MANAFU*

Abonamente Evensys

Bloggeri versus Jurnalisti

Razboiul” intre jurnalisti si bloggeri nu este dus doar pe frontul romanesc. Un recent episod The Newsroom ne aminteste ca lupta se duce si in alte parti, cam cu aceleasi “arme”.

Cei interesati de subiect pot afla ca acest conflict dateaza din vremuri in care blogging-ul in Romania abia isi arata radacinile. In ianuarie 2005, Jay Rosen scria un eseu foarte discutat la acea vreme: “Bloggers vs. Journalists is Over“. Sase ani mai tarziu, proefesorul de jurnalism readucea subiectul in prim plan, in prezentarea “The Twisted Psychology of Bloggers vs. Journalists“, caci se pare, periodic, cineva sau ceva il face actual.

La noi, acest conflict nu mai este de mult timp o dezbatere cu argumente. De fapt, nu cred ca a fost vreodata. Si este trist. Mai ales cand atacurile sunt pornite de (fosti) jurnalisti care au ramas “in viata” doar pe un blog. Trist.

FOTO: “TEAM DISPUTE” VIA SHUTTERSTOCK

6 comentarii

  1. Hai că m-ai făcut curios, o să mă apuc de “The Newsroom”, chiar pare interesant.

  2. Paul says:

    Pai si tu esti un fost jurnalist ramas in viata pe blog

  3. Paul, eu nu mai sunt jurnalist de 7 ani. Blogul meu nu a fost niciodata o extensie a mea ca fost jurnalist.

  4. […] cu bloggeri versus jurnalişti nu a fost inventată în România, staţi […]

  5. Tea Slabeste says:

    Nu cred ca se mai face blogging (serios) fara sa se aplice niste reguli ce vin dinspre jurnalism, si nici jurnalistii nu se pot abtine sa nu citeze din FB/TW. Ce iese insa e win-win, daca ma intrebi pe mine 🙂 Ca pana la urma e vorba de receptor, nu despre emitator, nu? Si are si cititorul un pic de minte. Cred!

    Cat despre Newsroom, sunt la ultimele episoade acum <3

Comentează