MANAFU*

Abonamente Evensys

Relatia mea cu brandul IKEA

O lampa lasata in ploaie castiga, in urma cu 10 ani, marele premiu la Cannes Lions, cel mai mare festival de publicitate din lume. Reclama magazinelor IKEA, creata de agentia Crispin Porter + Boguski, a marcat atunci o crestere de 8% a vanzarilor de mobila pentru retailer in US.

A fost si momentul cand am facut cunostinta cu reclamele IKEA, unul din brandurile icon in publicitatea mondiala, alaturi de Nike, Guinness, AXE, Play Station, Adidas, Volkswagen. La acea vreme, cand nu exista YouTube, reclamele “se viralizau pe e-mail” sau faceau trafic site-urilor de media & advertising.

Patru ani mai tarziu intram pentru prima data intr-un magazin IKEA, in cel din Bucuresti. Iar dupa alti patru, il intalneam pe cel mai important om din IKEA.

Relatia mea cu brandul IKEA a inceput de la pasiunea mea pentru advertising. Chiar am vrut sa ii dedic un blog la un moment dat. A fost apoi intretinuta de intrarea mea in social media. Imi aduc aminte ca la primele training-uri in care vorbeam despre Facebook, dadeam mereu un studiu de caz al IKEA.

In septembrie 2013, intru pentru cateva saptamani in casa IKEA. De fapt, IKEA intra in casa mea. Veti vedea in curand.

UN MIC CONCURS PENTRU CITITORI
iPhone_5_Hero_V2_awsome2_grandeBrandul IKEA i-a fascinat pe multi dintre noi. Poate prin design, poate prin idee, poate prin concept, poate prin catalogul IKEA samd. Pentru cei care indragesc IKEA, cei care au o amintire placuta, cei care pot impartasi experiente frumoase, pentru toti acesta am un mic concurs.

Prin tragere la sorti, voi oferi unul din gadget-urile momentului, un cablu special pentru incarcarea telefoanelor mobile (iPhone 5 sau Android). Charge Card are un design special, imitand o carte de credit, pentru a putea fi tinuta la purtator cu usurinta.

Trebuie doar sa imi lasi in comentarii, pan al afinalul lunii, un raspuns la intrebarea: Tu ce experiente placute ai avut cu magazinul IKEA? Sa imi spui si daca vrei cablul pentru Android sau pe cel pentru iPhone 5.

19 comentarii

  1. Cand ne-am casatorit nu am avut bani multi. Imi amintesc ca in loc de pahare aveam cutiile de plastic de iaurt, spalate si folosite pe post de pahare. Tacamuri aveam de plastic. Nu aveam pat, nici mobila, tocmai ne mutaseram si terminaram renovatul apartamentului, cand am castigat un voucher IKEA prin email. Urma sa merg in USA in delegatie si tin minte ca primul lucru “pentru noua casa” care l-am cumparat a fost un curatator de cartofi, cu maner moale, cauciucat. Al nostru, cu maner de lemn prost imbinat, se dezlipise si Oana isi zdrelea degetele curatind cartofii. Scriind acum aceste randuri ma incearca o emotie aparte, emotia amintirilor de la “inceput”.
    De atunci am umplut casa cu lucruri de la IKEA, mai intai IKEA Chicago, apoi Budapest si, cand s-a deschis, si Bucuresti.
    Pe cand IKEA Cluj?

  2. cartus says:

    Hot-dog-ul la un leu – idee minunata si au si gust bun.
    Android

  3. Emi says:

    Cand am fost la Bucuresti m-a dus varul meu la vestitul magazin IKEA. Am facut o plimbare prin magazin si am vazut tot felu de chestii faine … am zis ca mi-ar placea atunci cand o sa am casa mea sa fac cumparaturile de la IKEA. Dupa plimbare, normal ca am obosit un pic si infometat asa ca am mers sa mancam Hot Dogs la 1 leu. Asa eram de uimit cum poti manca cu un leu hot dog si apoi tot cu un leu inghetata. Am mancat destul de bine atunci seara cu bani putini. Mi-a placut. O experienta placuta pentru mine si stomacelul meu :))
    Apple Forever! 😀 iPhone 4.

  4. Maria says:

    Prima oara cand am intrat intr-un magazin IKEA a fost in “luna de miere”. La Roma! Ghici ce-am cumparat…?… O canapea extensibila! Adica primul nostru pat matrimonial. Am trimis prin curier pachetul si am avut mari emotii pana am instalat minunea in garsoniera, prima noastra casa. Nu mai e cazul sa spun ca transportul a costat mai mult ca obiectul :)) Cu husa, care nu era deloc mica (si pernele) am venit in brate, cu autocarul. Atunci IKEA nu era in Romania si pentru noi a fost… WOW. Era in 2004. Tin minte ca ne venea sa cumparam tot magazinul. Nu prea mai aveam bani, dar am mai luat un ceas, doua lampi mari de camera si-o perdea de dus, pe care am desfacut-o ani mai tarziu, dupa ce au aparut copiii. E bine mersi in baia noastra de acum, nu inteleg prin ce minune mai rezista. Casa noastra de acum e IKEA, toata. Aici mai apar si alte povesti frumoase. Dar investitia suprema a fost ea – Canapeaua de la Roma (asa i s-a spus si asa ii va ramane numele)! Este in continuare cu noi… pastreaza printre cele mai frumoase amintiri legate de casatoria noastra. Povestea “cum am venit de la Roma cu o canapea/pat IKEA” a facut senzatie mult timp. :)))

  5. Vlad says:

    Când eram mic (anii ’90) în România nu se găsea LEGO. Tata, care mai mergea prin Germania în delegație, îmi mai aducea câte un set mic, și aproape întotdeauna catalogul. Țin minte că mă uitam ore în șir la fiecare pagină (mai puțin alea cu piese mari pentru bebeluși și alea cu piese gen „Barbie”), închipuindu-mi cum se îmbină fiecare piesă și cum funcționează diferite mecanisme (mai ales cele din categoria „Tehnics”).
    Vreo 15 ani mai târziu se deschide IKEA București. Nu știam foarte multe despre IKEA în acel moment, doar câteva reclame amuzante descărcate de pe DC++ (aia cu interzicerea bărbilor și cea cu transportatul covorului îmi vin acum în minte). Dar apoi a venit CATALOGUL. Și mai apoi m-am plimbat prima oară prin magazin. Am fost realmente fascinat de sertarele de bucătărie care mergeau lin și la sfârșit se trăgeau singure până la capăt (în bucătăria părinților mei aveam doar sertare de lemn, fără glisiere). Am știut în acel moment că vreau ca bucătăria mea să fie IKEA.
    Apoi am început să mă uit pe internet – la momentul acela site-ul IKEA România era mai mult catalogul transpus online, dar am dat peste mina de aur numită „Assembly Instructions” de pe site-ul IKEA U.S. A fost minunat. Dintr-o dată puteam să văd fiecare piesă de mobilier cum se construiește, pas cu pas, piesă cu piesă. Era exact ca instrucțiunile de asamblare de la LEGO, dar pentru oameni mari.
    Ce pachete plate? Ce prețuri moderate? Pot din nou să mă „joc” asamblând mobilă, și știu deja că la viitoarea mea casă majoritatea mobilei va fi IKEA!

  6. Vlad says:

    P.S.: Dacă ar fi să câștig, eu am Android

  7. […] pe romaneste,  prin simplul fapt ca vei comenta acest articol, vei deveni la randul tau publisher fara sa apelezi la notiunile tehnice de background care stateau odinioara in spatele oricarei […]

  8. alina says:

    in 2009 eram in trecere prin Bucuresti si imi trebuia neaparat o oglinda.
    cautasem prin multe magazine de profil, atat in Bucuresti, cat si prin Constanta, dar nu gasisem nimic.
    intr-o zi de weekend, fara masina, am mers la plimbare prin IKEA si cand, surpriza, am gasit oglinda care mi se potrivea.
    am luat-o, dar de abia atunci mi-au inceput problemele: cu ce o duc?
    am incput sa dau telefoane, sa-mi rog prietenii sa ma ajute.
    am stat in fata la IKEA vreo 3 ore pana a venit cineva dupa mine, timp in care nu ma puteam misca cu oglinda dupa mine.
    android

  9. Syncron says:

    Pentru ca prima data cand am intrat in Ikea am zis ca e ceva total diferit in Romania. Imi place mult calitatea lor.

    Android.

  10. Val Vesa says:

    Ah da, am uitat: iPhone 🙂

  11. robert says:

    Sincer, de fiecare data cand am ajuns la Bucuresti, IKEA a devenit un fel de “a doua casa” si petrec cu placere cateva ore acolo, fie ca plec cu ceva sau nu, asta din cauza ca nu pot sa ma hotarasc ce vreau. Nu ar fi rea ideea de a crea o zona unde sa te poti relaxa, citind, navigand pe internet, rezolvandu-ti temele sau task-urile de zi cu zi, toate acestea in mediul IKEA. Pot sa spun ca IKEA a creat o dependenta, dar una placuta 🙂
    Eu momentan sunt pe Android.

  12. cosminv says:

    Fiecare vizita in IKEA este o cursa intre timp si bani. Ceva intotdeauna se termina inainte :D, pe principiul “buy all the things”.

  13. Tin minte ca nu aveam mobila cand m-am cazat pentru prima data in Bucuresti , si m-am dus la Ikea. Am fost placut impresionat de produsele si preturile lor. O groaza de chestii dragute cu design fin 🙂

  14. alunelu says:

    Experienta mea la IKEA: am intrat cu lista de cumparaturi, am luat tot de pe ea si inca o data pe atat. Noroc ca stau departe de Bucuresti, pentru ca da dependenta. Sau, daca ma gandesc mai bine, ghinion.
    A, si sa nu uit de chiftelutele cu gem.
    (Android)

  15. Ema says:

    Acasa la parintii mei, in Moldova, lumanarile parfumate, lenjeriile de pat, farfuriile, paharele si suporturile acelea imbulinate pentru farfurii sunt de la IKEA. Poate cele mai moderne lucruri din casa, pe langa nou achizitionata plasma… ca sa avem si noi ultima tehnologie din magazine. Maruntisurile astea imi amintesc ca, in primul an de facultate, ma descurcam din bursa de studii sa mananc la Mac-ul din Romana, sa ies in baruri, sa pun bani deoparte in primul meu depozit, dar si sa le cumpar alor mei cele mai cool accesorii pentru casa. Le-au apreciat atunci cum numai oamenii care stau departe de Bucuresti stiu. Propria mea casa plina de IKEA si e ceva normal. (Android sa fie)

  16. Loredana says:

    Relatia mea cu IKEA a inceput prin anii ’90, cand am decoperit magazinele in Germania si ma duceam ca in tara lui Mos Craciun. In 2001 mi-am adus un covoras de baie mov pe care mi l-am pus mandra in primul meu apartament in 2002. Si il am inca si acum, a ajuns bunic, dar arata extrem de bine. Nu mai povestesc ca am facut de atunci design-uri de apartamente cu tot felul de combinatii de la IKEA. Imi place ca IKEA foloseste adevaratul design si culoarea.

  17. Cand stai in chirie – e greu sa o numesti acasa.. Nu tu ai ales faianta, nu tu ai ales mobila in bucatarie etc.. Si ce sa faci? Sa fii mereu musafir? Clar nu! Aici vine IKEA in ajutor! Miciile detalii pe care le poti achizitiona pot face din chirie cea mai calduroasa casa – in care abia astepti sa ajungi!

    Asta am facut eu: o perna aici, o oglinda pe masa, mici obiecte in bucatarie, in baie.. cate o bucata de IKEA in fiecare spatiu! Toate in bagajul de cala acordat de TAROM la ultimul zbor business Cluj – Buc. Si toti se mirau dc merg pe 3 zile cu bagaj mare!
    Si e al doilea an in casa mea draga!

    //PS: Android.

  18. Ionescu Cristina says:

    Hm. experiente placute – fiecare vizita are partea ei placuta – ca aleg mici obiecte de mobilier – sau decoratiuni, din pacate prea multe sunt pe gustul meu si e greu de ales, dar e placut sa stii ca, lasa vin data viitoare si sigur am ce alege. Si cel mai placut moment e cand ajungi acasa (si deja ai uitat cat ai achitat la casa) si incepi sa te uiti la ce ai cumparat sa le aranjezi prin casa ….

    Android.

  19. […] pe romaneste,  prin simplul fapt ca vei comenta acest articol, vei deveni la randul tau publisher fara sa apelezi la notiunile tehnice de background care stateau odinioara in spatele oricarei […]