MANAFU*

Abonamente Evensys

Selfie.com, urmatorul nivel in social networking?

selfie.com

Orice studiu facut in ultimii doi ani ne spune ca imaginea se bucura de cea mai mare interactiune pe Facebook. O simpla fotografie poate “bate” la likes si shares texte bine mestesugite si clipuri video impresionante.

Facebook a devenit asadar un album de familie, un album al evenimentelor din viata noastra si chiar un album al lucrurilor marunte. Mai mult, a devenit un album cu noi, cu pozele noastre in diverse ipostaze. Si uite asa a aparut si fenomenul selfie – fotografiile autoportret facute de obicei cu camera din fata a telefonului mobil si postate pe Facebook, Tumblr, Instagram si pe alte platforme sociale. Aici vedeti mai multe exemple.

Curentul e atat de mare incat au aparut tutoriale despre “How to take a selfie” (1,2,3), iar acum trei zile o fotografie cu Rihanna nemachiata a devenit o mare “stire” pe Internet. Exista chiar si o aplicatie speciala pentru smartphones, dezvoltata de niste romani, pentru selfies. Iar in urma cu o luna, selfie a intrat in Dictionarul Oxford.

Acum se pregateste lansarea unei retele sociale pentru cei pasionati de autoportretele lor, Selfie.com. Nu exista multe informatii despre aceasta noua platforma. Ar putea fi un serviciu de microblogging creat in jurul selfie-urilor, care sa integreze filtre foto precum Instagram. Ar putea fi un jurnal online, un fel de platforma de blogging pentru cei care se iubesc atat de mult incat vor sa isi inregistreze fiecare moment din viata.

Fenomenul selfie e in plina dezvoltare. Chiar si Snapchat, aplicatia minune a acestui an, se bazeaza foarte mult pe selfies. Poate chiar Selfie.com se doreste a fi un competitor pentru Snapchat. Cine stie!?

4 comentarii

  1. […] Toată lumea știe că pozele au cel mai mare succes în Social Media. Ca urmare, s-a născut Selfie, o rețea de socializare pentru cei care își fac singuri poze. […]

  2. […] Selfie.com, următorul nivel în social networking? […]

  3. […] Acum ceva vreme, Manafu ne semnala apariția unei noi rețele de socializare: Selfie. Acum avem și un infografic despre cum să îți faci singur pozele. […]

  4. […] blogul lui Cristian Manafu am găsit următorul […]

Comentează