MANAFU*

Abonamente Evensys

Concurs: Caut un roman fara Internet pe mobil (P)

dreamstime_s_24025592

O estimare recenta spune ca Romania va avea anul acesta 8 milioane de smartphones active. Daca ne uitam putin in urma, vedem ca segmentul acestor mini-computere a evoluat foarte rapid. De altfel, se vede si cu ochiul liber. Intalnim oameni de toate varstele care “butoneaza” de zor pe micile ecrane. Daca vreti si o dovada vie, priviti poza facuta in aceasta seara de Cristi la metrou.

Vodafone Romania a venit astazi cu o provocare in blogosfera, intre oamenii cei mai conectati la tehnologie: sa gaseasca un om care nu a beneficiat – din orice motiv – de Internetul mobil si sa il convinga sa il foloseasca. Daca “rasfoiti blogosfera”, zilele acestea, veti vedea multe marturii interesante.

Eu am preluat aceeasi provocare de la Vodafone, dar cu o alta abordare. Alaturi de Cabral, Cetin, Vali si Cristi, am pornit intr-o cautare pe blogurile noastre. Vrem sa gasim printre cititorii nostri sau printre cunostintele lor oameni care nu au accesat pana acum Internetul mobil. Pe telefon, mai precis. Stiu, se poate trai si “fara”, dar de ce sa nu ne bucuram in numar mai mare de minunatiile tehnologiei?

Concurs: Sa gasim impreuna un om fara Internet mobil
Lansez asadar pe blog un concurs. Daca cunoasteti o persoana care nu are Internet pe mobil, eu ii voi oferi un smartphone si acces liber la Internet mobil nelimitat timp de o luna. E cea mai buna cale de a demonstra ceea ce “predicam”.

Trebuie doar sa imi povestiti in comentarii, in cateva randuri, despre aceasta persoana. Cu ce se ocupa, de ce nu a folosit Internetul mobil, ce l-ar motiva sa il foloseasca sau cum accesul la informatie in miscare l-ar ajuta. Evident, e frumos sa citim povesti frumoase. Peste o saptamana voi alege o poveste si o voi premia. Cu un Vodafone Smart 4 Mini. Si Internet, mult Internet.

Impreuna aducem toata Romania pe Internet
Vodafone a lansat astazi una dintre cele mai mari campanii din ultima vreme. Scopul? Promovarea Internetului mobil. In primul rand, este vorba despre beneficii extinse pentru serviciile de Internet mobil, pentru clientii care isi reinnoiesc abonamentul sau isi fac unul nou. Nu numai ca dubleaza traficul de date mobile, dar ofera si un bonus constand in Internet nelimitat, pentru o perioada de pana la 4 luni, in functie de valoarea abonamentului.

Toate detaliile despre campanie sunt disponibile aici si in pagina de abonamente de pe site-ul Vodafone.

UPDATE: Am citit toate povestile si mi-ar fi placut sa ofer mai multe telefoane (poate chiar in alte concursuri), insa am ales in final povestea Marianei.

Sursa foto: © Pressureua | Dreamstime.com

30 comentarii

  1. cartus says:

    Dintre cei pe care ii stiu, doar fata mea, mama si soacra nu au net pe mobil. Soacra nu are de ce, ca nu stie nici sa umble la calculator, mama stie sa umble la calculator, dar nu are motiv sa isi puna net pe telefon, iar fata mea s-ar juca tot timpul pe net, dar mi-e teama sa ii pun, ca il termina repede si face aditionale. I-as pune fetei net, doar in combinatie cu o aplicatie de localizare, ca sa stau linistit, ca stiu pe unde umbla. Partea proasta la aplicatiile astea e ca termina repede bateria.
    Am castigat?

  2. Macavei Raul says:

    Pai sa incep cu inceputu,aceasta persoana fara internet pe telefon sta acum si scrie acest comentraiu de pe PC deoarece are un Nokia c1.In concluzie chiar daca as avea internet pe telefon nu as avea ce face cu el pentru ca telefonu nu cred ca merge nici pe google.

  3. Adi says:

    Tata nu are. L-am invatat iarna aceasta sa foloseasca laptopul pentru a naviga pe Mercador si Youtube deoarece ii plac foarte mult caii si obisnuieste sa se uite cand vin la tara. Recent mi-am luat si o tableta accesibila si l-am invatat sa foloseasca si touchscreen-ul. Acum ca mi-am pus Wi Fi cu siguranta i-ar placea sa stea in curte pe Youtube de pe telefon.

  4. Pe prietenul meu cel mai bun îl cheama Cristi, dar toată lumea îl ştie de Charlie; nu ştiu de ce, sună mai haios aşa. Aşa e el, de fapt, haios. Mă gândisem iniţial să scriu despre Charlie o poveste demna de Dansez Pentru Tine, dar apoi mi-am dat seama că nu e aşa.

    Locuieşte în Fundeni, o localitate din Călăraşi, are o gospodărie drăguţă, cu animale, o curte numai bună pentru un grătar şi o familie mai mult decât primitoare. Charlie nu e genul ăla de tip posesor al ultimelor tehnologii, aşa a crescut, aşa s-a obişnuit, şi e mândru de asta. El e ocupat zi şi noapte cu munca fizică, agricultura, creşterea animalelor, chestii d-astea cu care eu, “băiatul de la oraş”, nu am nimic în comun. Nu l-am văzut vreodată să dea check-in pe undeva, să încarce o poză de pe mobil pe Facebook, să joace mai ştiu eu ce aplicaţii pentru smartphone. Telefonul lui ştie să facă exact ceea ce face un telefon clasic: să apeleze şi să fie apelat.

    El e Charlie; iar asta-i povestea lui. Ce zici, îl aducem împreună pe internet?

  5. Anca Duma says:

    Poza ii apartine lui Sorin Rusi. 🙂

  6. Rodica Constantin says:

    Pe mine niciodata nu m-a pasionat tehnologia. Din totdeauna am avut un telefon clasic nokia (cu butoane, cum ii zic eu 🙂 ). Dupa ce l-am intalnit pe sotul meu care este intotdeauna in pas cu tot ce este nou, usor, usor m-a introdus si pe mine in lumea asta a tehnologiei. Mi-a cumparat recent un smartphone, insa nu sunt foarte convinsa ca mi-ar trebui si internet pe mobil. Mi-ar placea sa-l testez pe acesta de la Vodafone, pentru ca am auzit ca au o acoperire foarte buna si daca ma convinge sa-mi fac si eu abonament.

  7. sorin says:

    Tata nu are internet pe mobil. Nu are nici macar smartphone. Poate ca si-ar dori, dar veniturile sunt mici si nu simte nevoia sa-si cumpere. Se multumeste cu un telefon decent cat sa vb si atat.

    Si probabil ca sunt multe povesti asemanatoare. Ba mai mult, sunt oameni in catune si in zone unde nu este acoperire foarte buna si deci nu au posibilitatea sa se bucure de internet.

    As fi curios cum s-ar descurca tata cu internet pe mobil. Ii place sa se documenteze, sa fie informat…

  8. eu says:

    student,24 d ani,nokia 1110 …. atat

  9. Adrian says:

    Salut , eu am un iPhone 3G , nu imi merge WI FI pe el , m-am obisnuit fara internet la indemana , eu zic ca este mai bine asa , mi-as dori un alt smartphone , deoarece parca nu merita atatia bani cheltuiti pentru a fi la moda , avantaje sunt cam putine pentru atatia bani dati pe un smartphone … Ms !

  10. Mihaela says:

    I-as oferi internetul pe mobil mamei mele care sta la tara si ne vedem destul de rar. Vorbim la telefon, cu orele, niciodata nu se satura de vorba cu noi, in special cu nepotelul ei pe care il adora. Cred ca un internet pe mobil pentru a vorbi prin skipe i-ar fi de mare ajutor, astfel ne-am si putea vedea. Stiu ca nu e la fel ca atunci cand te vezi fata in fata, dar cred ca ar ajuta-o totusi sa-i mai treaca putin dorul de noi.

  11. aLeX says:

    …deci eu iau banii la sfarsitul lunii…..optiunea cu minute si MB internet pe mobil(orange) imi expira lunar pe data de 11……eu nu mai am bani de pe 8-9 ale lunii :))))))) deci “canci” minute…”ioc” internet pe mobil……”bai-bai” sms-uri 🙂 Rar se intampla sa imi cumpar cartela prepay dinnainte sa imi expire optiunea 🙂 Long Live WiFi-ul de la munca si cel de acasa si cele din cluburi/restaurante :)))))

  12. darius says:

    Buna ziua,
    ma numesc Darius ,am aproape 20 de ani sunt un impatimit al tehnologie si implicit al internetului , dar nu stiu din ce motive nu am acea tentatie de a folosi internetul pe mobil, de fapt nu am mai detinut un telefon mobi de aproximativ 4 ani , ultimul meu telefon fiind un nokia cu symbian care mi-a oferit unele benefici , momentan detin un Samsung simplu care l-am achizitionat in urma cu cateva saptamani .
    Sincer nici nu sunt tentat sa incerc internetul pe mobil chiar si dupa ce am avut ocazia sa incerc atat androidul , iOS-ul cat si BlackberryOS.
    Sa vedem , poate ma convingeti sal folosesc.

  13. Cristian says:

    Am sa va spun acum o poveste interesanta care a luat viata acum multi multi ani , exact anul trecut , cand am primit pt prima data un “Aifeon” ce te usuca de curent. Totul a fost asa simplu si frumos pana am primit de la o colega (cea mai buna prietena) o cartela de vodafone (awesome sunt codat in vodafone) cu 30 mega trafic de net si 60 minute in retea (Like a boss B-) ) si de atunci a inceput mania asa zisului “internet” fara de care nu puteam rezista , astfel a inceput obsesia mea de a care parintilor internet , a caror vorbe erau astfel “Daca mai pomenesti ceva de internet vei dormi cu pisica” si pt faza asta nu-mi mai incarcau nici macar cartela :)) (P.s:nici acum ) si am cautat astfel pe internet metode si metode de a “face” internet gratis de pe internet , zis si facut , luna trecuta am primit o oferta de la ei ca ai 1mb daca vorbesti 1 minut iar la 10 mb ii poti primi (5gb) maxim dar bucuria mea si mai mare a fost cand am citit printre randuri “daca esti in perioada de gratie nu papi internet de la noi :>” si astfel colind strazile cu muzica in urechi plangand ca am trafic si nu-l pot folosi. Sfarsit!

  14. Arcaleanu Paul says:

    eu am un nokia 6310i si nu ma pasionat sa imi iau un tel mai performant ca sa accesez internetul,nu sunt unul care sunt dependent de internet

  15. cristina says:

    sunt casnica si nu am folosit niciodata internetul pe mobil pt ca mi se pare o pierdere de timp si de comunicare “reala” . si nu cred ca mi-ar fi de folos . nu stiu daca ar fi ceva care sa ma convinga sa-l folosesc .

  16. baicu sabin florin says:

    eu nam avut niciodata internet pe mobil si nici nu am intrat pe mobil deoarece am o situatie financiara scazuta.miati face o bucurie uimitoare daca miati darui un smartphone.as folosi internetul pe mobil pe fiecare zi,va multumesc.

  17. Mirela says:

    Bună Cristian,
    Nu știu dacă se potrivește persoana despre care voi scrie, dar nu are telefon mobil. E vorba de băiatul meu, care nu vrea să își cumpere un telefon mobil deoarece zice că costă mult. E treaba lui ce face, ce nu face. Uite, de asta particip la acest concurs, poate, poate.
    A avut un telefon acum câțiva ani, dar la pierdut, și oricum, internetul nu mergea deloc aici, unde stăm, deoarece suntem foarte aproape de granița cu Ucraina, iar internet pe telefon, absolut deloc, cel puțin pe Orange nu mergea.
    E încă elev la liceu și se descurcă foarte bine pe net, mai ales că își câștigă bani de pe net. Cu siguranță un telefon i-ar face viața mai frumoasă, mai ales când este plecat cu bicicleta. A, da, să nu uit. Vară, mereu este plecat prin județ cu bicicleta și abia dau de el. Cred că îl merită, încă foarte mult. Cu siguranță va folosi telefonul pentru ceea ce știe să facă el, și mă gândesc eu, îi va fi de mare folos.

  18. Dan says:

    Am fost acum cateva saptamani la bunica mea dintr-un orasel de provincie si a ramas incantata de posibilitatea de a vedea de la distanta cum ii cresc stranepotii. Am inceput sa ma interesez serios de o combinatie intrnet+tableta+skipe. Internet Vodafone ar fi perfect pentru ca era semnal 3G+ in municipiu.

  19. Doina says:

    As aduce pe net un coleg de serviciu care nu are un job extraordinar (aseaza carucioarele de cumparaturi lasate de clienti la magazinul unde lucrez) si nici foarte multe posibilitati materiale. Uneori spune ca nu are bani nici sa-si plateasca utilitatile. Nu ma intelegeti gresit, nu este un om care sa ceara sau sa astepte mila altora, este un om integru, cu demnitate si cu o personalitate foarte bine definita. Mi-ar placea sa-i fac o bucurie acum in prag de sarbatoare pentru ca stiu ca nu si-ar permite niciodata un smartphone si cu atat mai putin net pe mobil

  20. Ionut says:

    L-as aduce pe net pe fratele meu care are un smartphone insa spune ca nu are nevoie de net pe mobil, si ca oricum este scump pentru bugetul lui. I-as face cadou acest internet de la Vodafone pentru a-l face sa inteleaga ca cu un smartphone fara internet nu-l ajuta cu nimic. Sunt convins ca dupa aceasta experienta, va deveni dependent de netul pe mobil

  21. sinner says:

    Sotul ma alinta “fata de soarece”. Ma iubeste si ma alinta mult. Acum o saptamana m-a convins sa cumparam un smartphone Nokia – cadou pentru mine si curiozitate pentru el. De fapt o curiozitate altruista – pentru binele meu, sa ma ajute “sa ma invat” cu tehnologia. Eu am mai avut demult un LG. Dar nu smartphone, ci doar un telefon normal cu care navigam prin wap. El nu a mai avut niciodata. Nici smartphone, nici net pe telefon. De fapt singura si ultima lui navigare pe net de pe telefon a fost acum vreo 10 ani, cand l-am ajutat pe ym prin wap sa treaca un examen la facultate, pe un sony ericcson T200 parca. A afirmat mereu ca nu-l intereseaza telefoanele “inteligente”, ca sunt inutile, prea mari, prea pretentioase si ca e multumit cu Nokia 1212. L-am crezut.
    In prima zi in loc sa fac cumparaturi am umblat prin mall dupa nu stiu ce folie. Evident nu a fost convins ca este alegerea buna nici dupa a treia tura prin cele 2 magazine de electronice. In final, cand mi-am pierdut rabdarea, a cumparat una de 8 lei, nici macar din respectivele magazine, ci de la un stand de pe culoar. Mi-a zis de la inceput ca nu e aia “definitiva” si ca este doar “de moment”, “de proba”, “sa prinda experienta cum se pune una mai buna si evident mai scumpa”. Eu de cumparat nu am mai apucat sa cumpar tot ce voiam. Acasa, dupa jumatate de ora de stors bureti prin baie, udat parchetul, frecat telefonul cu cardul si “tine aici apasat cu 2 degete” a reusit sa puna folia. Are niste pete/bule sub ea, dar inteleg – folie temporara. In prima seara am apucat sa pun mana pe telefon maxim 30 secunde. Daca stau bine si ma gandesc habar nu am ce am facut cu el. Pictograme colorate, sunete, slide si pana sa-mi dau seama – “stai putin, sa imi dau eu seama ce e pe aici si apoi ti-l las tie sa faci ce vrei cu el, inca putin”. Am adormit in glasul unuia de pe youtube care explica tot felul de tips&tricks. Spre dimineata auzeam ca prin vis diverse tonuri de apel, dar eram prea adormita ca sa pot reactiona in vreun fel. Poate a fost doar un vis… Cand m-am trezit l-am gasit in acelasi loc, cu o mana pe mouse si in cealalta cu telefonul. La serviciu s-a dus obosit ca dupa o noapte de nunta, eu gandindu-ma la problemele de zi cu zi, el probabil la apps pentru telefon.
    A doua zi dupa-amiaza: eu incercand sa termin cumparaturile, el cautand husa. Clutch, carte, portofel, silicon, plastic, magnetica, bumper, stai ca nu e ok cu magnetul langa telefon, stai sa o mai vad inca o data pe cealalta, stai ca asta are nu stiu ce bumper, parca aia din silicon era mai frumoasa, dar ramane display-ul expus, parca era mai buna aia cu magnet si poate ii scot magnetul cu cutterul. 1 ora si jumatate. Punctul culminant a fost cand si-a bagat un deget printr-o gaurica dintr-o cutie din plastic de la altex in care era o husa tip clutch, carte sau portofel, putin imi pasa, ca sa isi dea seama daca e din plastic sau din piele ecologica, daca e moale sau tare, daca protejeaza sau nu telefonul la socuri. Urmarea a fost privirea lui disperata si degetul zbatandu-se dincolo de gaurica. Tot ce am facut in secundele alea a fost sa imi doresc din tot sufletul sa nu apara langa noi un angajat amabil si sa ii vada degetul ce se zvarcolea sa scape din stransoare insotit de tot felul de grimase necunoscute mie pana in acel moment. A mai scos degetul doar cu niste zgarieturi si sange pe la incheietura. Evident am plecat fara nicio husa/carcasa. Mai era necesara niste documentare online. Pe drumul spre casa mi explicat si ca n-ar fi o idee rea sa imi mai scurtez unghiile, ca sunt prea lungi si oricum ma vor impiedica, dar mai ales pentru ca folia nu acopera tot displayul…
    In seara aia am “butonat” telefonul maxim 5 minute si 2 poze. Pentru ca “trebuie sa mai clarific ceva si apoi ti-l dau definitiv, nu mai dureaza mult”. Am adormit cu gandul la telefonul pe care parca il simteam aievea in palma, sub plapuma.
    In a treia zi m-am dus singura la cumparaturi.
    Dupa 5 zile, pentru a numara minutele pe care le-am petrecut cu telefonul “cadou” imi sunt necesare degetele de la ambele maini. Evident husa nici acum nu este cumparata, telefonul stand ca un rege in sifonier peste esarfele mele. Evident ca mai sunt multe probleme de clarificat, mai ales dupa ce esti la al 7-lea clip U2 pe youtube si discografia lor nu e chiar mica. Mi-am cam luat gandul de la “smartfeon” si mi-am copiat contactele de pe sim inapoi in 1616 meu, poate alta data…

    PS: Daca vedeti vreodata 2 oameni pe undeva, ea iritata, nervoasa si agitand o sacosa si el mergand tacticos tinand un telefon cu ambele maini, ca pe sfantele moaste, ca sa nu-l scape sau sa se zgarie, sa fiti convinsi ca el nu e pasionat de telefoane, putin ii pasa de smartphonuri si se multumeste cu “lanterne”. El doar are grija “sa-l puna la punct pentru ea”.

    PPS: Si, daca vedeti pe cineva, umbland bezmetic pe langa o terasa sau cafenea cu semnul de wi-fi in geam, cu un telefon in mana, parand a cauta ceva pe jos – e sotul meu, cu traficul de pe prepaid deja consumat si “configurand” inca telefonul pentru mine. Trimiteti-l acasa, am niste cartofi de “unboxat” pentru el. Vreau sa fac o iahnie.

  22. cici says:

    cauta’ in Cucuieti, Calarasi, ca au saracii doar gprs si ala pe sponci.

  23. mihai says:

    eu nu am internet pe mobil, am un blackberry mai vechi, luat la mana a doua. Folosesc Notitele cel mai mult 🙂

  24. Ionut says:

    Cand se anunta castigatorul?

  25. Marius-Calin Popescu says:

    Eu n-am avut net pe mobil, fiindca eu inteleg ca telefonul(chiar daca este mobil), se foloseste in COMUNICATII TELEFONICE !!!
    Nu imi doresc sa spionez pe nimeni, sa fotografiez, sa filmez, sa inregistrez discutii, etc!

    Am telefoane vechi NOKIA, care atunci cand il tii in mana, te doare mana , dar care ca telefon e SUPER!

  26. Ovi says:

    Prieteni, colegi sau apropiați, cam au tangenta cu tehnologia actuala si cea în devenire. Parintii, nici unul nu a folosit un smartphone pana la ora scrierii acestor randuri ; internet mobil, cu atât mai puțin. Deschiderea spre nou i-ar mișca, i-ar întineri si i-ar face din nou curioși. Navigația GPS, interactivitatea, latura multimedia și cea sociala le-ar dovedi ca orizontul cunoașterii e departe și infinit. Mi-e imposibil sa le ofer un singur cadou, astfel ca mai cumpăr unul pereche, de la Vodafone, ducând mai departe povestea internetului mobil.

  27. Mariana says:

    Cred ca s-ar bucura cu advarat de aceasta sansa sora mea care nu aude, locuieste in satul Bogonos, Iasi de 3 ani, are doi copii si sotul ei la fel nu aude. De doua saptamani ma gandeam sa trec pe la un magazin Vodafone sa vad daca exista o oferta doar pnetru mesaje si internet, ca sa putem sa ne vedem mai des. De origine suntem din R. Moldova, acasa vine foarte rar, iar daca ne vedem o data pe an la skype e bine de la un vecin de al lor. Mai pe scurt chiar ma gandeam sa cer o oferta speciala pentru surdo-muti, ei nu au nevoie de o mie de minute nationale, nu anevoie de 1000 de mesaje nationale, ci de doar un internet pe care sa-l poata accesa oricand in satucul in care locuiesc. Sa poata sa comunice cu familia, rudele si nu in ultimul rand cu prietenii ei care la fel sunt surdo-muti. Acesta este unicul mod de comunicare pentru astfel de oameni cu insuficiente de auz, chiar cred ca compniile de telefonie mobila ar trebuie sa aiba in ofertele lor speciale un astfel de pachet menit pentru aceasta categorie de oameni. Sunt sigura ca o sa-i faca cei mai fericti din lume.

  28. […] o continuare a concursurilor organizate (și deja finalizate) de Manafu, Cabral, Cetin, Vali sau Cristi și în spiritul campaniei celor de la Vodafone, care vor să […]

  29. […] a promova diferite servicii marca Vodafone. Un bun exemplu de campanie ar fi aceea în care li se oferea un smartphone celor care nu aveau internet pe telefonul mobil, campanie organizată pe blogul lui […]