MANAFU*

Abonamente Evensys

Agerpres aduce stirile zilei (si) pe telefoanele mobile

agerpres

In toata nebunia titlurilor de genul “Vezi aici, click aici”, in toata tendinta tabloidizarii care a cuprins chiar si publicatii serioase, in toata cresterea continutului de tip BuzzFeed, Upworthy & Co., in toata transformarea Facebook intr-o sursa a stirilor zilnice, ramane in continuare foarte importanta informatia curata, impachetata dupa regulile jurnalistice serioase, documentata si atent selectata.

In acest val de schimbari din lumea informatiei, AGERPRES, agentia de presa nationala, a lansat ieri aplicatia de smartphones destinata atat utilizatorului individual (consumatorul de stiri online), cat si abonatilor (clientilor clasici ai fluxurilor de stiri). Practic, Agerpres a urmat tendinta data de marile agentii de presa internationale Reuters, AFP, AP etc. Si promite ca va tine fluxul cat mai curat.

Aplicatia AGERPRES este disponibila gratuit pentru utilizatorii platformelor Android si iOS, atat pentru telefoane, cat si pentru tablete. Ofera acces gratuit in timp real la cele mai recente informatii din fluxul de stiri, acoperind in jur de 50% dintre toate materialele produse de agentie.

Are alerte tip Breaking News, promitand sa nu abuzeze de aceasta titulatura si sa “serveasca” doar stiri importante. Fluxul de stiri este influentat de un algoritm gandit de agentie si pentru site, ce sorteaza informatiile in functie de relevanta.

Include optiunile de sharing “obligatorii” pe Twitter, Facebook si E-mail. Totodata permite distribuirea informatiei prin SMS. Inca nu am testat aceasta optiune, dar o gasesc foarte utila in anumite cazuri.

Lansarea aplicatiei de mobil vine in contextul sarbatoririi a 125 de ani de la infiintarea AGERPRES si dupa un proces de rebranding ce a avut loc in 2013.

Ca tot ziceam la inceput de lucrurile care redefinesc jurnalismul astazi. Se pare ca succesul Upworthy a avut o viata scurta (influentat de Facebook, se pare), iar fluxul de pe Facebook devine din ce in ce mai lipsit de relevanta.

***

Blogul Manafu.ro este implicat in promovarea aplicatiei AGERPRES. 

2 comentarii

  1. eBogdan says:

    Eu mi-am instalat aplicatia, este buna pt momentele cand astepti timpul sa treaca. Multu! 😉

  2. Este o aplicatie O.K, din ceea ce vad eu!

Comentează