MANAFU*

Abonamente Evensys

UTOK, un nou brand romanesc de smartphones si tablete

utok

Stie cineva o marca de smartphone din Ungaria? Sau una din Bulgaria? Sau din Cehia? Intreb pentru ca vad ca la noi apar noi branduri in domeniu. Dupa E-Boda, Evolio si Allview, acum Utok se pregateste sa “atace” piata. Si din ce vad, anunta un portofoliu consistent de tablete (7 modele) si smartphones (6 modele). In plus, promite o garantie de 5 ani pentru produsele sale. In spatele brandului este SKIN, distribuitorul Nikon si Toshiba. Mai multe detalii gasiti pe Utok.com.

GAMA DE TABLETE

 

GAMA DE SMARTPHONES

30 comentarii

  1. Aproape in fiecare tara exista branduri ale distribuitorilor mari, dar aproape de fiecare data acestea raman doar in interiorul tarii respective deoarece nu au o politica de dezvoltare in afara tarii pentru acel brand. Majoritatea brandurilor de genul asta au un portofoliu de produse ieftine, iar costurile de logistica internationala (inclusiv garantii) sunt destul de ridicate si nu pot fi sustinute din profitul generat de produsul ieftin.
    Discutia e prea ampla pentru a putea fi expusa intr-un comentariu 🙂

  2. Cele 3 branduri enumerate de tine sunt doar cele mai cunoscute de la noi, nu sunt singurele. Cel putin pe tablete sunt pe putin 10 🙂

  3. Bogdan says:

    Din specificatiile UTOK 500 Q suna bine camera de 13MP si ecran IPS Full HD, dar 1GB de RAM si 4GB memorie interna ar putea sa fie cam putin.

  4. Daniel, eu chiar vreau sa vad un telefon din Cehia sau din alta tara.

    Referitor la branduri, stii tu vorba aia “e o diferenta mare intre a avea un brand si a avea unu nume de produs”.

    Bogdan, vad si eu ca la UTOK 500 Q se uita lumea si mi se pare interesant un aspect, pe care as vrea sa il dezbat cu voi (Daniel & Bogdan).

    Credeti ca omul obisnuit (nu cel cunoscator) va aprecia ca un UTOK 500 Q are specificatii mai tari decat un brand cunoscut cu specificatii medii? Cu alte cuvinte, credeti ca asemenea branduri se vor vinde si pentru specificatii (cum e 500Q) sau doar pentru pret (cum sunt cele entry)?

  5. Bogdan says:

    Pe langa pret, pentru omul obisnuit vor conta si specificatiile partial mai bune decat ale unui brand mare. Termeni precum Quad-Core, Full HD sau 13MP sunt cunoscuti de majoritatea cumparatorilor si atrag atentia.
    Pentru cunoscatori, Quad-Core 1,5 GHz si PowerVR SGX544MP2 ar indica un chipset Cortex A7 MediaTek MT6589T.

  6. Din pacate pentru marea majoritate a cumparatorilor specificatiile conteaza.
    Totusi modelul respeciv mi se pare mult prea scump pentru a prezenta interes pentru publicul tinta.
    Sunt convins ca un client cu acel buget va alege fara prea mari batai de cap un Galaxy S3 chiar daca sunt unele diferente tehnice intre ele in defavoarea lui S3 si acesta are deja un an si jumatate de cand e pe piata.
    Totusi pretul poate fi mentinut la un nivel mai ridicat decat al competitorilor directi doar daca are un suport mult mai bun

    Evident ca mi-a venit “peste mana” sa scriu “brand” 🙂 Eu am fost Product Manager la un distribuitor IT si am facut si eu pentru ei 2 “branduri”, pe vremea aia de navigatoare GPS. Asiaticii au ajuns sa puna totul pe tava si sa faciliteze orice astfel de “creare de brand” 🙂

    O sa caut ceva branduri din alte tari UE si revin.

  7. Faptul ca se importa componentele si doar se asambleaza in Ro nu inseamna ca brandul e romanesc 100 % .

  8. Titi, cine ti-a zis ca se importa pe componente? Ele asa vin direct din China.

  9. cezar says:

    Sunt convins ca un client cu acel buget va alege fara prea mari batai de cap un Galaxy S3 chiar daca sunt unele diferente tehnice intre ele in defavoarea lui S3 si acesta are deja un an si jumatate de cand e pe piata.

    Utok are ecran mai mare, are ultimul android,e full hd (chiar daca diferenta fata de 720p nu e semnificativa) si, mai ales, e dual sim.
    Cata vreme mai exista si platitori de net mobil in RO (adica nu avem chiar toti net gratis pe chestii de serviciu sau “PR”) cartela rds si sim-ul necesar ei ramane un carlig de marketing imbatabil.

  10. Le-am văzut la lansare. Ce mi se pare foarte tare este telefonul double-sim cu oferta Orange.

  11. etre says:

    I-am gasit eu din intamplate in Baneasa si nu am fost foarte incantat dupa ce m-am jucat cu o tableta quad core de 7″. Comparativ cu Asus MemoPad HD7 care il detin, bazat pe un Mediatek quad core A7 sunt foarte slabe. In fapt, cred ca ceva in neregula cu ele, nu par a fi nici macar la nivelul unui Rockchip dual core A9.

  12. Gaelex says:

    Dupa cum arata, sunt facute in acelasi loc unde le face si Chuwi. Doar ca originalele chinezesti costa substantial mai putin.

  13. cezar says:

    Diferenta vine din tva si garantie (care in cazul utok e de 5ani).

  14. constantin says:

    Nu am inteles niciodata de ce aceste branduri romanesti ataca piata smartphonurilor numai cu platforme mediatek. Vad ca acest utok 500 foloseste un snapdragon dar si asta pe cortex a5 imbatrinit. In locul mediatekurilor a-si fi preferat niste snapdrogon dual core cu frecvente mai ridicacate din seria 400 si macar 1,5 g de ram. Dupa aparitia mtk 6589 au aparut telefoanele dual sim ca ciupercile dupa ploaie. Nu vreau sa fiu inteles gresit dar parca m-am saturat sa producem lucruri ieftine doar ca suntem saraci. Sunt sigur ca macar unul din producatorii romani va ataca mai puternic segmentul 1500-2000, lei si sa nu mai aud de s-uri mini si one-uri

  15. Daniel says:

    Este excellent….l-am achizitionat…se misca impecabil si are mici trucuri.Zbarnaie…pe romaneste.Bravo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  16. Ioana says:

    Va fi amuzant ce va voi spune, dar imi asum toate glumele care se vor face ulterior pe seama mea. Sunt fan IPhone inrait si am vazut intamplator, intr-un mall din Baneasa, telefonul UTOQ 500Q.. de fapt am vazut in descriere camera de 13 mp, ecranul de 5 inch, apoi pretul de 999 ron si m-am gandit eu ce economie imensa as face daca mi-as cumpara acest telefon in locul IPhone 5S pe care il aveam in plan. Pana la urma era tot ce imi trebuia: poze frumoase (am un bebe mic si incerc sa imortalizez cat pot de multe momente), acces la internet, ecran mare… Ei bine, acest ecran mare S-A SPART (touch-ul mai exact) la nici o saptamana cand m-am aplecat sa scot tel de la incarcat si mi-a alunecat din mana (de la o jumate de metru) pe parchet.. Costul reparatiei: 650 RON.. sau mai bine sa zic al prostiei mele.. Si am aflat ulterior ca sunt destul astfel de cazuri. Acum telefonul costa 850 RON (la nici doua luni de cand l-am luat eu)… Deci voi reveni la IPhone, pe care imi amintesc si ca l-am aruncat odata din mana, pe asfalt, pt ca uitasem sa trag frana si o lua masina la vale :)… a fost o decizie grea: masina sau telefonul? 🙂 Si totusi n-a patit nimic dispalyul, s-a zgariat putin carcasa, atat.. Va multumesc pentru rabdare si si va rog luati decizii intelepte. Cu zice vorba: suntem prea saraci sa cumparam lucruri ieftine 🙂

  17. iulian says:

    Pt Daniel: Wiko este un “brand” frantuzesc, dual, destul de reusit, varful de gama cam scump pentru ce poate. Restul sunt echilibrate in raportul calitate-pret, dar din pacate sim-ul Digi (2100) functioneaza doar pe varful de gama. Am studiat unul chiar de Paste, are un amic al meu mutat in Franta.

  18. cosmin says:

    Mi-am luat un utok 350 acum 2 zile la 200 lei nou . se misca bine , recunosc , dar nu stiu pentru cat timp…. Am un ipad mini 1 cu procesor de 1 ghz dual , 512 mb ram , se misca mult mai bine decat acest utok de 1ghz. Oricat ati forta si ati sustine samsung etc… orice telefon pe android … Tot nu vor fi la nivelul apple in vecii vecilor , nici ca design , nici ca performanta fiindca acesti producatori nu vor reusi niciodata sa creeze propriul lor sistem de operare !!!!!

  19. Iulian says:

    Bai Cosmine, tu ti-ai luat cel mai penibil si cel mai ieftin android si vrei sa-l compari cu un produs care costa de ~15 ori mai scump?
    Trebuia sa-ti cumperi un android care costa la fel de mult ca si un iphone si atunci aveai o alta comparatie.

  20. cezar says:

    Cosmin e un fenomen de om corect informat :). Pentru el, un OS proprietar este implicit superior unuia open source. Cine stie, poate ca are dreptate !

    La ciudateniile iOS mobile ma mir de cota de piata pe care o are iPhone. Am utilizat in paralel android kit kat/ jelly bean in diferite arome si iOS 7 – multe avantaje de functionalitate si ergonomie (tastele capacitive doar 1 ex).

  21. cezar says:

    … intre altele, utok 350, sau allviewul identic sunt telefoane fara pretentii, doar acceptabile.
    Pretentiile incep de la Moto G in sus, sa zicem, desi la 500 lei Moto E isi face treaba impecabil.

  22. Cosmin says:

    Ziceti voi ce vreti , si daca pun cap la cap un ipad mini 1 si un galaxy tab primul model , ipad mini ii da clasa indiferent ca galaxy are procesor mai puternic . Android agata urat de tot , si nu merge ca la inceput cand il cumperi, pe langa asta fierbe cand il tii la incarcat sau intri de pe net-ul cartelei . Nu zic asta fiindca am ipad , dar am avut un “asa zis grozav si nemaipomenit” samsung s4 … Cand am pus kit kat pe el deja nu mai reactiona ecranul , trebuia sa il restartez non stop si mizerii de astea … L-am vandut dupa 1 luna numai sa ma scap de scarbosul de android

  23. Cosmin says:

    Din cate stiu toate smartphone-urile inafara de iphone si blackberry sunt “open source” ….. Si blackberry aluneca foarte bine fata de un samsung mai exact z10.

  24. costin says:

    salut am o tableta utok 700d si imi da eroare (Din pacate, UI sistem s-a oprit)ma poate ajuta si pe mine cineva sa imi zica ce sa i fac Multumesc

  25. stănescu eduard says:

    este un mobil de tot râsul,detin unul de 7 luni și îl consider unul dintre cele mai slabe ,semnal,cameră foto,deschidere de aplicatii,Varză,mult mai bun este huaweiul chinezesc,l am folosit 5 ani si merge si acum bine,îmi pare rău că am ales acest tip de smartphon !!!

  26. McGigi says:

    M-a distrat introducerea: telefoane din Cehia, Ungaria sau Bulgaria. Care-i relevanta? Utok si Allview sunt atat de proaste – comparativ cu produsele medii chinezesti, ca n-o sa le comparam acum cu “greii” japonezi, coreeni sau americani – incat sunt asimilabile Daciei din perioada pre-1989. La ora asta nu doar pretul trebuie sa conteze, ci si calitatea. Pentru ca, daca n-ati observat, la nivel economic nu mai exista tari. A te lauda cu un produs prost, pentru lumea a treia a consumatorilor, e la fel de laudabil ca si faptul ca Loganul are cel mai mare portbagaj din clasa sa: nu toti posesorii de autoturisme cara saci cu cartofi.

  27. Reo says:

    @Ioana: Stai linistita ca Iphone 6 nu e mai solid! Probabil ai avut un 4S sau 5C de zici c-a scapat doar c-o zgariatura! In ziua de azi peste 90% din telefoane sunt construite cu maxim de economie de materie prima asa ca mentalitatea ta e complet gresita: solutia este sa cumperi tot un UTOK la 850ron la care sa adaugi o husa Jekod sau alta similara antishoc + o folie buna si ai rezolvat problema! Iphone e un telefon supraevaluat…trebuie sa fii suficient de prost sau de ignorant pt a arunca 4000ron in vant pe asa ceva!

  28. fedorca sorin says:

    am cumparat de curind un utok 351d,cum procedez cu garantia extinsa.vreau sa-l dau cadou,garantia se prelungeste doar in momentul cind introduc un sim in telefon sau pot direct aici pe site?

  29. marius says:

    Salut . am luat si eu un tel utok 500qhd de la cine cu garantie cu tot si dupa cate a zile nu mai functiona touch ul . se aprinde tot merg doar butoanele de volum in rest nimic .nu lam scapat pe jos nu a vrut sa mai mearga iam dat resetare tot asa functioneaza

  30. Valy says:

    Am achizitionat un 500q hd de luxe edition si sunt foarte multumit.fiecare are propria parere…nici nu stiam ca e brand romanesc dar sunt multumit.

Comentează