MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum putem salva Twitter?

Screen shot 2013-09-30 at 11.49.37 PM

“Cum salvam Twitter?”, m-a intrebat un om de PR recent. “Cred ca Topsy te lasa sa iti salvezi tweet-urile”, zic eu dezinvolt. “Nu, nu, cum il salvam?”, a insistat. Mi-am dat, fireste, imediat seama ce voia sa spuna si ma bucuram ca indemnul venea de la o agentie.

In ultima vreme, interesul pentru Twitter a crescut enorm la nivel international. Mari figuri publice si politice sunt prezente in reteaua de microblogging. Mari anunturi sunt lansate pe Twitter. Incep sa cred ca daca buzz-ul de afara va creste, nu va trece mult timp pana cand numarul de tweet-uri si de utilizatori va creste. Acum “suntem cu un picior in groapa”. In felul meu optimist, as zice ca 2014 ar putea fi anul Twitter.

Pun deschis tuturor fanilor Twitter aceeasi intrebare pe care am primit-o eu: Cum il salvam?

Eu am spus deja ca brandurile si televiziunea pot avea un rol important in resuscitarea mediului. Un nou brand promoveaza un hashtag de putin timp si implicit Twitter. Kinder Surprise a inceput campania #surprizeambalate (hashtag inactiv deocamdata).

Recent, doua dintre cele mai vizionate productii TV din Romania au deschis cate un nou sezon. The Voice (Vocea Romaniei) si X-Factor se bucura in alte parti de un hashtag afisat pe ecran in timpul emisiunilor. La noi inca nu, dar nu e timpul pierdut. Sunt de parere ca un hashtag facut public va creste nu numai activitatea pe Twitter si Facebook, dar si audienta emisiunilor. Fenomenul Social TV nu mai poate fi ignorat pentru mult timp. (Daca ii stiti pe producatorii celor doua emisiuni, poate le sugerati sa citeasca aceste ghiduri – 1 si 2 – interesante de la Twitter)

Deci cum salvam Twitter?

© Danieloizo | Dreamstime.com

8 comentarii

  1. mece says:

    Nu twitter trebuie salvat, ci continutul tweeturilor. Faptul ca faci share la o informatie pe mai multe platforme sociale e irelevant atata vreme cat ceea ce transmiti nu este o parere personala.

    Ceva in genul traducerea articolelor de afara in cadrul bloggerilor. Fix pix. Pot sa ma uit la linkuri pe orice platforma sociala, de ce as avea nevoie de Tw pt asta? Un hashtag nu ajuta cu nimic atata vreme cat nu repara cele de mai sus.

    Din pacate si folosirea hashtag-ului devine doar un raspuns la nevoia de popularitate (vezi instagram) si mai putin o utilitate.

    Nu poti cere mai mult de unde nu e. Si aici ma refer la useri activi ce genereaza continut unic.

  2. Mece, intr-o vreme imi placea Twitter mai mult decat Facebook, insa conversatia a disparut, implicarea pe hashtag sau pe un topic s-a redus… In acelasi timp am vazut pe Facebook un loc propice pentru conversatii si am avut rezultate frumoase. Deci iti dau dreptate. Pe alocuri, fireste.

  3. Adrian Cruce says:

    Sa nu uitam ca in strainatate mai intai au aparut oamenii pe Twitter si apoi au inceput televiziunile sa il foloseasca pentru ca practic “aveau de ce”. In momentul de fata nu au de ce si atunci ar trebui facut altceva. Singura metoda prin care s-ar putea salva Twitter-ul in Romania este aceeasi care a fost si in strainatate. Persoanele publice si vedetele sa isi faca cont si sa invite oamenii sa fie followeri. Nu vad cum ar putea televiziunea sa ajute la noi. Ar fi un esec de proportii. Cel putin asa cred eu.

  4. Liviu R. says:

    Eu cred ca Twitter tot de bloggeri poate fi salvat. 🙂
    Haide sa facem o campanie, free, fara implicarea vreunei firme. Sa participe doar bloggeri si totul sa fie doar de placere implicand deopotriva blogurile personale cat si conturile Twitter.
    Spunea Vali Petcu acum cateva zile ceva despre frica de reclama, si eu cred ca frica de reclama este reala si ca utilizatorii de online au frica de reclama, satui fiind evident de reclame cosmetizate. De fapt asta cred ca e una din marile ”bube” ale Twitter, faptul ca userii nu se mai implica in socializare de teama ca linkurile scurte din tweet-uri ii pot trimite spre o reclama, o forma de reclama, si ca in zona lor de confort (inbound) primesc voit reclame cand ar putea sa-si utilizeze timpul si energia altfel. 🙂

  5. Natural says:

    Mi-am facut cont de Twitter la un blog-meet, apoi cand am incercat sa postez ceva – un link de la o postare pe blog – mi-a zis ca mi-a fost dezactivat contul. Probabil ca n-am stiut eu ce sa postez sau o fi fost lungimea link-ului prea mare. Aveam 2 conexiuni – friends – followersi cum ar veni, deci nu faceam SPAM 🙂
    Oricum, de-atunci nu m-am mai deranjat sa-l deschid.
    Probabil o lectie de Twitter – ce este si cum se foloseste ar schimba situatia.
    Spor!

  6. Bogdan says:

    Martha Stewart nu a reusit sa explice pe Twitter problemele cu iPad-ul primit de la Steve Jobs, dar a generat trafic, retweet-uri si comentarii http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2424962,00.asp
    Poate Twitter nu merita salvat, poate e nevoie de mai mult de 140 caractere pentru a spune ceva in afara de a posta un link catre alta retea de socializare.

  7. […] când ne plângeam că moare Twitterul, o conversaţie încinsă petrecută ieri dimineaţă pe reţeaua respectivă ne mai dă […]

  8. […] scrie despre cum am putea salva twitter-ul. Și Cristi își pune aceeași întrebare. Vali și Alex scriu despre motivele pentru care “s-a stricat” twitter-ul. Victor îl […]

Comentează