MANAFU*

Abonamente Evensys

Care este reteaua sociala a anului 2013?

top-social-network

Daca ar fi sa trag o concluzie scurta, la final de an, in social media, as spune ca 2013 a marcat momentul ascensiunii platformelor mobile. Vorbesc aici de Instagram, Foursquare, Vine, WhatsApp si chiar Facebook. Mai sunt, fireste, multe alte aplicatii de socializare create pentru smartphones, unele fiind deja foarte populare in alte parti. Snapchat si WeChat, de exemplu.

Am pornit anul trecut un sondaj printre cititorii acestui blog si pasionatii de social media. Am dorit atunci sa determinam impreuna care ar fi reteaua sociala care, dincolo de cifre (numar de utilizatori, trafic, volum de continut etc) , poate fi numita “Reteaua Anului 2013”. Nu in Romania, ci in general. Caut acea retea care a avut un impact mare, a cunoscut o crestere importanta, a fost un fenomen media si s-a bucurat de aprecierea utilizatorilor.

Va invit sa acordati un minut acestui sondaj. In cazul in care formularul nu se incarca, il gasiti aici!

9 comentarii

  1. monturi crap says:

    Deși se investește masiv în promovarea G+, google aproape recunoscându-și înfrângerea în fata fb-ului, se pare ca anul acesta WhatsApp a avut o accesiune incredibila. De asemenea, Instagram (de fapt tot parte fb), cea mai populara rețea socială de photo sharing din lume, a fost și este incă pe cai mari.

  2. rivi says:

    instagram cred ca a avut cea mai mare crestere dintre ele. multi prieteni pe instagram. acum un an era inexistenta

  3. robert says:

    Si mie mi-a ramas gandul la Instagram, mai ales ca putini stiu ca datele grafice sunt procesate de creierul uman de 60000 de ori mai repede decat un text !

  4. unu says:

    whatsapp e o porcărie. Consumă baterie aiurea și plus la asta nu văd rostul să instalezi o aplicație când ai messenger de la Facebook sau Hangout de la Google.
    Aceeași poveste și cu twitter – total inutil – toată lumea vorbește cu toată lumea, foarte greu să urmărești o discuție.
    Ca să nu mai zic de Instagram – poze cu pisici ori mic dejun 🙂

  5. Șerban says:

    Foursquare e sus de ceva timp. Că nu au unii ochi să vadă… E doar problema lor. Acum sper doar să nu se mute pișcotăreala și campaniile acolo, pentru că o să am ceva de curățat…

  6. […] Cristian Manafu vrea să ştie punctul tău de vedere: care este reţeaua socială a anului 2013? […]

  7. Petre says:

    Instagram a crescut bine in 2013 si cred ca va creste si mai mult in 2014.

  8. Noi ne-am bazat pe Instagram in 2013 si asta ne-a adus o nominalizare la Webstock 2013. Pentru noi Instagram a fost reteaua sociala a anului 2013.
    Ne bazam pe Instagram si in 2014.

  9. Vlad F. says:

    Nominalizez #Instagram ca fiind reteaua sociala a anului 2013. Modest dezvoltata inca, preponderent mobila si foare mare consumatoare de date mobile/wi-fi, are, chiar si in aceste conditii, o crestere exponentiala.

    Puterea exemplului unei banale fotografii pe care am urmarit-o primind undeva la 300.000 de aprecieri in mai putin de o ora, poate sustine afirmatiile de mai sus.

Comentează