MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum a intrat Avon Romania in comertul online

avon online

Avon are deja un palmares de invidiat pe Internet. Este una dintre primele companii care au deschis si intretinut un blog. Una dintre primele companii cu departament de online si social media in-house. Prima companie care si-a facut retea sociala. Iar astazi a facut inca un pas ambitios. A lansat oficial Avon Online,  o platforma de e-commerce oferita gratuit colaboratorilor sai.

Fiind unul dintre oamenii care au intrat in culisele lansarii, va pot spune ca demersul companiei este unul fara precedent pe piata locala. Ce a facut Avon mai exact? A creat un generator de magazine online pentru reprezentantii sai. Cu alte cuvinte, a deschis un nou canal de vanzare pentru cei care ii comercializeaza produsele. Fiecare reprezentat poate avea acum propriul shop pe Internet, creat dupa dorinta sa, cu produsele pe care le vinde cel mai bine.

Cum promovezi comertul online in fata oamenilor in offline
Am participat la una din lansarile platformei, unde am intalnit oameni intre 18 si 60 de ani. Am vazut foarte multe maini ridicate la intrebarile clasice: “Cine e pe Internet?”, “Cine are Internet pe mobil?” etc. Cu toate acestea, comertul online trebuia explicat pe indelete.

De aceea, Avon a pornit intai o caravana de training in 14 orase. Timp de 3 ore, in fiecare intalnire, reprezentantii companiei au invatat cum sa isi lanseze magazinul online si care sunt beneficiile promovarii pe Internet. In plus, au avut la dispozitie tablete pe care sa isi deschida magazinele chiar la evenimente.

A fost un maraton cu mii de km parcursi in tara, la care Evensys a fost co-organizator. Ne-am bucurat ca am putut pune in scena un nou gen de eveniment despre Internet. Iar echipa Avon (Raluca, Bogdan, Alina, Andi) a fost la inaltime.

Blogosfera sustine comertul online
In aproape toate orasele in care am ajuns cu caravana, am avut un invitat special din blogosfera. Am vrut sa aratam experiente locale si apreciez mult implicarea bloggerilor care au urcat pe scena si au promovat Internetul si social media.

Au fost alaturi de noi: Sabina Cornovac, Andreea Stan, Adrian Monoranu, Marius Sescu, Lucian Prejbeanu, Andreea Ursu, Tudor Popa, Flavius Bunoiu, Manuel Cheta, Radu Bazavan, Livia Iusan si Mihai Negrea. Le multumesc si pe aceasta cale.

Dupa calculele mele, au participat la lectiile de e-commerce peste 2.300 de persoane. Si ca sa vedeti ca tot efortul a meritat din plin, in jumatate de zi de la deschiderea platformei au fost activate 600 de magazine. Pana la finalul acestui an, Avon preconizeaza ca vor fi 5.000 de magazine active.

3 comentarii

  1. […] Avon are deja un palmares de invidiat pe Internet. Este una dintre primele companii care au deschis si intretinut un blog. Una dintre primele companii cu  […]

  2. Livia says:

    Mulţumesc şi eu. A fost o experienţă extraordinară! 🙂

  3. […] 1. Sunt foarte mândră de Avon, una din puținele companii cu departament de online și social media în-house care recent a lansat Avon Online, o platformă de e-commerce oferită gratuit colaboratorilor săi. Mai multe aici.  […]

Comentează