MANAFU*

Abonamente Evensys

In culisele CoraDrive.ro

cd

Cora Romania a lansat oficial CoraDrive.ro, serviciul de cumparaturi online cu ridicarea produselor din magazin. Practic, de ieri, site-ul CoraDrive poate fi accesat la liber, dupa o perioada de beta-testing, iar toti cei interesati de cumparaturi rapide pot trece pe la Cora Lujerului pentru a prelua produsele comandate in maximum 5 minute.

Platforma CoraDrive.ro are la baza experienta lantului de hypermarket-uri din Franta, tara care avea la inceput de septembrie peste 2.400 de servicii drive. Si ca sa ne facem o idee despre ritmul de dezvoltare a fenomenului, piata franceza a “acumulat” peste 900 de unitati de acest gen intr-un singur an.

Cum piata locala de comert online da semne bune de crestere si la noi, Cora a decis sa lanseze acest proiect pilot in zona Lujerului. Magazinul de acolo are o pozitie foarte buna, fiind situat intr-un nod de trafic important pentru trei cartiere vecine. Daca acest pilot va avea succes, proiectul va fi cu siguranta continuat si in alte magazine Cora.

In prezent, serviciul online include peste 10.000 de produse dintre care 2.000 sunt produse proaspete. Acestea pot fi ridicate in minimum 2 ore si in maximum 7 zile de la plasarea comenzii.

Clientul primeste o confirmare initiala a comenzii pe e-mail si un reminder prin SMS in ziua preluarii cumparaturilor, cu o ora inainte de ora stabilita. Daca acesta doreste sa renunte la un produs, o poate face usor cand ajunge la CoraDrive.ro. Plata se face exclusiv online, iar banii sunt extrasi din cont dupa ce clientul a plecat de la magazin. Preturile sunt identice cu cele din Cora Lujerului.

Sunt multe detalii interesante despre CoraDrive.ro. Am oferit deja foarte multe informatii aici, aici si aici.

CUM FUNCTIONEAZA CORADRIVE.RO
In urma cu doua saptamani, am avut ocazia sa vizitez platforma CoraDrive.ro. Am testat website-ul inainte de lansare si am intrat in culisele zonei CoraDrive.ro din Cora Lujerului. Iata cum se desfasoara procesul de colectare a produselor si cum arata o vizita la magazin.

Dupa ce ati facut comanda si plata online, trebuie sa mergeti in spatiul dedicat CoraDrive.ro. Nu intrati in parcarea clasica de la Cora Lujerului. Urmati semnele care va duc spre zona speciala. Veti ajunge mai intai la bornele de check-in, primul loc de contact cu Cora-Drive.

borne

 

La borne veti putea scana codul de pe confirmarea comenzii (primita anterior pe e-mail) sau introduce codul unic alocat comenzii.

1coduri

 

Apoi primiti un talon pentru locul de parcare, unde va vor intampina angajatii cu comanda.

tichet

 

Pana ajungeti sa ridicati comanda, angajatii Cora vor pregati comanda intr-o zona speciala in depozit. Pentru produsele proaspete exista o camera frigorifica.

1 aranjare

 

Produsele sunt preluate direct de la raft, in ziua comenzii. Pentru a eficientiza procesul, angajatii Cora folosesc un dispozitiv de localizare a produselor in magazin, in functie de comanda primita.

dispozitiv

 

Dupa ce ati parcat in spatiul dedicat din  CoraDrive.ro, comanda va fi adusa la masina.

livrare

CUM ARATA VIITORUL CORADRIVE.RO?
Ceea ce vedem acum este clar doar inceputul. Planurile Cora sunt destul de ambitioase, insa sunt strans corelate cu nevoile pietei. De aceea, ma astept la lansarea unei aplicatii mobile, la adaugarea unor noi magazine in acest sistem click & collect si, nu in ultimul rand, la extinderea catre home delivery. In plus, urmand trend-ul de afara, alaturi de Cora Drive pentru masini (cel de acum), s-ar putea sa vedem curand ideea aplicata si pentru pietoni (ridicarea cumparaturilor de la magazin de catre cei care nu vin cu masina).

Am avut ocazia sa intru in culisele platformei CoraDrive.ro de la centrul de comanda (directorul magazinului) pana la implementarea efectiva (zona de depozitare). Am cautat sa ofer cat mai multe informatii despre acest nou serviciu, care ne aduce mai aproape de pietele mature din Europa.

4 comentarii

  1. Șerban says:

    Nu am stat să fac un studiu aprofundat, dar… prețurile online sunt mai mici ca cele de la raft? Mi s-ar părea normal să fie, pentru că implică mai puține resurse din partea Cora.

  2. Serban, serviciul iti economiseste timp. Preturile sunt aceleasi ca in magazin, cineva face cumparaturile pentru tine si ti le pregateste. Tu doar trebuie sa le ridici. Eu cred ca e un avantaj major pentru un segment mare de oameni, intre care ma aflu si eu!

  3. Sofokle says:

    Astept CoraDelivery.ro , buna ideea dar cred ca va functiona mai mult pentru persoane juridice.

  4. Ioana Andrei says:

    Aproximativ, cate locuri de parcare sunt?

Comentează