MANAFU*

Abonamente Evensys

Testeaza si tu apa pe care o bei!

test

Cativa oameni de publicitate au salutat ideea. Mai multi bloggeri au sustinut deja comunicarea brand-ului. Altii oameni din online vor sa se alature initiativei.

Cea mai recenta campanie Aqua Carpatica a atras atentia si a impresionat. De ce? Reuseste sa ofere ceea ce specialistii numesc branded utility. Altfel spus, pe langa o poveste frumos scrisa si ilustrata pusa intr-un spot TV, brand-ul da consumatorului ceva ce ii foloseste efectiv si in acelasi timp exprima clar mesajul campaniei.

PARTICIPA LA “HARTA NITRATILOR”
Aqua Carpatica lupta impotriva nitratilor din apele noastre de cativa ani. Cea mai recenta comunicare, Testul Puritatii, a fost creata in jurul un simplu tester de calitate a apelor, care este oferit gratuit in mai multe lanturi de supermarketuri (Carrefour, Cora, Auchan, Mega Image, Kaufland).

Cu acesta, printr-un procedeu foarte simplu (Vlad Petreanu l-a explicat foarte bine aici), se poate verifica cantitatea de nitrati din apa potabila sau cea imbuteliata. Raluca Popa a facut chiar un test extins aici.

In Romania, limita maxima admisa pentru nitrati este de 50 mg/l. Pentru sugari, pediatrii recomanda un maximum de 10 mg/l.

Ce vedeti in imaginea de mai sus este testul facut de mine acasa. Am inregistrat apoi raspunsul testului pe Harta Nitratilor. Pana acum s-au strans 360 de teste, dar campania abia a inceput.

CINE VREA SA TESTEZE APA DE ACASA?
Inteleg ca e o cerere mare de testere. Am decis de aceea sa ofer 50 de testere la 10 persoane interesate sa verifice apa pe care o consuma. Cate 5 pentru fiecare. Ma gandesc ca vor dori sa dea si prietenilor sau colegilor.

Daca e cineva interesat, il/ o rog sa lase un simplu “DA” in comentarii. Daca primesc mai mult de 10 raspunsuri, trag la sorti.

UPDATE: Tester-ele vor pleca spre: Tea, Cartus, Daniela Cristina, Tanase, Andrei Ceauru, Bucur, Dragos Schiopu, Gabriel Banateanu, Adina, Alex Tanasie.

***

Blogul Manafu.ro sustine noua campanie Aqua Carpatica.

26 comentarii

  1. Rusu Stefan says:

    DA

  2. Dinu says:

    Da

  3. Tea Slabeste says:

    Ah, citeam si eu pe Printesa Urbana si imi doream sa testez 🙂 Dar comentez la tine, ca dai teste. Deci DA :))
    Eu as vrea sa le folosesc la: munca, Magurele la mama, Corbeanca la mine la tara, acasa la robinet si la fitrul cumparat acum 6 luni.

    Multumesc in avans.

  4. Claudiu says:

    Da

  5. Sorin Toporas says:

    DA

  6. Bogdan Lebu says:

    Da

  7. Cornel says:

    DA!

  8. Adina says:

    Da

  9. Dan Diaconu says:

    Da.

  10. Sule Csaba says:

    Da

  11. Anca says:

    Da

  12. Foarte tare campania celor de la Aqua Carpatica. De mult ma gandeam ca trebuie sa scoata cineva pe piata testere pentru apa potabila.
    Si eu as vrea sa testez apa 🙂

  13. Tanase B. says:

    DA

  14. Mihai Papuc says:

    Vrajeala publicitara!
    Uite aici o explicatie mai detaliata: http://insulaindoielii.ro/2012/04/08/nitrati-si-manipulare/
    Pornind de la datele de acolo, am facut o comparatie: un rezultat de pe site-ul de raspandire a dezinformarii :D, comparativ cu rezultatul analizei din aceeasi zona: Asadar, dl. Victor Capra a “masurat” in zona Str. Baba Novac 20mg/l (nu e trecuta data, ca doar ce interes ar fi avut compania sa se poata verifica ceva). In aceeasi zona (Şos. Mihai Bravu nr. 290), analiza apei potabile indica 4.57 mg/l la data de 2 mai: http://www.apanovabucuresti.ro/!res/fls/24(26).pdf

    Daca te uiti peste harta alarmista, Bucurestiul e mov inchis cam tot – asta inseamna atingerea sau depasirea pragului permis, de 50 mg/l. Am luat aleator peste 10 puncte de pe harta Apa Nova – http://www.apanovabucuresti.ro/buletine-de-analiza-a-apei/ – si am citit ultimul rezultat – valoarea maxima gasita este de 6,83 mg/l.

    P.S. Comentariul l-am postat si la articolul lui Vlad Petreanu, impreuna cu urmatoarea invitatie:
    “Acum, o provocare pentru autorul articolului: am vazut valoarea estimata de testerul Aqua Carpatica. Care este valoarea masurata in de Apa Nova in cel mai apropiat loc?” Ce raspuns am primit? Niciunul 😀

  15. Bucur says:

    Sincer mie putin frica sa testez apa ca nu cumva sa ajung la concluzia ca trebuie sa cumpar dupa aceea :))

  16. Da, daca nu s-a tras deja la sorti :))

  17. IONUT says:

    DA

  18. adrian_doopler says:

    da.

  19. Raluca says:

    DA

  20. Si ce facem dupa testare? Dupa ce aflam ce apa proasta avem la dispozitie? In Occident batalia este pentru ca apa de la robinet sa fie curata. Partea buna a actiunii este constientizarea. Partea proasta a acestei poluari este ca nitratii ne vin de la o parte din mediul rural (agricultura industriala, toalete fara fosa, adaposturi de animale improprii). Algele ce apar la mare vara, sunt exact rezultatul poluarii din tarile riverane, al poluarii cu nitrati. Avem deci drept responsabili, printre altii, si autoritatile romane. Dupa testare, va reclama fiecare in parte la ANPC, la cine ne da apa, la cei de la Apele Romanre? Ce facem dupa?

  21. AndreeaG says:

    DA! Da! Da!!! 🙂

  22. BANATEANU says:

    Da