MANAFU*

Abonamente Evensys

Relansarea Nokia

nokia-abu-dabi

Orice utilizator Nokia are cel putin o amintire frumoasa cu un model din trecut. Intreaba pe cineva daca isi aminteste de modelul 5110, de 6210 ori de mult-apreciatul 6310 si vei primi o portie de povesti ce par a fi extrase din timpuri antice. Pentru un anume segment de utilizatori, Nokia este inca prima alegere. Pentru ceilalti, brand-ul face mari eforturi pentru a recupera din cota de piata pierduta in ultimii ani pe terenul smartphones.

Am avut timp de doua saptamani un Lumia 925. Cand ma pregateam sa scriu despre el, Nokia anunta pe piata locala lansarea Lumia 1020, cea mai mare senzatie a inceputului de toamna. Vorbesc de telefonul cu cea mai buna camera foto de pe piata. L-am vazut de curand la un eveniment Microsoft la cativa bloggeri tech, in urma cu o saptamana. Toti ii laudau capabilitatile. Nu l-am mai cerut celor de la Nokia Romania, caci zilele trecute brandul a anuntat o serie de 6 terminale, intre care si prima tableta cu Windows si doua dispozitive cu ecran de 6 inch (phablets).

Acest “asalt” recent asupra pietei este un prim semn ca Nokia is back in the game. Un alt semn vine din zona aplicatiilor, unde incearca sa isi actualizeze oferta pentru a fi la zi cu marile titluri (WhatsApp, Vine, Instagram, Flipboard etc). Iar probabil cel mai relevant semn in discutie este cel dat de vanzarile in crestere ale seriei Lumia.

Intrebarea cu care raman dupa aceasta avalansa de modele este: Cine este utilizatorul de Nokia (pe smartphones): fanul Windows, fanul adevarat Nokia, hater-ul iOS si Android, pasionatul de fotografie?

In jurul meu vad multi utilizatori obisnuiti, oameni care ar fi putut alege orice alt telefon, ceea ce este un alt semn bun. Nokia mai are un cuvant de spus.

10 comentarii

  1. Persinaru says:

    E simplu, telefoanele Nokia sunt frumoase. In afara de geeks, restul oamenilor cumpara telefoane si orice alte produse daca le plac. Toate telefoanele cu Android sunt urate, IPhone e scump, e Nokia e ieftinut si dragut. 🙂 Atentie, asta e common people reasoning.

  2. Mie mi-a placut mult Lumia 800. Mi s-a parut cel mai frumos telefon al momentului… Nokia a reusit in istoria sa sa livreze niste modele neasteptate. Intrebarea e: Va reveni Nokia la un portofoliu mare sau va ramane doar cu Lumia si Asha? Eu vreau sa vad un high-end, un design deosebit si cele mai bune specificatii.

  3. Marius Sescu says:

    Folosesc Lumia 925 ca telefon principal. Din ce am remarcat eu, pentru cine își ia acum primul smartphone un model Nokia sau alt model cu Windows Phone (deși nu sunt prea multe interesante, exceptand HTC 8X/8S) sunt o alegere oarecum logică, deoarce curba de invatare e foarte mica, pot explica Windows Phone in 5 minute unui utilizator de telefon normal, pt Android dureaza mult mai mult. Plus că chiar și la noi telefoanele cu WP sunt vandute destul de ieftin de operatori.

  4. Tudor says:

    Pacat ca cei de la Nokia Romania nu se ridicala nivelul brand-ului pe care il reprezinta. A se vedea Nokia Lumia Design Competition Romania 2013

  5. Ti-as da Like la comentariu, Marius, dar nu pot! 🙂

  6. robert says:

    Observ din ce in ce mai des discutii in jurul meu despre Nokia Lumia, iar daca tot vreau sa schimb din nou smartphone-ul meu, mi-as lua si eu Lumia, insa nu am vazut si nici testat sa imi dau seama de performantele unui Lumia, poate cei de la Nokia ar putea introduce optiunea de a testa Nokia Lumia pentru 2-3 zile, ar fi ceva .

  7. Ștefan says:

    Cred ca utilizatorul Nokia este cel care a rămas fan brand-ului. Astazi un om de afaceri mă întreba într-un magazin gsm ce telefon sa își achizitioneze fiindcă el are un Nokia N8 și dorește un al doilea telefon care să facă poze bune și să suporte exchange-ul. Nedumerirea acestuia era între iOS si Android deși își dorea în continuare un Nokia fiindcă nu îl interesau aplicațiile mobile.

  8. Eu sunt fan Nokia de când mă știu. Designul terminalelor Lumia este de neegalat. Nu sunt fan Windows, dar îl folosesc în dual boot cu Ubuntu. Cu toate astea, îmi place foarte mult Windows Phone 8 și mi-am cumpărat un Lumia 720.

    Windows Phone + Lumia = persoane care știu ce vor cu adevărat. Android e pentru cei care vor să-și împopoțoneze telefonul cu toate widget-urile. Am făcut și eu o alegere proastă cu o tabletă, dar asta e. iOS este pentru persoanele care doresc simplitate și același lucru neschimbat în timp.

    Asta-i părerea mea.

  9. Sunt de acord cu tine, Alex!

  10. robert says:

    Revin…. Dupa ce am citit mai multe pareri despre Lumia, azi am fost la Vodafone si am testat un 520, am ramas un pic fara cuvinte de cat de bine se misca, imi venea sa il dau pe al meu android de pamant. Clar urmatorul meu telefon va fi Lumia !

Comentează