MANAFU*

Abonamente Evensys

Un mall din viitor

Am vizitat multe centre comerciale mari in toata lumea, din America pana in China. Am vazut mall-uri gigant sau centre comerciale intinse pe foarte multe etaje. Nu mi-am inchipuit insa niciodata cum se construieste un mall si ce “ascunde” o asemenea constructie de ochii vizitatorilor. Astazi am avut ocazia sa intru, inainte de lansarea oficiala, in cel mai nou centru comercial din Bucuresti.

Mall-ul Promenada se va deschide oficial pe 17 octombrie. In acest moment, constructorul munceste 24/7, cum spune americanul, pentru a fi gata cu lansarea la timp. Un counter plasat undeva pe cladire afiseaza zilele ramase. Unii nu mai au rabdare. De astazi, si eu sunt foarte curios sa vad cum va iesi in cele din urma. Am vazut planurile de constructie, am vazut aranjarea magazinelor, am vazut finisajele.

Am intrat in backhouse, zona “din spate”, unde au acces doar angajatii magazinelor si cei ai mall-ului. Am coborat in parcare, in cele 2 niveluri subterane (etajele -3 si -2). Am urcat pe terasa care sigur va va surprinde. Am aflat multe lucruri despre constructie si concept.

Dupa doua ore petrecute pe culoarele si prin cotloanele mall-ului, am iesit fascinat de tot ce am vazut si am auzit. Suna ca o frumoasa poveste si sunt foarte curios acum daca toate planurile dezvoltatorului vor fi infaptuite.

Ma gandesc sa organizez un alt tur inainte de lansare, pentru cine e pasionat de constructii, inovatii si – de ce nu? – de shopping. Trebuie doar sa conving managementul. Amatori?

 

13 comentarii

  1. Aleka Sarah says:

    Arata ca un posibil stargate battleship… de abia astept sa vad cum va arata plin de magazine si oameni! 😀

  2. Banateanu says:

    fireste, mi-ar placea sa fac un tur inainte de lansare. mie culoarele si holurile imi seamana a nava enterprise din star trek.ce ma face foarte curios este acoperisul pe care l-am vazut de sus din Sky Tower de la etajul 34. mi s-a parut mie ca ala este gazon. cinema o sa fie? locatia este foarte buna, multe cladiri de birouri si metroul. spor la convins top managementul

  3. Cristi, o sa facem un widget pe Blogvio pentru tine special, pentru ca pozele pe care le sherezi sa se deschida mare si frumos chiar aici in post. 🙂

    Back to the subject, cred ca Promenada o sa concureze cu Palas-ul din Iasi, ceea ce este un lucru bun!

  4. vali archip says:

    Eu aş fi amator să particip la un astfel de tur!

  5. E buna ideea cu Blogvio!

  6. Șerban says:

    Am văzut Sun Plaza și AFI în stadiul ăsta. Ar fi interesant să văd încă unul. 🙂

  7. Vlad says:

    Interesant, m-ai facut curios! Imi place ca incep din ce in ce mai multi sa inteleaga importanta luminii naturale pentru ambient.

  8. Te tin la curent.

  9. Foarte fain , arata nemaipomenit , o sa-l vizitez si eu 🙂

  10. biaggio says:

    Din cate se aude nu are zona de cinema

  11. Ar trebui să-ți instalezi Fancybox, sau orice alt plugin. Nu există ceva mai enervant decât să dai click pe fiecare poză și apoi back.

  12. Florin, si tu m-ai convins ca trebuie sa renunt la galeriile clasice de WordPress. O sa merg pe Blogvio.

  13. Ionut, e un concept diferit de ce stii, foarte studiat si adaptat target-ului si zonei in care este plasat. Se concentreaza mai mult pe experienta shopping-ului si pe niste lucruri pe care nu le gasesti in alte parti. Eu in urmatoarele 4 luni voi fi conectat la aceasta noua lansare si iti voi arata cat mai multe lucruri frumoase.

Comentează