MANAFU*

Abonamente Evensys

Ne apropiem de 6 milioane de conturi romanesti pe Facebook

Conform Facebrands, Facebook a adunat pana acum in Romania 5.994.560 de conturi. Suntem foarte aproape deci de a trece peste un nou prag psihologic, la 8 luni dupa ce marea retea atingea frumosul numar de 5 milioane de conturi. Conform unor stiri recente, suntem la 4 milioane de utilizatori distanta de o vizita a lui Mark Zuckerberg in tara noastra.

Ca sa punem situatia intr-un context favorabil. Am putea spune, to a certain extent, ca 6 din 10 romani online sunt pe Facebook. Ceea ce sustine cumva teoria mea mai veche potrivit careia Facebook a devenit al doilea Internet. Teoria mea e subrezita acum un pic de vesti noi. “Tinerii s-au saturat de Facebook”. “Brandurile se muta pe Instagram”. Toate astea in timp ce Google isi vede de treaba, creste aproape pe ascuns Google Plus si e pregatit de world domination cu YouTube.

Dar sa revenim la Facebook. Ce facem cu el? Nu a devenit mai interesant in ultimul an, desi inginerii sai se straduiesc din rasputeri. Nu a reusit sa “monetizeze” la nivelul asteptarilor, desi a oferit in ultimul an mai multe oportunitati advertiserilor decat in toata istoria sa. Se zbate (e mult spus, stiu) intre a deveni plictisitor si a deveni prea comercial. Este prea mare sa faca schimbari radicale precum Google Plus. De ce credeti ca are Facebook nevoie?

10 comentarii

  1. Andra says:

    Eu cred ca problema lor principala e cauzata de paradigma pe care si-au stabilit-o pentru ei ca platforma. Au devenit mainsteam si, prin urmare, asta vine cu stigmatul perisabilitatii.

  2. Mariana says:

    Asta arata cat de sociabili suntem noi romanii!

  3. Adrian says:

    Eu nu cred ca Facebook este un trend trecator. Are crestere constanta, sustinuta. Succesul Facebook vin tocmai datorita faptului ca sunt destul de stricti cu privire la modificarile pe care un utilizator le poate aduce contului. In plus este intuitiv si extrem de usor de utilizat. Cred ca are nevoie sa reinventeze aplicatia facebook pentru mobil – mai natural si mai usor de utilizat pentru utilizatori, mai multe metode de promovare pentru companii.

  4. cotos says:

    Din astia 6 milioane cel putin 1 milion trebuie sa scadem. Conturi duplicate, conturi nedeschise de cel putin 1 an. Multi au FB si nici nu stiu de asa ceva.

  5. vipe says:

    Facebook urmeaza calea. Are un sfarsit. Din cele aproape 6 mil. de conturi, 1 milion sunt fake-uri iar din cei ce au conturi reale, peste 1 mil. nu stiu sa instaleze un program simplu, peste 1 mil tasteaza cautand cu degetutele tastele pe tastatura si ochii alergand pe tastatura, peste 500 de mii nu au mai terminat liceu.

  6. Liviu R. says:

    As fi vrut sa zic la mai mare, dar nu stiu ce ar putea insemna asta (nu retin cati romani au acces la internet, deci s-ar putea ca Facebook sa aiba mai multi useri in .ro decat numarul romanilor cu acces la internet)! 😀
    Apropo de useri, mi s-a parut mereu straniu cum Facebook declara ca are nu stiu cati useri in .ro, pe cand Google- motorul de cautare- inainta mereu cifre mai mici pentru propria-i activitate, asta desi in realitate Google ca motor de cautare este mai frecvent folosit decat Facebook si deci ar fi trebuit sa aiba mai multi useri decat Fb!
    Ce le trebuie celor de la Facebook? Greu de zis, dar parca as opta pentru un flux de informatii central nou, mult mai intuitiv si cu navigare pe categorii (flux prieteni apropiati, flux prieteni, flux pagini, flux grupuri)! Optiunile exista, dar nu pe fluxul central, adica de acolo de unde porneste interactiunea in 80% din cazuri! O alta modificare ar putea fi rubrica de ”barfe” (ma rog, fluxul acela rapid cu ce a facut x si ce a facut y) unde ar putea filtra sa apara info personalizat si mai mult pentru un user (adica sa apara doar info de la useri cu care userul x interactioneaza cel mai frecvent prin comentarii, share, like)!
    Brandurile, poate da, se muta pe Instagram (Facebook cel mic), dar daca userii nu se muta, atunci degeaba, zic eu (poate gresesc)! 🙂
    Totusi, problema cea mai mare a Facebook consider a fi automatizarea publicarii de continut, de la RSS Grafitti pana la Networked Blogs si alte sute de aplicatii ce permit programarea si automatizarea publicarii de continut (eu stiu ca e buna, dar pe multi ia facut foarte comozi, doar programeaza continutul sa fie afisat la ora x si gata, nici nu mai trec pe acolo)! La fel ar putea sa scoata asocierea cu Twitter si Pinterest, cel putin la nivel de preluare de info (tot automatisme) si sa nu mai apara in flux tweet-uri si pin-uri pe Facebook (prea multa informatie ce nu e necesara)! 🙂

  7. alin says:

    Inseamna ca Romania are doar 6 milioane DE CURVE, PITIPOANCE si COCALARI ?! Hai ma, chiar asa ?! Credeam ca avem mai multa “valoare”…

  8. alin says:

    Cum de ce are nevoie facebook ?! SA DISPARA !!! Sa vedem apoi unde s-or mai aduna TOTI DISTRUSII SI RETARDATII SI ANALFABETII ROMANIEI !!!

  9. Cristi says:

    Cum a zis si cotos. Chiar eu am 3 conturi de FB. The first one, contul pentru job si contul pentru hobby.

  10. […] eveniment, azi promovezi proiectul altui blogăr. Arată că ești activ, conectat. Dacă nu, orice chestie fără sens, dar care pare ruptă din domeniul […]

Comentează