MANAFU*

Abonamente Evensys

Concurs: Castiga electrocasnice Arctic TET (Saptamana 1)

Stiai ca, astazi, cele mai performante frigidere consuma doar un sfert din energia necesara functionarii unui frigider din 1990? Stiai ca poti face economie de pana la 80% la consumul de energie daca folosesti optiunea de spalare cu apa rece pentru programele masinii de spalat?

Incepand de astazi, timp de patru saptamani, sunt consultantul tau in Electronomie, la initiativa Arctic.

CONCEPTUL
Arctic a dezvoltat in ultimii ani noi tehnologii adaptate nevoilor noastre de consum, sub conceptul TET, adica Tehnologie de Economisire pe Termen lung. Electronomia este strans legata de TET, de obiceiurile noastre cotidiene si de economisire. Practic, vorbim despre aparate electrocasnice gandite pentru a ne ajuta sa economisim bani, timp si energie.

CONCURSUL
In fiecare saptamana, te invit sa raspunzi la o intrebare pe blogul meu, printr-un comentariu, despre cum putem economisi cu cap. 

Arctic a creat gama TET, ce include combine frigorifice, masini de spalat, plite si cuptoare incorporabile, cu functii care te ajuta sa economisesti bani, timp si energie.

Intrebarea de inceput de program este: Ce intelegi tu prin “electronomie”?

Recomand ca raspunsul tau sa faca referire la una dintre functiile TET. Pentru inspiratie, consulta site-ul si brosura online sau joaca Electronomic.

PREMIUL SAPTAMANII
Aceasta prima etapa a concursului va fi premiata cu un produs Arctic TET, la alegere. Saptamana viitoare vom avea o noua intrebare si un nou premiu. Poti participa cu un singur raspuns pe saptamana. Raspunsurile sunt pastrate in moderare pana la urmatoarea intrebare. Regulamentul complet este disponibil aici.

100 comentarii

  1. […] mai spun doar că în această campanie particip alături de Cristina, Manafu, Adi Hădean […]

  2. Claudiu says:

    Salut.

    Electronomie = economie de electricitate = bani mai multi pentru alte activitati, precum o plimbare pe Cheile Bicazului. Si asta, stiind ca frunctele preferate stau la racoare intr-o combina frigorifica Artic 🙂

  3. […] de Arctic pentru a ocupa poziția de consultant în electronomie alături de Cristina, Chinezu, Cristi Manafu și Vali Petcu.  Dacă vreți să obțineți șansa de a câștiga electrocasnice TET de la […]

  4. Simple says:

    “Electronomie” ma duce cu gandul doar la economie din punct de vedere al consumului de energie electrica. Insa asta automat atrage dupa sine si o economie a banilor cheltuiti, deci doar 2 metode de a face economie pana aici. Vizitand insa site-ul, urmarind cateva filmulete si citind ceva mai multe detalii ale anumitor produse, am descoperit si economia de timp. Frumos, interesant si bucuros ca vorbim totusi de un brand romanesc.

  5. […] tau in Electronomie, la initiativa Arctic, alaturi de 4 simpatici domni Adi Hadean, Chinezu, Cristi Manafu si Vali Petcu. In fiecare saptamana, te invit sa raspunzi la o intrebare pe blogul meu, […]

  6. Daniela says:

    Prin electronomie se intelege economisirea de timp, bani si energie pe termen lung.
    De exemplu: inlocuirea becurilor normale cu cele economice.

  7. Moldovan Cristian says:

    Electronomia inseamna sa folosesti aparatele electrocasnice, sa te ajuti de functiile lor (cum ar fi, de exemplu functia EcoFast a plitei Arctic, care distribuie uniform caldura si astfel poti obtine cea mai buna mancare, in cel mai scurt timp posibil), cu scopul de a economisi si a nu mai avea palpitatii atunci cand vezi facturile.

  8. Tutu Carol says:

    Cand aud cuvantul electronomie, ma gandesc la economie de energie, timp si bani. Aceasta electronomie se realizeaza folosind gama TET de la Artic.

  9. Adi says:

    Electronomie reprezinta un concept, despre economisire pe termen lung a energiei electrice si implicit, crestere a bugetului familiei.Acest lucru este realizat, folosind tehnologii de ultima generatie:becuri LED, compresoare economice, avertizare in caz de usa deschisa frigider etc, acestea ducand la un consum de pana la 25% mai mic (Categoria A+). Arctic, cu noua gama “TET” (Tehnologie de economisire pe termen lung) inseamna bani mai multi pentru utilizatori si bun-simt/respect pentru mediul in care traim.

  10. Clain Alexandru says:

    Din punctul meu de vedere electronomia se refera la gasirea unor modalitati de a micsora consumul de energie electrica in cadrul unei locuinte. Fie ca este vorba de utilizarea unor electrocasnice cu tehnologii care contribuie la reducerea consumului de energie electrica, precum cele din gama Arctic TET, sau pur si simplu de a stinge lumina atunci cand iesim dintr-o camera, trebuie sa incercam sa reducem consumul de energie electrica, deoarece acest lucru ne ajuta sa economisim bani.

  11. Sorin Ghinescu says:

    Electronomie se poate referi la stiinta care studiaza metode de eficientizare a consumului de energie electrica la aparatura electrocasnica si nu numai, avand scopul de a reduce consumul, de a creste durata de viata a aparatelor, de a reduce costurile si de a proteja mediul

  12. Mina Catalin-Constantin says:

    Cand aud de electronomie ma gandesc imediat la noile produse Arctic cu tehnologia TET (tehnologie de economisire pe termen lung), care ma ajuta sa realizez o importanta economie de energie, timp si bani. Astfel Arctic imi reduce din griji si imi face viata mai usoara.

  13. Mincu Adriana says:

    Electronomie inseamna economie de energie, apa, timp si bani, un lucru esential pentru vremurile in care traim, in care timpul se comprima/accelereaza.

    Functii precum EcoFrostFree, EcoBuzz, EcoBreeze,
    EcoFresh, EcoDose, EcoWash, AquaSafe, EcoFan sunt doar cateva
    dintre facilitatile tehnologiei TET by Arctic.
    Ne ajuta sa folosim energia si apa la capacitate maxima dar intr-un timp restrans si cu resurse minime, ceea ce nu numai ca ne ajuta pe noi sa economisim timp si bani, ci este si un beneficiu major pentru mediul inconjurator.

    Salvam timp si bani + salvam energie si apa = salvam planeta = SALVAM VIITORUL! TET by Artcic

  14. NEDELCU NOROCEL MIHAIL says:

    Intrebare:
    Ce intelegi tu prin “electronomie”?
    Raspuns:
    Folosind electrocasnicele cu tehnologia TET obtinem:
    – economie de energie și apă,
    – rezultate de spălare performante,
    – economie de timp și bani,
    – confort, siguranță, performanță,
    – cresterea dorinței de a economisi.

  15. Aura says:

    Electronomia este modalitatea prin care economisesti bani, timp, energie si sustii mediul inconjurator cu ajutorul tehnologiei. Tehnologia evolueaza in acelasi timp cu nevoile noastre, iar raspunsul la aceste nevoi este electronomia.

  16. Amalia Mirabela says:

    Dupa cum ne indica si numele, “electronomie” inseamna energie electrica economisita, utilizand electrocasnice care beneficiaza de cele mai noi tehnologii, de la una din cele mai vechi si respectabile marci din Romania si anume Arctic.

  17. Imbinarea dintre electrocasnice si economia de energie si apa, intr-un cuvant economisire pe termen lung. De aici rezulta gama de electrocasnice TET si, implicit, termenul de electronomie 🙂

  18. Monika Erzsebet says:

    Pentru mine electronomie inseamna electricitate + economie, adica economisirea energiei si drept urmare a banilor si a resurselor naturii. De fapt cuvantul electronomie este strans legat de tehnologia TET, Tehnologie de Economisire pe Termen lung, iar aparatele electrocasnice care incorporeaza aceasta tehnologie ne ajuta sa economisim apa, energie, timp si bani, ceea care este un lucru pozitiv. 🙂

  19. vilcescu ionut marian says:

    electronomie =Economisirea energiei electrice,cumparand aparate electrocasnice clasa A ,spaland cu apa rece ,.etc .

  20. filip adrian says:

    electronomie un ansamblu de tehnolgii care ne ajuta la economisirea de energie.
    de exp EcoLed asigura un consum de7 ori mai mic si o viata foarte mare de viata .

  21. LAURANA says:

    Ce intelegi tu prin “electronomie”?

    TEHNOLOGIE CARE ARE DREPT SCOP ECONOMISIREA DE ENERGIE ELECTRICA.

  22. Nicoleta Ciocoiu says:

    Prin electronomie inteleg economisire pe termen lung la curent ,bani si timp .

  23. Lidia Simion says:

    Cand aud cuvantul “electronomie” ma gandesc in primul rand la economie de energie, dar si la economie de bani si de timp. La o masina de spalat Arctic cu tehnologie TET, datorita functiei AquaSafe se regleaza automat consumul de apa si de control al excesului de apa. Asta da economie !

  24. Simona Păun says:

    În opinia mea, conceptul de „electronomie” provine din combinarea noţiunilor „electronic” şi „economie”. Acest concept mă duce cu gândul la existenţa unei tehnologii de economisire pe termen lung a energiei, a timpului şi, de ce nu, a banilor cu scopul de a oferi o mai bună calitate a vieţii şi, în acelaşi timp, un confort sporit.

  25. Costel Chiosa says:

    Electronomie inseamna economie de energie electrica, apa si detergent in cazul masinilor de spalat Arctic TET. Acestea au diferite functii: EcoDose (poti folosi detergent lichid), AquaSafe (Optimizarea consumului de apa), EcoWash (pana la 80% mai putina energie consumata)

  26. Lucian A. says:

    Pentru o mai buna gestionare a energiei folosite si nu numai, consider ca produsele electrocasnice ar trebui sa contina o platforma de comunicare prin intermediul careia utilizatorul sa poata fi notificat de starile curente ale lor(electrocasnicelor) in timp real. Utilizatorul sa aiba acces prin intermediul platformei la electrocasnice, sa poate verifica oricand starea lor si sa aiba posibilitatea de a le programa. De ex: cuptorul care e uitat deschis sa notifice prin intermediul aceastei platforme de comunicare utilizatorul de starea lui, sau senzorul de gaz sa poata notifica utilizatorul de cantitatea de gaz din camera. In acest fel se poate salva energie si se pot preveni eventuale neplaceri.

    O alta idee ar mai fi utilizarea unor izolatorilor termici superiori, pentru frigider de exemplu, care ar genera o scadere a energiei folosite.

  27. Agnes Gal says:

    Prin electronomie inteleg economisirea energiei electrice datorita tehnologiei TET, care este o tehnologie special creata pentru a ne ajuta sa economisim energia, timpul si intr-un final banii nostri.

  28. Pop Daniela says:

    Electronomie este managementul eficient al resurselor electrice.

  29. Oprea Gheorghe says:

    Electronomia reprezinta folosirea cu inteligenta a aparatelor electrocasnice care ne ajuta sa economisim bani, timp si energie pe termen lung. Noile functii care sustin tehnologia TET ne ofera
    calitate, performanta, confort si siguranta. Un exemplu este combina frigorifica Arctic cu tehnologia TET cu functia performanta EcoFrost Free. Acesta este un sistem de racire ce previne formarea ghetii in cele 2 compartimente ale combinei frigorifice, eliminand nevoia dezghetarii si asigurand un nivel optim de umiditate cu ajutorul curentilor de aer.

  30. sgv says:

    Foloseste acum noile produse Arctic cu tehnologia TET, si, alaturi de
    calitate, siguranta si confort, beneficiile de care te vei bucura vor fi
    evidente: vei reusi sa economisesti apa, energie, timp si bani.

  31. Alex says:

    Electronomia ar putea fi cea mai sigura metoda de a economisi bani la factura lunara de curent.

  32. Grama Viorel Florian says:

    Prima data am aflat de acest termen (electronomie) in urma cu un an cand rasfoiam catalogul Arctic online,m-am uitat de doua ori gandindu-ma ca am citit gresit, curiozitatea m-a impins sa aflu mai multe despre acest cuvant.Tot atunci am aflat si de joculetul “Electronomic” care sincer m-a lamurit in mare parte in legatura cu electronomia. Am aflat de tehnologia TET tehnologie de economisire pe termen lung conceputa special pt binele si confortul nostru al omului de rand .Mama mea isi dorea sa -si achizitioneze o masina de spalat si brusc mi-a venit in minte cuvantul Electronomic , am mai citit putin despre functiile EcoDose, AquaSafe si
    EcoWash ,functii cu ajutorul carora economisesti apa ,detergent si energie electica ,pe langa toate acestea tehnologia TET ne ofera calitate, performanta, confort siguranta si ne ajuta sa facem importante economii de timp si de bani ,intr-un final mi s-a aprins “beculetul”: ELECRONOMIE inseamna fericirea mamei mele si implicit a intregii familii.

  33. Gogoci Ramona Liana says:

    Electronomie- consum eficient de electricitate

  34. Dorel says:

    Electronomie inseamna suita de tehnologii moderne, folosita de Arctic,la electrocasnicele sale,care ne ajuta sa economisim energie electrica.

  35. Alexandru Mavrodin says:

    Ma gandesc la niste electrocasnice destepte, care sunt la fel de eficiente ca cele cunoscute si mai economice / ecofriendly.

  36. Ramona says:

    Electonomie – economie la factura de curent datorita tehnologiei TET care a fost creata special pentru a veni in ajutorul nostru… ajutandu-ne sa economisim .

  37. Lenuta Ustea says:

    Ce intelegi tu prin “electronomie”? Folosind conceptul TET la produsele electrocasnice din gama Artic te incadrezi perfect in conceptul electronomie, adica consum ce cel putin 25% reducere de energie electrica sau chiar si 80% cum ar fi la masinile de spalat unde sunt dotate cu program spalare cu apa rece. Recomandat produsele din clasa A+.Deci cuvantul magic ECONOMIE la energie, timp, bani alaturi de calitatea si performanta produselor.

  38. boloha ildiko says:

    Pe mine cuvantul electronomie ma duce cu gandul la economie de bani, stiind ca acesta este “procesul” prin care folosesti cu inteligenta aparatele electrocasnice si care pe langa faptul ca te ajuta sa economisesti bani te ajuta sa economisesti si timp si energie pe termen lung.

  39. Dogaru Goncea Anelia says:

    Coroborand doua binecunoscute sintagme autohtone:”Suntem prea saraci ca sa cumparam lucruri ieftine” si ”Dai un ban si stai in fata” , in contextul crizei si al intelpciunii dobandite din pretuirea propriei persoane , a tehnologiei de varf , implicit a confortului iata ca ne inscriem cu succes si in cursa responsabilitatii sociale.Suntem mai informati , mai intelepti in a economisi timp , bani , energie si pregatiti sa descifram si sa aplicam in viata de zi cu zi concepte moderne de tipul „tehnologia economisirii pe termen lung „ si „electronomie”.A fi saraci nu implica sa fim saraci cu duhul , dimpotriva sa fructificam cu intelepciune oportunitatile vizand beneficiile acestora pe termen lung.Asadar definesc electronomia ca fiind raspunsul la intrebari pertinente despre eficientizarea calitatiii vietii uzand de apanajul funtiilor ce sustin tehnologia economisirii pe termen lung si a viziunii intelepte de descatusare a mediului inconjurator de povara electrocasnicelor ineficente.Longevitate, durabilitate , rata de consum a energiei , apei ,timpului si a banilor excelenta- sunt performantele ce ni le ofera tehnologia TET .Exemplificand ma opresc la functia Eco Breeze a frigiderelor si congelatoarelor ( Sistemul de tip multiflow ce asigura racirea prin intermediul curentilor de aer ventilati, cu scopul distribuirii uniforme a temperaturii si umiditatii, ce restabileste totodata rapid temperatura interioara dupa deschiderea usii)-si avem imaginea economiei perfecte a celor mai mari consumatoare de energie din casa.

  40. Loredana Cenuse says:

    Prin “electronomie” inteleg economie de timp si bani,iar acest lucru il pot face doar cu ajutorul noii tehnologii TET datorita careia beneficiez de calitatea si performanta superioara si de avantajul practic cel mai important – economia de timp si bani,a produselor ARCTIC!

  41. Neli says:

    Electronomie inseamna ca Arctic ma ajuta pe mine sa am mai multi bani de cumparaturi,economisind energie electrica, prin folosirea electrocasnicelor de la ei, care incorporeaza tehnologii inteligente, de ultima ora.

  42. Ciocirlan Mariana says:

    Electronomie = consum eficient de electricitate, adica cum putem economisi timp, bani si energie cu ajutorul electronicelor! Cu ajutorul TET – tehnologie de economisire pe termen lung -obtinem ceea ce ne dorim , ne bucuram de o mai buna calitate a vietii si de un confort sporit si in acelasi realizam o importanta economie de energie, timp si bani. Cele mai interesante functii TET mi se par: AquaSafe (pentru optimizarea consumului de apa), EcoBuzz (previne consumul excesiv de energie) si EcoFast (pentru economie de timp).

  43. Gheorghe Dan says:

    electronomie = economia de timp si bani

  44. Nanu Ana says:

    Electronomia se refera la gasirea unor modalitati de a economisi bani, timp si energie pe termen lung in cadrul unei locuinte. In acest sens se utilizeaza electrocasnice cu tehnologii care contribuie la reducerea consumului de energie electrica, precum cele din gama Arctic TET. Astfel masina de spalat Arctic cu tehnologia TET are functia Eco Dose care este un dispozitiv special care te ajută să foloseşti cantitatea optimă de detergent la fiecare spălare.

  45. Mihaela Gramada says:

    electronomie = electrocasnice cu tehnologie de economisire de energie, timp si bani pe termen lung

  46. Oprea Andrei says:

    Electronomie pentru mine inseamna economie de electricitate adica economisirea energiei si drept urmare a banilor si timpului pe termen lung. Electronomia este strans legat de tehnologia TET, iar aparatele electrocasnice care incorporeaza aceasta tehnologie ne ajuta sa economisim apa, energie, timp si bani, ceea care este un lucru pozitiv. Putem face economie de energie, timp şi implicit de bani, folosind aparatele frigorifice, maşinile de spălat rufe sau plitele incorporabile din gama Arctic TET.

  47. Oana Grecea says:

    Pentru mine electronomie inseamna consum redus de electricitate, ceea ce reprezinta un mare avantaj intr-o lume moderna cand folosesti atatea aparate functionale pe baza de curent electric. Ma bucur ca noile electrocasnice au aceasta tehnologie – TET – si ne scutesc de la plata unei facturi fabuloase, pentru ca atunci cand ai familie, folosesti destul de des cuptorul sa gatesti, masina de spalat si frigiderul. Deci electronomie = economie de bani, protejarea mediului, o viata mai “sanatoasa”.

  48. simion ovidiu says:

    Econometrie, un termen proaspat intrat in vocabularul meu 🙂 Cand aud acest cuvant ma gandesc la economie de energie, de timp si de bani. Daca as avea un cuptor incorporabil, datorita functiei EcoFan as economisi mai mult timp si as gati mai eficient. Cu masina de spalat Arctic TET as economisi apa si prin aceasta si bani.

  49. Condurachi Andrei says:

    Electronomie ar insemna pentru mine “economie electrica”. Reducerea consumului energetic spre minim. E ceea ce ne trebuie. Intr-o tara ca Romania in timpuri de criza o asemenea economie poate salva vieti:))

  50. alex says:

    Electronomie inseamna economia energiei electrice.

Comentează